OPINII  »  EDITORIAL CTP

Singur în URSS

Articol de - Publicat sambata, 08 octombrie 2022 18:42 / Actualizat sambata, 08 octombrie 2022 20:33

Turneu cu participare selectă, Astana Open, în Kazahstan. Meci excepțional în semifinală, de o forță și acuratețe rare, între Novak Djoković și Daniil Medvedev. Lovituri antologice reușite de ambii.

Djoković a făcut eforturi uriașe să rupă apărarea caracatiței Medvedev, omul care „ajunge la orice minge”. A răzbit în setul 2, după ce îl pierduse pe primul, câștigând cu 8-6 unul dintre cele mai frumoase tie-break-uri din câte am văzut.

Și, deodată, stupoare: Medvedev, care luptase la capacitate maximă până la ultima minge, se duce la Djoković, îi spune câteva cuvinte, strânge mâna sârbului și arbitrului și părăsește terenul. Nu cere asistență medicală, un consult, o pauză, nimic.

Aud acum că ar fi avut ceva pe la mușchii aductori...

Dați-mi voie să nu cred. După atâta tenis cât am trăit într-o viață, pot să afirm că rusul era perfect apt fizic să continue. Motivul abandonului e psihic: atitudinea tribunelor. În majoritate covârșitoare, spectatorii au fost cu Djoković. N-am auzit, tot meciul, decât valuri de încurajări „Nole! Nole!” și „Novak! Novak!”; niciodată, subliniez, niciodată numele rusului. Medvedev oricum nu e un jucător prea simpatizat. Dar acest meci nu se desfășura la Londra sau Paris, ci în capitala fostei republici sovietice Kazahstan. Unde rusul Medvedev nu are, practic, niciun susținător...

Kazahstanul a declarat ilegală anexarea teritoriilor din Ucraina de către Rusia.

Deși e obișnuit cu aversiunea publicului, cred că a fost pur și simplu prea mult pentru nervii lui Daniil...

P.S. La Ostrava, în Cehia, turneu mare, de 500 p, în semifinală, Iga Swiatek luptă din greu cu Ekaterina Alexandrova. Se intră în setul decisiv. Pe lângă scandările pentru Iga, publicul aplaudă frenetic greșelile neforțate ale rusoaicei, ba chiar și dubla greșeală. Swiatek ia conducerea. Voci din tribună: „Slava Ukraini!”.


Comentarii (31)
DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  10 Octombrie 2022, 06:43
Postat de sorine pe 08 Octombrie 2022, 23:54

O porcarie! Ce are Sportul cu Politica? Ce vina are Medvedev sau Ekaterina Alexandrova sau alte zeci de mii de sportivi rusi,ca s-au nascut in Rusia si ca Putin a ajuns Presedinte? O mizerie cand vad ca niste oameni nevinovati sunt huiduiti,injurati si scuipati pentru ca s-au nascut rusi! Sa va fie rusine la toti astia care va bateti joc de ei! Ce ati astepta ca ei sa-l injure pe Putin? Nu pot,pentru ca viata lor Ar fi terminata. Si daca nu sunt in Rusia,in schimb au parinti,frati si surori care vor suferit mult din cauza protestului lor,,democratic". Cine dintre voi ar face asa ceva? Nimeni!! Inca odata sa va fie rusine nesimtitilor care condamnati niste oameni care muncesc si lupta pentru o viata mai buna,libera de prejudecati murdare!!!

Pai nu rușii l-au votat? Ei nu au spus că sunt împotriva războiului, anexării sau a crimelor ruse în Ucraina ceea ce înseamnă că nu au nimic împotriva. Deci sunt complici! Deci vinovați.

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  10 Octombrie 2022, 06:40
Postat de cpt.ahab pe 09 Octombrie 2022, 12:04

"Prietene", dar când americanii omorau copii nevinovați, femei și bătrâni în Irak, Afganistan, Libia, Siria, Egipt, Serbia etc, unde era solidaritatea restului lumii? Chiar nu v-ați săturat de propaganda asta ticăloasă? Chiar nu v-ați săturat de ipocrizia și minciunile presei care nu mai e presă, pentru că nu mai are absolut nicio treabă cu societatea civilă, ci cu ăia în slujba cărora este pusă? Știi că în Crimeea este un cimitir al copiilor uciși de către ucraineni din 2014 până în 2022? Un cimitir! Copii uciși cu rachete pe când erau la plajă! I-a păsat omenirii "civilizate" de asta?! Nu! Treziți-vă odată și nu mai hrăniți războiul cu rusofobia voastră indusă!

Eu cred că ești orb de ura. America a atacat de fiecare data cu un motiv. Bun sau rău dar a plecat nu a ocupat și nici nu a anexat teritorii. Rusia o face: Georgia, Cecenia, Ucraina și lista poate fi extinsa. Tot SUA nu a amenințat cu arme nucleare alte state. Rusia o face. Uite asta nu este propaganda.

parpalache
parpalache  •  09 Octombrie 2022, 18:37

N-am vazut meciul!Dar asta nu inseamna ca-l cred pe CTP-propagandistul„parții bune”!Mai ales ca in Kazahstan(creație artificiala a gruzinului Stalin-ca sa mai micșoreze nițel Rusia),in Kazahstan 40% din populație e de origine rusa!Dar la tenis mai e o ciudațenie!Spre deosebire de celelalte sporturi,publicul ține cu...favoritul!

Vezi toate comentariile (31)
Comentează