OPINII  »  MIAMI

Cât de mult a lipsit Halep tenisului

Editorial Luminita Paul
Editorial Luminita Paul

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2024 00:42 / Actualizat miercuri, 20 martie 2024 08:49

Dacă ar fi câștigat acest meci cu Paula Badosa, cel al revenirii după 19 luni de zbatere emoțională, Simona Halep ar fi putut, într-un gest de eliberare, să spună: Asta a fost, mulțumesc, nu mai e nimic de demonstrat! Nu ar fi fost însă ceva congruent cu caracterul ei, revelat în toate fațetele de-a lungul ultimilor ani.

Și poate nici nu e vorba despre a demonstra ceva cuiva anume sau unei lumi întregi. E doar senzația că mai ai lucruri de arătat în domeniul în care ai fost cea mai bună, ai câștigat trofee mari, ai luptat și ai revenit de atâtea ori de pe marginea eșecului.

Acest meci al revenirii, la care a aderat repede pentru că și-a dorit să fie repede înapoi pe terenuri, să absoarbă mintal timpul furat, nu este, mi se pare, pierdut decât pe tabela de scor.

Cât de mult a lipsit Halep tenisului
Simona Halep, după meciul cu Paula Badosa în turul 1 la Miami Open

De-a lungul lui, Simona Halep a strâns mici victorii. Victoria primului game. A primului schimb de mingi lung adjudecat ca pe vremuri, alergând și contrând inteligent. A primului as. A primului break. A primului set. Victoria de a descoperi – nu e totuși o surpriză – că se strânge iar o peluză tricoloră care e alături de ea la Miami sau oriunde în lume.

E un punct bun de pornire. Mai bun decât îl exprimau chiar temerile și rezerva protagonistei, care știa mai clar decât restul lumii în ce stadiu fizic și moral se află. Ce urmează e altă construcție.

Dar peste toate, nimic nu poate bate zâmbetul acela adresat suporterilor, în primele secunde în care s-a așezat pe linia din spate a terenului, la începutul partidei, și care arată cât de mult i-a lipsit să fie acolo. Și cât de mult a lipsit ea tenisului.


Comentarii (27)
dragan
dragan  •  22 Martie 2024, 17:56

mai este un zimbet despre care d-voastra, doamna (?) Luminita Paul, ati uitat sa scrieti! probabil, constructiv! zimbetul, dar si uitatul! zimbetul Simonei Halep din clipa in care a citit, pe site-ul vostru de sport, ca e posesoarea a doua boli dermato-venerice, colectate- via antrenorul ei de-atunci-de la fizioterapeuta de serviciu! un lucru e sigur: niciodata, doamna, in jurnalismul romanesc, nu s-a publicat o mizerie mai mare ca asta!

monika.
monika.  •  22 Martie 2024, 15:00
Postat de luciosrk pe 20 Martie 2024, 00:52

Ipocrizia atinge noi culmi ! Nimeni nu spune nimic de faptul ca lui Halep i s-a micșorat sentința de poate să joace tenis și NU a fost exonerată de dopaj . Asta înseamnă ca până la proba contrarie , ea s-a dopat , trișând regulile în favoarea sa . Asta cu dopaj accidental prinde la mase ca să nu își piardă capitalul de imagine , problema mare e la presa care nu intrazneste să vorbească pe această temă ca de, Halep e bun național , ești *** ? Vrei să te dea ăștia afară dacă scrii ce crezi ! Ups !!

Am spus si eu asta, si a sarit trupa de la peluza, incercand sa ma intimideze. Dupa 1,5, incep sa scrie si la noi despre adevar.

danglumetu
danglumetu  •  21 Martie 2024, 13:27
Postat de Hitech pe 20 Martie 2024, 17:20

Mârlan poate fi definit un personaj care jignește pe cineva care nu are posibilitatea să îi răspundă. Sau poate că mă înșel și tu ești un mare cavaler al dreptății, ca orice specialist în tenis.

din partea mea, un bis!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează