OPINII  »  EDITORIAL

Vini ne arată cum e să fii „prea bun”

Editorial Daniel Grigore
Editorial Daniel Grigore

Articol de - Publicat vineri, 19 ianuarie 2024 19:54 / Actualizat vineri, 19 ianuarie 2024 20:14

„Sunt prea bun! Madre mia”, a strigat Vinicius către publicul madrilen, în timp ce meciul dintre Atletico și Real Madrid se îndrepta cu pași repezi către prelungiri. Apoi a demonstrat-o, l-a ajutat pe Antoine Griezmann să rezolve partida.

Minutul 90+3 pe Estadio Metropolitano. Real Madrid o egalase la 2 pe Atletico și căuta să-i dea lovitura decisivă marii rivale, golul prin care să evite prelungirile și să obțină biletele pentru sferturile Cupei.

Avântat în atac, Antonio Rudiger a centrat, Vinicius a reluat cu talpa, Jan Oblak i-a blocat execuția pretențioasă. Faza a continuat, Witsel și Gimenez au împietrit publicul rojiblanco după ce s-au luat la țintă și aproape că au creat un autogol antologic, dar Vinicius avea alte griji.

Degajând aroganță din toți porii, brazilianul s-a întors către fanii din peluză și le-a transmis 5 cuvinte: „Sunt prea bun! Madre mia”.

Cum se traduce a fi „prea bun”

Derulăm puțin. Minutul 100, al zecelea al prelungirilor. Vinicius nu reușește să preia o pasă simplă și îl pune pe Antoine Griezmann pe contraatac. Fără prea mult efort, francezul îl lasă în urmă pe jucătorul cu 9 ani mai tânăr, pătrunde în careul advers și rezolvă meciul cu o execuție de mare fotbalist.

Griezmann nu a avut nevoie de cuvinte pentru a convinge pe cineva că este „prea bun”, lui i-au fost suficiente câteva atingeri de balon.

Vini ne arată cum e să fii „prea bun”
El Chiringuito a difuzat pe post imaginile cu Vinicius, surprinse de camerele canalului Mega

Dar să revenim la Vinicius, principalul arhitect al eliminării Realului. În minutul 11, după ce Jude Bellingham a făcut slalom printre fundașii adverși și a lovit bara, mingea a ricoșat la Vinicius, poziționat undeva la 12-13 metri de poartă.

În loc să deschidă scorul, brazilianul a trimis mingea în înaltul troposferei, un prim indiciu că nu avea să fie seara lui. Cele 7 driblinguri nereușite și 32 (!!!) de mingi pierdute ulterior au confirmat bănuiala. Straniu să le strigi adversarilor că ești „prea bun” după o astfel de prestație.

De ce Mbappe, vă întrebați?

Meciul ăsta servește drept explicația ideală pentru oricine se întreabă de ce Real Madrid continuă, pentru al câtelea an la rând?, să flirteze cu Kylian Mbappe, poate cel mai complet fotbalist al lumii în prezent. În ziua lui bună, Vinicius este un fotbalist de elită, dezechilibrant. A demonstrat-o cu câteva zile în urmă, contra Barcelonei, și va continua să o facă ocazional.

Brazilianul nu este, însă, un fotbalist pe care să te bazezi că va face diferența în mod constant. Singura garanție pe care ți-o oferă este că se va lua la harță cu toată lumea: public, antrenor advers, oponenții de pe teren, arbitri.

Sigur, galeria lui Atletico nu este sfântă, recurge adesea la gesturi și scandări rasiste la adresa lui Vinicius.

De multe ori însă, nu astfel de acțiuni reprobabile sunt la baza războaielor pe care le poartă Vinicius.

Când tu, principalul reper ofensiv al echipei, ajungi să iriți o bună parte dintre propriii fani și ești mai preocupat de a te război cu toată lumea în loc de scorul de pe tabelă, oare nu ar trebui să faci un pas în spate și să-ți reconsideri prioritățile?

„Sunt aici să învăț”

După 4-1 cu Barcelona în finala Supercupei, alt meci în care și-a împărțit atenția între joc și a-i provoca pe adversari, Vinicius ne spunea că vrea să devină „o persoană mai bună”.

„Nu sunt un sfânt, dar sunt aici să învăț”, mărturisea Vini Junior, aparent conștient că de multe ori o ia pe căi greșite.

În definitiv, ar face bine să-și asculte propriile cuvinte, altfel riscă să piardă sprijinul și ultimilor fani care i-au rămas alături.


Comentarii (13)
francescoli1974
francescoli1974  •  21 Ianuarie 2024, 17:33
Postat de parachioara5 pe 20 Ianuarie 2024, 06:23

...cine i Vini ?

Joe Pesci:)))

tk2014
tk2014  •  20 Ianuarie 2024, 18:59
Postat de francescoli1974 pe 20 Ianuarie 2024, 17:45

Sunt simpatizant al Realului dar îmi place foarte mult Griezmann;acum,că el face mereu meciuri bune contra Realului și nu există când joacă împotriva Barcei,nu e singurul caz,Joao Felix nu i-a dat gol niciodată Realului și mai sunt și alții dar Griezmann este un fotbalist grozav. Joacă bine în orice zonă de atac,este cerebral și altruist,viteză și tehnică foarte bună în regim de viteză.

de acord. e un fotbalist grozav, cu un stil aparte si o lejeritate aproape boema in joc. A facut un mondial f bun in 2018 si un euro aproape perfect in 2016. sezonul asta e probabil cel mai bun sezon la nivel individual si echipa de club al lui. Dar eu asociez jocurile slabe ale lui contra Barcei cu un non-combat. Cred ca mereu a avut o afinitate pt Barca si a lasat-o mai moale.Ca Cesc cand era la Arsenal. Iar la Franta, cat timp a jucat cu Benzema a fost in umbra (cu exceptia meciului de la Lyon de acum 2 ani) si cred ca prezenta lui Benzema l-a demotivat. Asa am citit-o eu. Poate bine, poate gresit. Pacat ca nu a reusit sa se impuna la Barca. Mereu mi-a parut un fotbalist cu adn-ul lor. Asta e. Viata merge inainte.

francescoli1974
francescoli1974  •  20 Ianuarie 2024, 17:45
Postat de tk2014 pe 19 Ianuarie 2024, 23:11

multe puncte valide in editorialul tau. Vinicius a stricat tot ce a construit bellingham. el e un fotbalist unidimensional. greu sa intre prin centru fara benzema la 1-2. se lipeste mereu de banda si acolo e usor de neutralizat. calitatea principala a lui vini este rezistenta fizica. nu am mai vazut un fotbalist care sa bage atatea sprinturi intr-in meci. si nu e prima data. mbappe poate juca si lipit de banda si poate intra prin centru. e ceva la mbappe, cand i se pune pata si vrea sa intoarca un meci, se vede. reuseste mereu sa dribleze, sa gaseasca coechipieri, baga apararile in panica. cum s-a intamplat in psg - real 1-0 de acum 2 ani. sau cu newcastle mai recent. cu mbappe in locul lui vini, real ar fi rezolvat meciul de aseara rapid. in schimb, am o observatie vizavi de printul griezmann: cate meciuri bune impotriva barcei a facut el de cand e la atletico?

Sunt simpatizant al Realului dar îmi place foarte mult Griezmann;acum,că el face mereu meciuri bune contra Realului și nu există când joacă împotriva Barcei,nu e singurul caz,Joao Felix nu i-a dat gol niciodată Realului și mai sunt și alții dar Griezmann este un fotbalist grozav. Joacă bine în orice zonă de atac,este cerebral și altruist,viteză și tehnică foarte bună în regim de viteză.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close