OPINII  »  EDITORIAL

Rotaru a instalat „cel mai leneș antrenor”

Editorial Dan Udrea
Editorial Dan Udrea

Articol de - Publicat miercuri, 26 iulie 2023 15:16 / Actualizat miercuri, 26 iulie 2023 16:37

Am așteptat chiar să-l văd pe Laurențiu Reghecampf în fotografii la antrenamentele Universității Craiova pentru a mă convinge că readucerea lui în Bănie nu e doar o glumă. 

Gata, l-am văzut. Știrea e reală! Și, da, merită un comentariu.

Reproșurile oficiale

Care trebuie să înceapă așa: un patron de club a apelat acum la un antrenor pe care nu doar că l-a dat afară în urmă cu un an, dar a și căutat să-i aducă acuzații grave. 

În vara lui 2022, dinspre boss-ul Băniei plecau declarații și informații care explicau divorțul, surprinzător la acel moment, de Reghecampf. „Ne trebuie mai multă rigurozitate, inclusiv la antrenor și staff. Nu pot să accept să-mi văd antrenorul prezent la un podcast, «Fiță cu Adiță», nu rezonează cu ce imagine vrem să construim noi la club”.

Reproșurile neoficiale

Acestea au fost declarațiile oficiale. Nemulțumirile lui Rotaru vizau inclusiv modul de lucru de la echipă al lui Reghe și al staff-ului său. În interiorul clubului, Reghe și ceilalți colaboratori ai antrenorului erau arătați cu degetul de Rotaru ca fiind „cei mai leneși pe care i-am avut vreodată”. 

În plus, patronul era revoltat să afle că „de foarte multe ori, în loc să pregătească meciuri, stăteau și jucau tenis cu piciorul”.

Având aceste argumente, reproșuri și nemulțumiri, poți să înțelegi că Rotaru a dorit și a reușit să-i facă vânt lui Reghecampf. Problema mare pentru cel care conduce Universitatea e că a ajuns să se întoarcă fix la Reghecampf. Și să-l oferteze și să încerce, cu succes, să-l convingă să accepte.

Întrebări pentru Rotaru&Reghe

Păi, cum facem, domnule Mihai Rotaru, acum e bun antrenorul leneș? Acum vor avea voie cei din staff să joace tenis după antrenament sau are clauză contractul semnat cu Reghe care să interzică așa ceva? 

Va avea voie să meargă Reghecampf la «Fiță cu Adiță», v-ați mai reconsiderat poziția referitor la genul acesta de apariții?

Întrebările sunt valabile și în cealaltă direcție. Un antrenor care pleacă plin de zoaie dintr-un loc, după ce a fost terfelit chiar de patron, s-a șters frumos, a uitat și a revenit ca să lucreze undeva unde era acuzat că e leneș, că nu e riguros și că strică imaginea clubului?

Rotaru a instalat „cel mai leneș antrenor”
Laurențiu Reghecampf, 47 de ani, a condus în această dimineață primul antrenament la CS Universitatea Craiova după revenirea ca A1 în Bănie.

Un scuipat se șterge cel mai ușor în fotbalul românesc

Știam că în fotbalul românesc se merge pe ideea: „un scuipat” e de cele mai multe ori acceptat și se șterge cel mai ușor, pentru a face loc următorului, dar să ajungi după doar un an să vezi că se reia mariajul Rotaru - Reghecampf, atunci chiar că nu mai poți avea nici o pretenție.

Rotaru conduce acest club de 10 ani. N-a câștigat nici un titlu și are zero performanțe europene, plus o gaură de 20 de milioane de euro. E rezultatul logic când vezi atâta lipsă de consecvență.

Liber la tenis cu piciorul și grătare

Ce va urma pentru Universitatea, în plan sportiv, e greu de anticipat. Reghecampf a fost, cândva, un antrenor de nivel înalt, dar acest lucru s-a întâmplat acum un deceniu, iar de atunci patinează în gol, ba chiar a ajuns să coboare nivelul echipelor la care a fost, vezi exemplele Universitatea Craiova și Neftchi Baku, cu ultima grupare a terminat la, atenție, 22 de puncte de primul loc și la 13 de poziția secundă. 

Până la finalul campionatului e cale lungă însă, timp suficient ca la Craiova să se joace tenis cu piciorul, să se facă ieșiri la grătar și să se onoreze invitații la «Fiță cu Adiță»!


Comentarii (37)
Activistul
Activistul  •  31 Iulie 2023, 14:24

Articolul este jenant de mediocru și, practic, fără subiect. Autorul n-a înțeles nimic nici din plecarea lui Reghe, nici din revenirea sa la echipă. Însă a scris ceva, să umple un editorial. Cel mai slab dintre toate...

mihai2811
mihai2811  •  28 Iulie 2023, 12:07
Postat de Newman pe 27 Iulie 2023, 15:08

Este bine pentru retsul echipelor.Craiova are 2 echipe in liga 1 care nu vor performa nici o data avand asemenea conducatori.

Mr. Newman, mai intai: "nici o data" se scrie "legat", adica, niciodata ! Apoi, "sentinte" de doi lei, date de neaveniti (precum dvs.) nu fac nici doua parale ! Cred ca "restul echipelor" ar fi bine sa nu te ia in seama la ocuparea unui eventual post de "consilier pe probleme... de dat cu parerea", pt ca evident esti deplorabil ! In rest, succes la comentarii !

Eu_Sa_Fiu_Sanatos
Eu_Sa_Fiu_Sanatos  •  27 Iulie 2023, 17:08

chiar merita sa-i faci atata reclama acelei *** de podcast?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează