OPINII  »  EDITORIAL CTP

Simona se duce unde nu mai speram s-o văd

Articol de - Publicat sambata, 13 august 2022 23:05 / Actualizat sambata, 13 august 2022 23:07

Jocul din câmp al Simonei cu Pegula a fost din nou ireproșabil! De aproape un an aștept s-o văd jucând așa: agresivă, curajoasă, creativă, lovind tare, și adânc, câștigând puncte pe mâna ei, nu pe greșeala adversarei.

Rămâne însă punctul slab, care i-a complicat mult meciul cu puternica Jessica: serviciul 2. Lipsită de încredere în procedeu, Simona, fie nu apasă destul pe minge, fie o scapă în momentul lovirii, oferind cadouri: 10 duble greșeli și nenumărate mingi de break pentru americancă. Nu pot decât să-i recomand să se uite la niște înregistrări cu Justine Henin și Ashleigh Barty, campioane ceva mai scunde decât ea, care au avut cele mai bune servicii 2 din toate timpurile în raport cu înălțimea. Poate o inspiră…

Simona se duce unde nu mai speram s-o văd

Simona se îndreaptă cu pași siguri spre revenirea în Top 10, ceea ce mărturisesc că nu mai credeam că se poate. Dar de aceea Simona e Simona Halep, ca să depășească toate așteptările!


Comentarii (6)
danglumetu
danglumetu  •  15 August 2022, 17:13

mangustu' decapat, care minte cu nerusinare ca n-a cunoscut-o pe amanta lui tinu, acelasi parerolog penibil! halep a cistigat urlind in continuare!

itu52
itu52  •  14 August 2022, 14:02

Câte Mării, atâtea pălării. Eu parcă am văzut alt meci, alte soluții câștigătoare și evident alte lucruri pozitive la Simona. În primul rând serva este mai hotărâtă, chiar și serva a doua. Din această cauză a crescut rata dublelor greșeli. Asta este calea, mai bine puncte pierdute pe greșeli la serviciu decât puncte oferite pe tava servelor moi. Per ansamblu iese în avantaj, pierde mai puține puncte și economisește timp. De câteva ori serviciul cu kick, pe a doua minge, a scos-o din situații delicate. Aici trebuie insistat, o știe și Mouratoglou, de aia a pedepsit-o cu serve după meciul cu Teichmann. Când nu vede negru în fața ochilor, găsește soluții și hibe în jocul adversarei. S-a prins, în setul decisiv, că Pegula este deficitară la mingile lungi, țopăite. Răspundea cu avioane la mingile ce luau altitudine din contactul cu suprafața de joc. Asta e, răbdare și concentrare, că la alergat stă bine. Tot ca un plus, autoflagelarea a coborât la nivelul genunchilor, lasă mai puține urme și este mai puțin dureroasă. Cum orice naș își află nașul, Mouratogou ușor, ușor se impune, lucru greu de făcut în cazul Simonei. Așa că, la mai mare, ca la Ciuc, încă unul(turneu) și mă duc!

cati
cati  •  14 August 2022, 10:46

Punctul slab este serviciul 1; daca ar fi bun, n-am mai lua in seama serviciul 2! Se pare ca nu trebuie sa stii sa servesti, :)))), dar cu ambitie, inteligenta, agresivitate, curaj, vointa... ajungi departe!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close