OPINII  »  EDITORIAL

Campioana ridicolului

Articol de - Publicat duminica, 13 martie 2022 17:14 / Actualizat duminica, 13 martie 2022 22:40

Dan Petrescu se plânge non-stop, însă acest lucru nu mai reprezintă o știre. E o rutină. Poate că e chiar o strategie din bagajul de antrenor al tehnicianului care conduce campioana României.

Până la urmă, e dreptul lui și faptul că a dominat aproape ca nimeni altcineva competiția internă înseamnă că gândirea, modul lui de abordare sunt cele mai bune, din moment ce au produs mereu trofee. Și pentru acest lucru merită apreciat.

Dezvăluirile șocante ale lui Dan Petrescu

Același Dan Petrescu însă a oferit sâmbătă seara, după meciul CFR - Voluntari 3-1, câteva declarații surprinzătoare. Prin care, crede el, dorește să demonstreze că sistemul de desfășurare din Liga 1, care presupune înjumătățirea punctelor la finalul sezonului regulat, e unul nedrept, falimentar, care trebuie eliminat.

Atenție ce a spus Petrescu: "Nana Boateng a venit la mine în această dimineaţă şi a zis, «Coach, vreau să te întreb ceva.» «Ce s-a întamplat?» «Dar de ce ne iau punctele?» «Păi, zic, cum, nu ştiai?» «Nu.» «Şi cum ai aflat?» «M-am uitat în clasament şi am văzut că este 0-0 golaveraj.» El habar nu avea. Şi zice: «E posibil asa ceva?» Şi zic: «În secolul ăsta e posibil!» Vă daţi seama ce şoc a fost pentru el. Nu credea că poate să existe aşa ceva. I-am zis: «Asta e realitatea, Nana. Hai să vedem ce putem face!»"

Citești și realmente te crucești. Nu de faptul că Petrescu nu e de acord cu tăierea punctelor, ci fiindcă rostește cu subiect și predicat că unul dintre jucătorii săi de bază a aflat în dimineața disputării primului meci din play-off că nu cunoaște sistemul de desfășurare din Liga 1.

E formidabil că Petrescu dezvăluie cu atâta seninătate că mijlocașul ghanez habar nu avea atunci când a fost întrebat: "Tu nu știai de acest sistem în Liga 1?".

Campioana ridicolului

Cum poți fi profesionist când te comporți ca un amator?

În mod normal ar trebui să râdem. Chiar mult de tot. Din păcate însă, nu prea o putem face pentru că e cam de plâns. Chiar e dramatic.

Un fotbalist titular al campioanei României recunoaște că trăiește într-o lume paralelă, în care, la mai bine de 6 luni de la momentul sosirii la Cluj, susține că habar nu avea despre modul în care se dispută campionatul de aici.

Câtă ignoranță încape în acest episod dezvăluit de Petrescu? Cum poate un fotbalist să se considere profesionist, atunci când el nu știe nici măcar regulile jocului într-o întrecere în care participă?

În culpă nu e doar Boateng, ci inclusiv Petrescu și, cel mai mult, clubul CFR. N-ai cum să plătești cuiva un salariu de 200.000 de euro pe an, iar respectivul să te întrebe după o jumătate de an despre cum se joacă în acest campionat.

Acesta nu e profesionism, e fotbal făcut după ureche. Amatorism, în care milioanele de euro pompate de un patron sunt evaporate de un sistem în care lipsa de interes nu are niciun rival pe măsură.

Petrescu a comis-o și acum 2 ani

Să ajungi într-o țară și să nu fii deloc interesat să afli cum se joacă respectivul campionat, care e sistemul, care sunt regulile, așa ceva e de neacceptat. Chiar nimeni nu i-a vorbit despre ce înseamnă Liga 1?

Despre cum se joacă, despre ce presupune sezonul regulat și apoi play-off-ul și play-out-ul? Dialogul dintre Petrescu și Boateng e de o stupizenie aparte.

Antrenorul își întreabă elevul de unde a aflat de regulament, iar acesta îi răspunde că uitându-se pe clasament. E neverosimil!

Nu e prima dată când CFR devine ridicolă în fața opiniei publice. S-a mai întâmplat, fix la fel, în urmă cu 2 ani.

Atunci, după ce clujenii au fost eliminați de Sevilla în "16-imile" Europa League, Dan Petrescu a ieșit și a susținut că nu trebuia penalizat hențul comis de Traore, înainte de golul lui Păun, din minutul 87.

Petrescu s-a prezentat în fața ziariștilor, citind dintr-un regulament care nu mai era în vigoare la momentul respectiv. Comic! Acum, același lucru.

Acum am aflat și de ce Boateng joacă doar în România

În dorința lui de a contesta vehement sistemul aplicat în play-off, Dan Petrescu l-a expus pe Boateng în mod direct. A produs cel mai bun răspuns la o întrebare pe care o aveam de ceva timp și pe care probabil și-au adresat-o și alții din fotbalul românesc: Ce caută totuși doar în Liga 1 un fotbalist atât de bun precum Boateng?

A dovedit că are multe calități, printre cele mai importante, aceea de a sta în picioare în 99% din duelurile fizice, e clar cel mai bun mijlocaș defensiv din România, dar de ce nu a reușit la alt nivel, mai ridicat?

Acel "el habar nu avea" ne luminează. Degeaba știi fotbal, dacă fotbalul se oprește complet după ce ai terminat meciul sau antrenamentul. Degeaba ai forță cât toți închizătorii din Liga 1 la un loc, dacă ești atât de slab pregătit în privința unui campionat care e, practic, cadrul în care îți faci jobul.

Fotbalul nu e și pasiune, e doar sursă de venit

Că Boateng nu e de acord cu sistemul, acest lucru e de respectat. E o opinie. Subiectivă, fiindcă e implicat în mod direct, dar e opinia lui.

Ce e de analizat e câtă relevanță poate avea părerea lui Boateng. Dan Petrescu ne spune că are, fiindcă a jucat prin Anglia. De fapt, în Anglia doar a fost, n-a și jucat.

De jucat a făcut-o în câteva campionate în care nivelul nu cred că poate fi peste cel din Liga 1: Norvegia, SUA, Finlanda. Înainte să se întrebe "Cum e posibil așa ceva", Boateng ar fi avut obligația să se informeze unde vine să joace.

Dar probabil că, la acel moment, mai importante erau zerourile din contract și mai puțin detaliile despre campionatul nostru.

L-am auzit recent pe Rednic spunând ceva dramatic, că mulți dintre jucătorii pe care i-a antrenat la Dinamo nu sunt interesați aproape deloc să vizioneze meciuri din Champions și Europa League.

Sunt absolut convins că așa stau lucrurile. Cei despre care vorbește Rednic fac parte din categoria jucătorilor superficiali, în care se regăsește și Boateng.

Pentru ei, fotbalul e exclusiv o sursă de câștigat bani și aproape deloc un domeniu care să creeze și pasiune. Iar acest lucru provoacă episoade hidoase, precum cel dezvăluit de Petrescu.

«Asta e realitatea, Nana. Hai să vedem ce putem face!», i-a spus "principalul" CFR-ului lui Boateng. Domnule Petrescu, nu prea mai putem să facem nimic din moment ce fotbalul a fost subordonat de ridicol. 


Comentarii (89)
daniaania
daniaania  •  15 Martie 2022, 09:00

D-le Udrea se vede de pe Jupiter ca esti contra CFR-lui !!!! Normal si civilizat ar trebui sa fi echidistant in cronici, nu esti. Tot materialul scris este plin de ura vizibila. Oricum nu esti talentat cu penelul....De ce se injumatatesc punctele intr-o liga asa slaba si care abia suparavietuieste an de an? Nimeni nu stie.

1385168775251806
Stolz Ultras  •  14 Martie 2022, 17:58

Asta ii jurnalist..? Asta e un hater,un troll jalnic care e frustrat ca CFR merge ca TGV.

packi
packi  •  14 Martie 2022, 11:37

Esti penibil preitene! Penibil.

Vezi toate comentariile (89)
Comentează
Close