OPINII  »  EDITORIAL

O bucurie într-o seară amară

Articol de - Publicat marti, 30 august 2022 08:04 / Actualizat marti, 30 august 2022 08:15

De la taiwaneza Su Wei Hsieh n-am mai văzut o jucătoare firavă care să folosească atât de mult și de abil greutatea rachetei pentru a compensa lipsa de forță în brațe și trunchi. Un exemplu perfect de ceea ce se numește easy power. 

Pe lângă îndemânare, Daria Snigur a arătat și un tupeu controlat, necedând niciun moment inițiativa în meci – în setul 2, pierdut cu 0-6, Snigur a greșit mult, nu Simona a pus stăpânire pe joc.

Era unplayable, de nebătut, ucraineanca de 20 de ani, venită din calificări? Nicidecum. Simona ar fi avut soluții. De pildă, dreapta semiplată cu deschidere foarte largă a Dariei are nevoie de timp și spațiu pe măsură pentru a fi eficientă – dacă Simona ar fi presat-o pe dreapta cu lovituri sistematic tari și iuți, în cros, greșelile se puteau înmulți rapid.

Dar până să-i facă ceva adversarei, Simona a avut probleme cu ea însăși.

Lipsă generală de luciditate.

O bucurie într-o seară amară

Iarăși, și iarăși, serviciul, slab, nesigur, și primul, și al doilea. Snigur putea fi destabilizată și prin ținutul mingii în teren, cu lovituri adânci, în raliuri lungi. Nici asta, specialitatea ei, n-a putut să facă Simo, greșind neforțat de-mi dădeam palme... În fine, altă hibă veche, faptul că nu a încercat aproape deloc să returneze decisiv serviciul 2 al Dariei, cât se poate de atacabil...

Asta e.

Totuși, o bucurie în amărăciunea acestei seri: tânăra Daria Snigur din Ucraina a dăruit o mare victorie poporului ei chinuit.


Comentarii (25)
danglumetu
danglumetu  •  31 August 2022, 08:47

evident, un joc lamentabil, si nu prima oara cind halep e rusinea turneului! de, iar nu l-a ascultat pe ***, care s-a asezat definitiv linga zaharisitul coroiu!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zb59
zb59  •  31 August 2022, 06:45

Chiar asa, ce legatura are tenisul cu situatia din Ucraina!? Pana si “maestrul” le amesteca:” …tânăra Daria Snigur din Ucraina a dăruit o mare victorie poporului ei chinuit”. Ma intreb cati dintre amaratii de care pomeneste CTP au fost pozitiv afectati de victoria conationalei lor?!

Vladutandrei
Vladutandrei  •  31 August 2022, 04:38
Postat de mzm1 pe 30 August 2022, 21:11

Ce rușine, ce dezamăgire! Simona pare nepregătită fizic, psihic, tactic. Pare plictisită de tenis, nu mai are motivație. Probabil că oscilează între a se retrage și a mai participa la unele turnee, așa de pamplezir. Oricum, nu e de loc plăcut, când ești cine ești, să pierzi din primul tur, la o necunoscută, din a doua sută mondială. Necunoscută care însă practică un tenis modern, eficace și care servește incomparabil mai bine decât Simona. Nu înțeleg rolul lui Mouratoglu în relația cu Simona. Ce-o învață? Ce fac la antrenamente? Cică jocul ucrainencei i-ar fi surprins pe amândoi. E jalnic! Păi unul din principalele atribuții antrenorului (fie el de tenis, fotbal sau alte sporturi) este să studieze jucul adversarului, să-i descopere punctele tari și slabe și să conceapă o tactică adecvată pentru jucătorul sau echipa sa. I-o fi prezentat Mouratoglu vreun filmuleț Simonei, de macar câteva minute, cu jocul Dariei Snigur, cu punctarea elementelor valoroase și a slăbiciunilor, și i-a creionat o tactica adecvată? Mă îndoiesc. Și, atunci, ce rol și ce rost are antrenorul?

I-a prezentat un filmulet inainte de meci,dar cred ca era un filmulet pentru adulti,altfel nu-mi explic cum sa te surprinda in asa hal, un no name..Si ce culoar bun avea in acest an,incredibil!!Parca vad ca ucrainianca pierde 2-0 in urmatorul meci..

Vezi toate comentariile (25)
Comentează