OPINII  »  EDITORIAL

Flori de stâncă

Articol de - Publicat vineri, 10 septembrie 2021 09:37 / Actualizat vineri, 10 septembrie 2021 09:47

„Ce minunăție ar fi o finală Răducanu-Fernandez!...”. Încheiam articolul precedent cu sentimentul castelului de vată colorată din nori al copilăriei. Și, mărturisesc, cu hotărârea, deloc obiectivă sau profesionistă, de a refuza să mă uit la o finală Sabalenka-Sakkari.

Mi se părea prea de tot ca tăcerea și zâmbetul să învingă forța și strigătul. Să ne întoarcem la arta de orfevru a tenisului mut, tenisul fetelor de acum un veac, Chris, Steffi, Martina, Martina, Justine, așa cum mă întorc de atâtea ori la filmul mut.

Flori de stâncă
Emma Răducanu, după calificarea în finală (foto: twitter/US Open)

Răducanu și Fernandez au înfruntat loviturile de ghioagă țipate ale lui Sakkari și Sabalenka cu un curaj, o iscusință și o finețe ireale. 

Ele n-au jucat tenis, au creat, sau mai bine zis au născut tenis pe fundul hăului bubuitor al arenei Arthur Ashe. Meciurile lor pot fi înrămate ca niște picturi de mari maeștri renascentiști, să le vadă tot Pământul.

Un Pământ călcat în picioare de putere și sălbăticie, din care au răsărit și rezistă două flori de stâncă, Emma și Leylah...


Comentarii (11)
brotberuf
brotberuf  •  10 Septembrie 2021, 15:28
Postat de mosvasile pe 10 Septembrie 2021, 13:16

Emma Raducanu?!Tie drag sa te uiti la ea!Dupa ce ca e frumusica joaca si un tenis foarte frumos!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

scoby57
scoby57  •  10 Septembrie 2021, 14:44

EMMA RĂDUCANU și zâmbetul ei! Zâmbetul unei puștoaice venite la Flushing Meadows să (se) joace tenis știind că nu are nimic de pierdut ci doar de castigat. Zâmbetul unei puștoaice ce înțelegea după fiecare meci câștigat că se poate și poate să își îndeplinească un vis. Zâmbetul unei puștoaice care a cucerit inimile a milioane de iubitori ai tenisului. Zâmbetul unei puștoaice care poate vrea să spună că dincolo de bani este bucuria de a juca și a câștiga demonstrându-și talentul și valoarea. Poate fi și zâmbetul inocentei. Sper ca în continuare să își păstreze zâmbetul și bucuria de a juca! Bravo ei! ????????????

mosvasile
mosvasile  •  10 Septembrie 2021, 13:16

Emma Raducanu?!Tie drag sa te uiti la ea!Dupa ce ca e frumusica joaca si un tenis foarte frumos!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close