OPINII  »  EDITORIAL IOANA MIHALCEA

Here's to you, Jordan Henderson

Articol de - Publicat vineri, 28 octombrie 2022 17:44 / Actualizat duminica, 30 octombrie 2022 11:38

Căpitanului lui Liverpool, Jordan Henderson, aproape i-a fost distrusă imaginea construită în ani de muncă pentru că lui Gabriel Magalhaes, de la Arsenal, i s-a părut că a fost victima unei insulte rasiste din partea englezului.

Federația Engleză a încheiat miercuri investigația de 3 săptămâni, anunțând că nu va lua nicio măsură în cazul fotbalistului de 32 de ani. Azi, Daily Mail a publicat detalii despre dosar.

De fapt, Henderson i-ar fi strigat „fucking idiot”, iar Gabriel a auzit, greșit!, o remarcă rasistă dintr-o anumită regiune a Braziliei, care i-ar fi fost adresată de către jucătorul lui Liverpool.

Până la urmă... de ce nu? Ce-ar fi putut face Jordan Henderson, care a demonstrat de-a lungul timpului integritatea și caracterul său, decât să învețe niște insulte rasiste regionale, just in case, poate îi vor fi „folositoare” cândva. Hendo, de altfel apropiat de jucătorii brazilieni mai vechi din lot, Alisson, Fabinho și Firmino. Poate chiar de la ei a notat respectiva expresie, după ce le-a cerut un mic tutorial rasist prin care să le discrimineze conaționalii.

Dreptate pentru Hendo

Ar fi fost împotriva tuturor lucrurilor pe care le-a arătat Henderson în ultimii ani, de când este în prim-plan, liderul unei echipe care a câștigat tot ce se putea sub comanda lui Jurgen Klopp. Implicat în nenumărate acțiuni caritabile, primul care ia sub aripa sa jucătorii noi, ambasador NHS în pandemie, lider anti-discriminare de orice fel în Premier League, un activist inspirațional, decorat de Casa Regală pentru meritele sale.

Ceea ce face Jordan Henderson la Liverpool și, extrapolând, la naționala Angliei, nu va fi niciodată suficient pentru cei care-l văd doar drept „cel mai slab căpitan”. Fără vreo bază reală. Aceiași cu cei care au sărit imediat, acuzându-l de un act pe care nu l-ar fi făcut niciodată.

Asta nu ne arată decât un precedent periculos. Deși nu e suficient, Henderson merită măcar scuzele publice ale lui Gabriel, ale fanilor lui City, care i-au strigat „you racist bastard”, și ale tuturor celor care nu l-au crezut. Mult prea ușor poți distruge cariera cuiva dintr-o greșeală.

Melodia care dă titlul acestui articol:

Câteva video-uri care vorbesc despre adevărata față a lui Jordan Henderson:


Comentarii (33)
terranovaaa
terranovaaa  •  05 Noiembrie 2022, 11:05
Postat de Dontlookbackwithanger pe 04 Noiembrie 2022, 23:33

Supermodel de cocalar! Sa îți trimit 500 lei sa îți iei o cruce frumoasa,mare, sa o porți la gât? Că ți ar sta bine! Sa nu folosești banii pentru epilat și machiaj,*** !

Unde e mecla ta leninelule? Tine banii mai bine poate iti cumperi niste replici de scoala primara macar

Dontlookbackwithanger
Dontlookbackwithanger  •  04 Noiembrie 2022, 23:33
Postat de terranovaaa pe 04 Noiembrie 2022, 18:30

Sunt supermodel pe langa tine leninel

Supermodel de cocalar! Sa îți trimit 500 lei sa îți iei o cruce frumoasa,mare, sa o porți la gât? Că ți ar sta bine! Sa nu folosești banii pentru epilat și machiaj,*** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

terranovaaa
terranovaaa  •  04 Noiembrie 2022, 18:30
Postat de Dontlookbackwithanger pe 04 Noiembrie 2022, 18:05

Ce fata de cocalar ai! Lol

Sunt supermodel pe langa tine leninel

Vezi toate comentariile (33)
Comentează