OPINII  »  EDITORIAL IOANA MIHALCEA

O rușine națională

Ioana Mihalcea
Ioana Mihalcea

Articol de - Publicat vineri, 21 iulie 2023 16:52 / Actualizat vineri, 21 iulie 2023 22:50

Faptul ca nu le putem pune la dispoziție un stadion pe măsură celor mai iubite două echipe din România e o situație jenantă, ce nu poate fi trecută cu vederea.

Scenele de la Arena Națională, unde mii de fani FCSB au cumpărat azi bilete, dar alte mii au rămas fără, ar trebui să îi pună pe gânduri pe toți cei responsabili.

La fel, cazurile de pe rețelele de socializare, unde dinamoviștii se interesează de bilete la derby încă de la tragerea la sorți a Ligii 1! Plus fani ai ambelor echipe, din țară și din diaspora, care voiau să vină la București special pentru meci.

Scandalos!

Suporterii celor două echipe și fotbalul românesc în general așteaptă acest meci de un an. Nicio altă partidă nu generează atât interes în Liga 1.

Ne mirăm deseori că nu vin oamenii la stadion, dar când efectiv vor să vină, li se pun bețe în roate din toate părțile. 

Care e explicația pentru care nu s-a putut programa în algoritmul tragerii la sorți ca acest meci să nu se joace în perioada când erau concerte pe Arenă? 

Care e explicația pentru care Derby de România nu s-a putut juca pe Ghencea? Reală. Că scandalul l-am urmărit cu toții și nu ne-am lămurit.

De apreciat măcar că s-a putut juca în București, pentru că să muți derby-ul României în afara Capitalei era o umilință și mai mare.

+11 FOTO

Capul de afiș al fotbalului românesc va fi văzut live de maximum 7.000 de oameni. Ce rușine! 

Nu ne interesează să vină lumea pe stadion, nu vrem atmosferă incendiară, nu ne plac scenografiile, torțele n-au ce să caute în peluză. Legea 4, legea 4!

E mai simplu să avem stadioane goale. Sau să înghesuim orgoliile, tradiția și toată forța unui derby istoric pe o arenă de cel puțin 6 ori mai mică față de interesul pe care l-ar putea genera. Iar asta spune multe despre fotbalul românesc. De fapt, nu despre fotbalul românesc, ci despre cei care se ocupă de el. 

Suporterii care au stat azi la cozi ore întregi fără a prinde bilet, cei care se vor „bate” pe 600 de bilete în peluza oaspete și cei care vor vedea meciul la TV în loc să fie pe stadion merită explicații.

Sigur că am văzut imaginile [cu fanii la coadă], îmi pare rău pentru ei. Cred că unii oameni din România nu și-au dorit ca noi să jucăm cu 30.000 de fani mâine și sunt fericiți că jucăm pe un stadion mai mic. Nu e corect, nu știu motivul pentru care nu jucăm în Ghencea, unde trebuia, dar mâine vom juca pentru puținii fani care vor fi alături de noi, dar și pentru cei care nu au avut șansa să își ia bilete
Elias Charalambous, antrenor FCSB

În primul rând, este o bătaie de joc a Ligii Profesioniste, pentru că am solicitat să nu se dispute în primele cinci etape meciurile astea. Erau trei meciuri care nu trebuiau să se dispute: noi cu Dinamo, noi cu Rapid și Dinamo - Rapid. În rest, orice meci se putea juca
Mihai Stoica, manager FCSB

E păcat că un astfel de stadion (n.r. Ghencea) nu poate fi folosit pentru astfel de meciuri. Acum, domnii miniștri s-au autosesizat, de la distanță pare că ceva este în neregulă
Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo


Comentarii (165)
Trotsky
Trotsky  •  27 Iulie 2023, 22:15

Sa le ia stadionul si sa-l dea in administrare la primaria de sector

Trotsky
Trotsky  •  27 Iulie 2023, 22:14
Postat de Newman pe 27 Iulie 2023, 15:13

Scandalos este faptul ca presa si televiziunea acorda atat de multa atentie acestui sport numit fotbal.Nimieni nu vede ca nu mai exista performanta?De ce trebuie popularizati zilnic toti pacalicii de fotbalisti ,antrenori si presedinti de club?Nu mai exista altceva in aceasta tara decat Dodei si Beee ?

Rating, e simplu.

Newman
Newman  •  27 Iulie 2023, 15:13

Scandalos este faptul ca presa si televiziunea acorda atat de multa atentie acestui sport numit fotbal.Nimieni nu vede ca nu mai exista performanta?De ce trebuie popularizati zilnic toti pacalicii de fotbalisti ,antrenori si presedinti de club?Nu mai exista altceva in aceasta tara decat Dodei si Beee ?

Vezi toate comentariile (165)
Comentează