OPINII  »  EDITORIAL

Lăsați-l în pace pe Bergodi să antreneze, nu-l mai scoateți la masa zâmbetelor artificiale!

Editorial Dan Udrea
Editorial Dan Udrea

Articol de - Publicat joi, 10 august 2023 11:11 / Actualizat joi, 10 august 2023 11:22

După 4 etape (PATRU!!!!), Bergodi e contestat și mulți se întreabă dacă n-ar trebui înlocuit. Rapid are 5 puncte și e la jumătatea clasamentului.

Dacă privești strict pe ierarhie și te raportezi la faptul că echipa vrea titlul de campioană, poți să crezi că e momentul ca antrenorul să fie schimbat. Ar fi însă o dovadă de amatorism total din partea unei conduceri care, totuși, a demonstrat că a făcut pași corecți de când echipa a promovat și până acum. Mai puțin unul!

Prima eroare a conducerii

Care e acela? Momentul în care, sub presiunea suporterilor, pe finalul sezonului trecut, când lui Mutu i se solicita demisia de către peluză, toți șefii au anunțat că în campionatul următor trebuie să se câștige titlul! O grabă nejustificată, care pune o presiune suplimentară, dar fără acoperire în ceea ce e și are astăzi Rapid.

E simplu să spui “Bergodi trebuie să ia campionatul” sau “Bergodi trebuia să aibă un număr cel puțin dublu de puncte”, dar e și corect să zici așa ceva? E acoperită de realitate dorința celor din Giulești de a lua titlul? Răspunsul e NU!

Rapid nu e nici 60% din FCSB

În primul rând, Rapid nu are lot de campioană. E la distanță mare, valoric, de FCSB și se bate undeva pe locurile 3-5 cu restul formațiilor care vor fi probabil în play-off. Iată cum arată top 5 valoare lot, conform transfermarkt:

  1. FCSB - 32,6 mil. euro
  2. Farul - 21,6
  3. CSU Craiova - 20
  4. Rapid - 19,4
  5. CFR - 18,9

Au fost aduse rezerve

Apoi, a făcut Rapid transferuri de titlu? Mai degrabă nu, pentru că a adus jucători care au fost fie rezerve la echipe de titlu, fie au devenit pe parcurs rezerve acolo sau au fost îndepărtați. Exemple: Braun, Petrila, Cristea, Oaidă.

Ce rapidist ar fi în 11-le ideal al Ligii 1?

Dacă astăzi, cineva e pus să alcătuiască un 11 virtual, în care să aleagă orice jucători, de la orice formație de Liga 1, foarte probabil că nici un fotbalist al Rapidului nu s-ar regăsi.

Un exemplu:

Târnovanu - Cr. Manea, Chiricheș, Larie, Bancu - Al. Crețu, Olaru - Ștefănescu, Mitriță, Fl. Coman - Alibec

Nici bugetul nu e de titlu

Și ca buget salarial Rapid nu e de titlu. E peste Farul, e peste Sepsi, dar nu e peste FCSB, CFR și Craiova. Nu joacă banii, dar joacă jucătorii, iar jucătorii scumpi fac, de regulă, diferența!

Aici, conducerea are o bilă neagră. A dorit și a ofertat FOTBALIȘTI, precum Manea, Tamm, Edjouma, Grameni, Krasniqi, Drăguș, Louis Munteanu, dar a ajuns să ia doar JUCĂTORI!

Bergodi e sub presiune. A fost dinainte de a se decide să semneze. Și-a asumat o povară imensă, de a se lupta cu iluzia suporterilor că Șumudică va veni antrenor.

Bergodi n-a avut timp

N-a început bine sezonul, dar de aici și până la a-l judeca și condamna după doar 4 etape e cale lungă. A preluat echipa cu doar 4-5 zile înainte de startul sezonului, nici măcar n-a avut timp să realizeze ce, cât și cum poate funcționa această echipă.

Șucu a demonstrat că nu joacă în funcție de ceea ce îi cântă tribuna. E momentul ca și acum să arate concret că sprijină antrenorul și că Rapid chiar e un club condus profesionist, nu dirijat prin intermediul portavocei din peluză.

Fotografia cu zâmbete artificiale nu ține loc de titlul de campioană

Lăsați-l în pace pe Bergodi să antreneze, nu-l mai scoateți la masa zâmbetelor artificiale!

Un mesaj pentru șefii din Giulești: apărați-l, susțineți-l și ajutați-l pe Bergodi. Nu strâmbați din nas că n-a reușit în 3 săptămâni să facă din rezerve echipă de titlu!

Și nu, nu e suficientă o poză cu zâmbete artificiale, la un restaurant din București la care o pizza costă și 150 de lei, pentru a sprijini cu adevărat un antrenor. Fotografia e doar propagandă, nu aduce titlul de campioană.


Comentarii (68)
balderis
balderis  •  11 August 2023, 14:27
Postat de maccarone707 pe 10 August 2023, 14:32

da, e notoriu si evident zecesebismul lui udrea. totusi aici are dreptate suta la suta. parerea mea...

*** ! Dej a fost așa de patron, că i-a retrogradat pe Rapid de două ori, exact cînd era el mai puternic: în 1952 și 1955 !!! Ți-am zis că ești prost !?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

balderis
balderis  •  11 August 2023, 14:23
Postat de bimbi79 pe 10 August 2023, 20:19

Sa te auda Dumnezeu: sa castigati toate meciurile fara miza cu 5-1. Noi o sa le castigam cu 1-0 pe cele cu miza

Care-s alea, că în playoff, v-am bătut ca pe covoare, tur-retur ! Așa ați pierdut campionatul !!!

Nagyvagany
Nagyvagany  •  11 August 2023, 07:37

Domnul Bergodi a plecat de la Sepsi, cautand o noua provocare. Cred ca l-a nimerit bine ????

Vezi toate comentariile (68)
Comentează