OPINII  »  EDITORIAL IOANA MIHALCEA

Mori erou sau devii personajul negativ

Ioana Mihalcea
Ioana Mihalcea

Articol de - Publicat vineri, 28 iulie 2023 16:44 / Actualizat vineri, 28 iulie 2023 18:29

Ce am aflat din conferința lui Vlad Iacob, încă administrator special la Dinamo, susținută azi? În principiu, că la club e haos, cel puțin până la Adunarea Generală de pe 17 august.

Dar și că Red&White a investit banii de care a spus, vreo 2 milioane de euro. Mă scuzați, dar ce om de afaceri a mai investit 2 milioane de euro la Dinamo în ultimii ani?!

Că R&W a plătit salariile, care sunt la zi. Cred că a uitat toată lumea mult prea repede cum suporterii făceau chetă în 2022 pentru a plăti salariile jucătorilor și a le asigura minimum necesar pentru a continua în Liga 2.

Că R&W a ridicat interdicția la transferuri cu bani proprii. Ok, l-au ratat pe Kevin Ciubotaru, scandalizând câțiva suporteri de tastatură care, cu tot respectul pentru jucător, nici nu știau cine e acesta până acum 15 zile.

Că R&W a plătit cantonamentul din Slovenia din bani proprii.

Că omul de afaceri Claudiu Florică s-ar fi supărat că fiul său, Luca, nu a fost luat în calcul de Ovidiu Burcă la Dinamo, pe considerente fotbalistice, și nu a fost transferat. Vi se părea o situație normală ca un investitor să aibă copilul în lot?

Că o societate aflată în insolvență, cu datorii de milioane de euro, nu-și permite să facă cheltuieli majore în ceea ce privește departamentele unde e mare nevoie de organizare și de oameni în plus.

Că există plăți de sute de mii de euro care trebuie făcute în curând. Despre care acționarii au vorbit anterior și despre care se știa.

Aici ar trebui adăugat că, în cazul altor sume de bani, cele apărute din senin, acționarii au încercat de fiecare dată când a fost posibil să le plătească doar când au fost epuizate alte metode. E o strategie. Pentru că preferi să investești acei bani în alte zone ale clubului. Și pentru că nu poți cere judecătorului sindic o reducere a datoriilor pe un nou plan de organizare în timp ce tu arunci cu sutele de mii de euro în stânga și în dreapta.

Am mai aflat că acționarii au schimbat din mers tactica inițială. Poate fi deranjant, sigur, dar au făcut-o pe banii lor. Și aici trebuie menționat că, tot din surse externe (pentru că, din nou, nu poți plăti prin club astfel de sume în insolvență), i-au oferit lui Vlad Iacob un salariu de 6.000 de euro lunar și un alt post la Dinamo. 

Noutăți? Nu prea. Doar confirmări.

Tot... circul? teatrul?, nu știu cum să-l numesc, e penibil și în niciun caz în interesul lui Dinamo. Prost pus în scenă, citit de pe foaie, cu întrebări de genul „nu-i așa că...” și răspunsuri tip „mă bucur că m-ai întrebat...”, nu face bine nimănui.

Suporterii, antrenorul și jucătorii lui Dinamo merită mai mult. Revenirea în Liga 1 ar trebui să fie un motiv de bucurie, nu de lupte interne care fură toată atenția.

Acționarii care au venit în februarie și au adus liniștea, când toți acei milionari care ar urma să poleiască Dinamo cu aur nu erau de găsit, merită mai mult. 

Nu avem nicio garanție că ceea ce promit pe termen mediu și lung se va realiza. Iar dinamoviștii cu siguranță sunt extrem de sceptici după ce au trăit în toți acești ani. Totuși, în acest peisaj nici nu iese nimeni, dintre investitorii ipotetici, să arate o altă cale și să descarce camionul cu bani la intrarea de la Săftica.

Însuși Vlad Iacob merită mai mult, pentru tot ce a făcut la Dinamo până în momentul în care a lăsat orgoliul personal (și pe tatăl său) să treacă în prim-plan. A venit într-un moment groaznic și s-a luptat pentru supraviețuirea acestui club, făcând tot ce a depins de el, neglijând afaceri personale și lucrând pro bono un an de zile. Admirabil. Dinamo e aici și datorită lui.

Jos pălăria pentru acel Vlad Iacob! Cel de azi însă...

Sugestia ca Ovidiu Burcă să nu se mai implice decât în zona tehnică plus comparația dintre Giafer & Ghezali și alți oameni care se bagă unde nu e „postul” lor, au fost complet gratuite și total nepotrivite.

Într-un video care circulă în online după conferință e descrisă perfect situația lui Vlad Iacob: „Ori mori ca un erou, ori trăiești suficient ca să te vezi devenind personajul negativ”.

Sursa video: instagram.com/dinamo1948.fp

P.S. Tot azi, Dinamo - Sepsi se îndreapta spre sold out. Jucătorii pun poze de la antrenamente cu echipa câștigătoare. Două informații care ar trebui să fie prioritare pentru club și suporterii lui, în locul acestui război pe care nu-l va câștiga nimeni.

Mori erou sau devii personajul negativ

Comentarii (21)
Trotsky
Trotsky  •  29 Iulie 2023, 18:54
Postat de cosmo pe 29 Iulie 2023, 15:36

Pe ce ma bazez referitor la ce? :) Articolul clar îl critică pe Iacob ca nu mai e cel care a fost și ii laudă pe acționari că au investit 2 mil!! Și eu am întrebat dacă ei investit 2 mil sau i-au fraierit pe alții sa pună banii. Pai Neluțu Varga când a venit la CFR a băgat 6 mil, a scos echipa din insolvență și a luat 5 titluri! Și tanti întreabă cine a mai băgat 2 mil în fotbal??? :)))

o fi varga mare bogatan, dar acum are rezerva la indemana la neurochirurgie ca i-a dat investitia un AVC ... alea 2 milioane le-au imprumutat de la soacra lui serdean ...

cosmo
cosmo  •  29 Iulie 2023, 15:36
Postat de Trotsky pe 29 Iulie 2023, 14:33

si ma rog, pe ce te bazezi? ai baut apa dupa familia Iacob sau Nicu Badea?

Pe ce ma bazez referitor la ce? :) Articolul clar îl critică pe Iacob ca nu mai e cel care a fost și ii laudă pe acționari că au investit 2 mil!! Și eu am întrebat dacă ei investit 2 mil sau i-au fraierit pe alții sa pună banii. Pai Neluțu Varga când a venit la CFR a băgat 6 mil, a scos echipa din insolvență și a luat 5 titluri! Și tanti întreabă cine a mai băgat 2 mil în fotbal??? :)))

radu1948
radu1948  •  29 Iulie 2023, 15:07

R. I. P. Eroul Vlad Iacob.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează