OPINII  »  EDITORIAL

Simona Halep, arestată preventiv cât cuprinde

Articol de - Publicat marti, 23 mai 2023 10:19 / Actualizat marti, 23 mai 2023 10:24

Simona Halep declară că a aflat că pe 28 mai, la cererea Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA), audierea ei de către un tribunal independent va fi amânată – pentru a treia oară.

Nu cred în teorii ale complotului occidental împotriva românilor și României – că de teorii ale complotului rusesc n-am auzit. Dar dacă așa va fi pe 28 mai, atunci nu mai e vorba de Roxadustat, dopaj, suspendare, nu mai e vorba nici măcar de tenis sau de jucătoarea Simona Halep. Ne vom afla în fața unei încălcări strigătoare la cer a unui drept al omului, al unui cetățean dintr-o țară a Uniunii Europene – dreptul la Justiție. 

Simonei Halep i se refuză de luni de zile accesul la actul de Justiție. E ca și cum ar fi arestată preventiv, pe termen nelimitat, fără ordin judecătoresc, la poarta terenului de tenis de performanță. Practic, ITIA se substituie instanței de judecată, supunând-o pe Simona Halep la executarea pedepsei prin eternizarea suspendării provizorii.

În această situație, cred că se impune intervenția guvernului României. Care trebuie să apere drepturile cetățenilor săi în străinătate, adresându-se instituțiilor internaționale de Justiție – Curtea Europeană a Drepturilor Omului, de pildă.

Nu văd altă explicație pentru un astfel de comportament al ITIA față de Simona Halep decât intenția acestui organism, cu complicitatea zisului tribunal „independent”, de a-și face un titlu de glorie din pedepsirea cu orice preț a unui nume mare din tenisul mondial.

Simona Halep, arestată preventiv cât cuprinde

Comentarii (60)
Laguioleq
Laguioleq  •  24 Mai 2023, 19:25

Factum non demonstrandum. Simona Halep a fost prinsă şi oprită să mai joace pînă la o hotărîre definitivă legală. Chiar ea a recunoscut că s-a "hrănit" cu suplimente alimentare, ne avînd doctori, specialişti şi staff care să o oprească de la dopare - de fapt. Bîrfele care au apărut "instant" sunt doar materiale de mărit tirajele, nu au nici o valoare. Este normal ca trecerea timpului să afecteze şi marii performeri din sport/tenis. Dacă Simona noastră nu a înțeles acest fenomen şi nu a avut atunci nici un sfătuitor, acum regretele (după banii pierduți ?) sunt tardive.

dragan
dragan  •  24 Mai 2023, 14:26
Postat de naicool pe 23 Mai 2023, 12:27

Despre faptul ca dvs numiti,, turma'' cititorii, care nu va impartasesc opiniile, scrie ceva in CP sau Constitutie?

pentru naicool: nu, dar scrie in dexonline! TURMA- substantiv: multime, grup (mare) de oameni (in dezordine)! asta, cu dezordinea, e superba! e si norocul vostru: daca voi, detractorii Simonei, nu erati niste dezordonati, aveati sansa sa scrie despre voi si-n Codul Penal! grup organizat?

MIRCEAVULCANESCU
MIRCEAVULCANESCU  •  24 Mai 2023, 12:45

Sint Mai multe acuzații . Ar fi și trucarea unui meci. Sunt multe adunate. Dar și o Serena și actuala soție a antrenorului grec cred ca au jucat tare împotriva lui Halep. La banii lor puteau orice. Motivele se știu. Pe parte cealaltă greșeală de a nu mediatiza este clara și acum prea tirziu. Umbla la cutia cu jucării și vor cistiga pentru ca au toate armele. Sigur ca este harasata dar asta este. Cine a creat problema? Pai Halep care a avut în stafful sau oameni incompetenți. Cine au existat romani totul a mers bine. I-a dat afara pentru ca așa dorea grecul și de ici încep implicațiile și bănuielile. Aici nu est ca ai ceva cu Halep dar acesta sportiva și-a distrus și cariera și viață de familie. pentru ca nu mai are rațiune este condusă de fanatism. NU mai are ce caută în tnsis. și Brthy dar nu numai s-au exact pe viață de familie și pe călătorii. Cot sa mergi așa? Aceasta femeie nu știe sa iubească și a fost Parasita de multi. Așa ca...

Vezi toate comentariile (60)
Comentează