OPINII  »  EDITORIAL

Un câine adevărat și două hiene

Articol de - Publicat luni, 29 mai 2023 23:14 / Actualizat luni, 29 mai 2023 23:38

Promovarea lui Dinamo, pentru că nu se mai poate întâmpla nimic în returul din Trivale, e una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului românesc. 

Nu pentru că un club de anvergura lui Dinamo n-ar avea ce să caute în prima ligă, ci pentru că la modul cum arătau lucrurile în startul sezonului, mai degrabă evitarea retrogradării în Liga a 3-a era o imensă performanță. Urcarea pe prima scenă e ceva de domeniul paranormalului.

Lecția de civilizație a lui Burcă

Probabil că nimeni n-a crezut că Dinamo va promova. Nimeni în afară de un om. Pe numele lui, Ovidiu Burcă. Ce a reușit acest băiat e atât de mare încât nu poate fi exprimat în cuvinte. 

În iarnă, când a avut loc acel amical, în care Vali Lazăr i-a aruncat o pereche de chiloți lângă bancă, am fost revoltat de atitudinea lui Burcă. Nu am acceptat atitudinea sa de a-l ignora pe acel așa-zis fotbalist. Am crezut mereu că nesimțiților și bădăranilor trebuie să le răspunzi cu aceeași monedă, în niciun caz să le întorci și celălalt obraz.

Felicitări, Ovidiu Burcă! Jos pălăria în fața ta!

Burcă însă și-a văzut de treabă și a demonstrat că lucrurile pot fi rezolvate și altfel. Așa a fost, de fapt, întreg sezonul lui Dinamo. O cursă infernală, ca a unui copil rămas orfan, care trebuie să plece de acasă, desculț, fără bani și care nici măcar nu știe încotro să o apuce. 

A fost luat însă de mână de cineva care a avut răbdarea să creadă că acel copil are un viitor. Burcă a salvat-o pe Dinamo într-un mod pentru care nu s-a inventat reverența perfectă. E un miracol. E dovada că bunul-simț, atitudinea corectă, umilă și onestă pot avea și în România o finalitate bună. 

Burcă ne-a arătat că lucrurile făcute în mod civilizat, fără excentricități, fără aroganță, ci cu multă pasiune, răbdare și suferință nu și-au pierdut valoarea în această țară.

Nu exagerez cu nimic, vreau să spun doar atât: Felicitări, Ovidiu Burcă! Jos pălăria în fața ta! De azi, poți fi considerat un "câine" adevărat în istoria acestui club.

Un câine adevărat și două hiene
Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

Borcea oferă lecții de management?! Bleah!

Problema lui Dinamo e însă aceeași cu care s-a confruntat în toți acești ultimi 20 de ani. Că hienele continuă să-i dea târcoale. Să-l vezi pe Cristi Borcea vorbind la finalul meciului cu FC Argeș despre strategii de management pe care Dinamo ar trebui să le urmeze îți provoacă atâta greață încât nici măcar un camion plin cu lămâi n-ar alunga senzația. Bleah!

Victoria lui Dinamo e mare și pentru că vine după o perioadă în care a rezistat să nu fie sfâșiată de alt mare "strateg", pe numele lui Nicolae Badea. Trebuie să fi fost o seară tare tristă pentru fostul președinte al clubului, din vremurile în care clubul producea, dar acumula doar datorii, în timp ce acționarii prosperau, iar fanii sufereau.

Dinamo promovează fără Badea! Fotbalul face dreptate

Dacă Dinamo a reușit să se reactiveze pentru Liga 1 fără a-l avea în preajmă pe Nicolae Badea, atunci înseamnă că fotbalul a făcut dreptate.

E bine că după acest 6-1, „câinii” adevărați petrec. E meritul lor, e sărbătoarea, bucuria și fericirea lor. Hienele însă continuă să dea târcoale. Toată viața lor vor face numai asta. Și ele vor fi permanent un pericol real. Dinamo se întoarce în jungla Ligii 1! Hienele stau la pândă!


Comentarii (50)
boierasul
boierasul  •  31 Mai 2023, 09:55
Postat de parpalache pe 30 Mai 2023, 09:24

Badea a ajutat-o cu bani pe Dinamo când ii era cel mai greu!Cu discreție,din umbra!Nu cunosc detalii in legatura cu eventualele lui„planuri”imobiliare și de tergiversararea construirii noului stadion!Borcea o fi facut el afaceri(și)pe seama lui Dinamo,dar nu se poate tagadui ca a bagat mulți bani la Dinamo!Iar daca tot „simplificam”in a pune etichete,pai la„hiene”nu trebuie omiși frații Becali și...Cornel Dinu!Daca Giovani tot a mai bagat vreun milion de dolari,Cornel Dinu a bagat doar...intrigi!Pentru care primea peste o suta de mii de dolari pe an!Iarași simplificând, ceeace s-a intâmplat la Dinamo-de la„revoluție”incoace-a fost doar oglinda a ceeace s-a intâmplat cu România!

)) punem pariu că a plătit și "dineul"oferit jucătorilor înainte de retrogradare??))

inshallah
inshallah  •  30 Mai 2023, 15:14

respect, dan udrea!

arhiducele
arhiducele  •  30 Mai 2023, 14:01

Păi la miere românul e primul. Când să ajute se întoarce cu spatele. Vine iară la ciugulit. Nu știu de ce ziarele îi bagă în seamă pe toți condamnații și le cer părerile. Și ne mai dorim calitate, performanță, corectitudine și sunt promovați toți ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează