OPINII  »  FC VOLUNTARI - FCSB 1-2

Continuă să miroasă a canal în arbitrajul românesc. Personajele sunt altele, sistemul e același

Editorial Dan Udrea
Editorial Dan Udrea

Articol de - Publicat duminica, 12 februarie 2023 23:14 / Actualizat luni, 13 februarie 2023 00:47

Edjouma îi pune crampoanele pe față și pe piept lui Armaș. Dar e iertat de eliminare. Da, a jucat mingea, dar acest lucru nu îi dă dreptul să-l desfigureze pe stoperul moldovean. 

Nu doar că e cartonaș roșu în afara oricărui dubiu, dar te întrebi cum e posibil ca un arbitru de centru, pe numele lui Radu Petrescu, să nu vadă așa ceva? 

Stai și te crucești efectiv când vezi că nici din cabina VAR nu se intervine. Unde se afla Marian Barbu, un alt onor purtător de ecuson FIFA. Și s-a trecut peste această fază cu Edjouma lăsat să continue. Și cu Armaș terminând meciul mai rău decât un luptător de K1 învins prin KO.

Continuă să miroasă a canal în arbitrajul românesc. Personajele sunt altele, sistemul e același

Vă întrebați și ne întrebăm cu toții: cum e posibil ca un „central” FIFA și un arbitru VAR, tot FIFA, să lase să se petreacă o asemenea scenă nepenalizată? 

Răspunsul îl avem în ceea ce s-a întâmplat în startul lui 2023, chiar cu acest cuplu: Radu Petrescu - Marian Barbu. În urmă cu două etape a fost delegat, tot în tandem, dar cu Barbu pe teren și cu Petrescu în cabina VAR, la meciul U Cluj - Rapid 0-0. Atunci, în repriza secundă, gazdele ar fi trebuit să beneficieze de un penalty la faultul clar al lui Onea asupra lui Oancea. Barbu n-a dat nimic, Petrescu nu a intervenit ca arbitru video. Stupoare și atunci, fiindcă faza a fost la fel de clară!

Ce a decis Vassaras? Le-a dat credit și în această rundă, Barbu a fost rezervă la derby-ul CSU Craiova - CFR 2-0, sâmbătă seara, și VAR duminică seara, la Voluntari. Unde l-a avut la centru pe Radu Petrescu. Peste care nu a intervenit la faza cu Edjouma. 

Probabil pentru a-i întoarce „serviciul” de la Cluj, când decizia „centralului” confirmată de arbitrul VAR i-a ajutat pe amândoi, dovadă că n-au avut nimic de suferit din partea CCA. Și acum, a venit rândul lui Barbu să joace rol de Radu Petrescu de la U Cluj - Rapid. O mână spală pe alta și toate se spală ulterior în birourile Comisiei Centrale.

Probabil că și acum, la fel cum a făcut în fiecare apariție publică din ultimii ani, grecul din fruntea arbitrajului românesc ne va sfida pe toți și va continua să ne vorbească despre integritate. 

De fapt, realitatea e cu totul alta, iar modul în care s-a operat pe ruta U Cluj - Rapid via Voluntari - FCSB definește în toată splendoarea de ce arbitrajul românesc e o castă. În care unii execută, alții acoperă, după care își inversează rolurile, iar șeful CCA continuă să gireze această sfidare la adresa bunului-simț.

Nimic nu s-a schimbat în arbitrajul românesc. Nimic ca metode, ca trasee, ca influențe. Totul continuă să fie viciat și să aibă un miros de canal. Doar personajele sunt altele, dar sistemul e același. Sistemul care sărăcește fotbalul și îi îmbogățește pe arbitri.

+19 FOTO

Comentarii (83)
francescoli1974
francescoli1974  •  14 Februarie 2023, 13:19

Sper că-mi veți posta comentariile și pe cel anterior și atenție și la provocatori și ei ar trebui supuși sancțiunilor și cenzurii. Eu,nu mă plâng, sunt și apreciat în această comunitate,am destule comentarii apreciate de a lungul timpului și nu mă las intimidat de orice agamiu care nu deosebește o foarfecă (procedeu tehnic de lovire a mingii) de instrumentul cu același nume.In rest numai de bine.

francescoli1974
francescoli1974  •  14 Februarie 2023, 13:11

În atenția moderatorilor GSP:ieri seară m-ati banat și mi-ati interzis să postez pentru că am îndrăznit să le comentez celor care mi-au dat reply cu obraznicii și provocări;pe lângă faptul că sunt afoni în ceea ce privește fotbalul și regulile sale sunt și mitocani și prost crescuți .

francescoli1974
francescoli1974  •  13 Februarie 2023, 20:47

Voi,Martorii lui Gigi,suferiți rău la fel ca stăpânul vostru,7 ani fără titlu,mai rău ca Brad Pitt în Tibet și nu mai gândiți limpede,trebuie să vă reseteze cineva,oricare de pe aici,sunteți nemilos de *** .Cum să spui că ăla făcea "foarfecă " în maxilarul fundașului, sunteți penibili.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (83)
Comentează
Close