OPINII  »  EDITORIAL CTP

Ministru neinvitat

Articol de - Publicat miercuri, 17 august 2022 11:06 / Actualizat miercuri, 17 august 2022 11:27

„Vreau să felicit încă o dată canotorii români, dar și antrenorii, Federația și pe toți cei care au pus umărul la rezultatele lor remarcabile, pentru performanțele istorice de la Campionatele Europene. Am transmis mesaje de felicitare, publice și private, și în timpul competițiilor, pe care le-am urmărit îndeaproape, cu emoție, mândrie și interes. (…) Canotorii români sunt niște eroi”.

Păi, dacă așa stau lucrurile, avea nevoie să fie chemat, precum pretinde, ministrul Novak, ca să fie prezent la întoarcerea eroilor?

Ministru neinvitat

Nu i-a trimis Federația de Canotaj o invitație? Așa, și? Ce se petrecea pe aeroport era un party privat, exclusivist, unde nu se intră altfel? Dacă îi urmărești „cu emoție, mândrie și interes” pe canotori, și ai vrea să-i vezi, ce te oprește să te informezi ca orice suporter (sau nu ca orice suporter, că ai consilieri) când se întorc, și să vii fără să te cheme nimeni?

Există un singur răspuns: aroganța (nu vreau să-l iau în considerare pe al doilea, mai grav, care ar ține de refuzul demnitarului român Novak de a rosti măcar prima strofă din imnul care s-a intonat de 5 ori – or fi fost prea multe? – la München, când România a câștigat aurul). Ministrul Novak îmi amintește, astfel, de gestul președintelui Iohannis de a-și arunca pardesiul pe capota mașinii oficiale pentru că nu i-l lua niciun servitor din mână. 

I-aș mai pune o singură întrebare dlui Novak: a primit vreo invitație din partea vreunei federații a sportului românesc sau din partea sportivilor români să fie ministrul Sportului?


Comentarii (18)
ovidiu1
ovidiu1  •  19 August 2022, 20:25

Bine ca nu s-a dus. Daca merge necazuri, daca nu merge la fel.

Ionescu07
Ionescu07  •  18 August 2022, 09:47

Citind acest articol, și obosindu-mă să descifrez și comentariile împroșcate mai sus, nu mă pot abține să nu recunosc: noi ca români NU MERITĂM să avem campioni în niciun sport. Cred că suntem poporul care ne devorăm cel mai rapid idolii și-i împroșcăm cu noroiul izvorât din puțul gândirii noastre. Și aș mai avea o remarcă pentru cel care, mai sus, se *** de zor să-l facă pe CTP comunist: măi fiu al durerii, tu știi măcar cu ce se mănâncă termenul de comunist? Ai învățat papagalicește o frază și o repeți obsesiv de câte ori ai ocazia. Dacă nu-ți place în țara asta plină de ”comuniști” du-te dragule și..nu te mai întoarce!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

feritata
feritata  •  17 August 2022, 20:54

Fratilor,ura va intuneca judecata si va mananca ficatii!! Un simplu gest de respect din partea conducatorilor federatiei de canotaj,fata de ministrul care le asigura finantarea pentru participarea la competitii,ne-ar fi scapat de aceasta revarsare de acuzatii furibunde!! CTP-ule,***,doar ca sa demonstrezi ce mare roman esti tu!! Ministerul sporturilor nu mai are alti angajati (romani!) care sa-i intampine pe campioni,sau ei trebuie intampinati exclusiv de ministrul maghiar??? Unde au fost marii patrioti gen simion,sosoaca sau dantanasa,la sosirea campionilor in tara???

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează