OPINII  »  EDITORIAL

„Băieții” din Giulești și bărbații din Gruia

Marius Mărgărit
Marius Mărgărit

Articol de - Publicat sambata, 06 aprilie 2024 23:20 / Actualizat luni, 08 aprilie 2024 01:29

Sincer, nu prea cred în așa-numitul ADN de campion. Îmi tot zic că fiecare meci are istoria lui, iar diferența o fac, mai mereu, valoarea și mai ales determinarea.

Și totuși, nu demult, Pancu, care numai de sentimente antirapidiste nu poate fi acuzat, spunea că „Rapid nu are ADN de campioană, a luat numai 3 titluri în 100 de ani!”. Tind să-i dau dreptate, el a simțit lucrurile astea din teren, acolo unde contează.

Poate că până la urmă, e mai mult decât un strop de adevăr și cu ADN-ul ăsta. Și un atu în momentele în care presiunea face ravagii.

Poate că Rapid și-a propus prea mult sezonul ăsta. Nu e rău, dar viața arată că e suprarealist. Dacă faci totul bine financiar, administrativ, nu ai nicio garanție. Cel puțin în fotbal, nu.

Giuleștenii se supraîncarcă până la implozie pentru bătăliile cu FCSB, dar apoi echipa lui Bergodi apare sleită, stoarsă de energie, de idei. Să-i bați pe ai lui Becali e o chestie de orgoliu, dar în economia unui campionat, sunt doar 6 puncte și atât.

Cele 9 pierdute până acum în play-off, la rând, sunt mai multe și mai importante. Nu e numai matematică, e despre moral, încredere, speranță. O bătălie, două, chiar și cu marii rivali, nu contează într-un război de anduranță cum e campionatul.

S-a întâmplat în sezonul regulat, se întâmplă și acum. Greu de acceptat că ar fi doar o coincidență...

„Băieții” din Giulești și bărbații din Gruia
Rapid - CFR Cluj 1-4 Foto: Cristi Preda

Giuleștenii și ardelenii erau sub presiune, amândouă echipele. Dar numai unii au dovedit că știu și sunt capabili s-o controleze. Aioani, Cristea și colegii lor au cedat iar, repede.

Deac, Bîrligea, Manea și compania au avut puterea să treacă de umilința de la Hunedoara și au zburdat în Giulești. Au mai făcut-o de atâtea ori. Rapid, nu, e încă la început și mai are de învățat.

Au venit jucători buni, talentați, în Giulești, dar care nu știu încă să lupte împreună și, e tot mai clar, nu sunt încă o echipă. Papeau și Rrahmani cad prea repede în dueluri, Djokovic nu mai e luptătorul de altădată, "Săpun" respiră tot mai greu, nimeni nu-și asumă să facă jocul ofensiv, dar și apărarea dă tot mai multe semne de slăbiciune. Cu sau fără lider în teren.

Da, poate că până la urmă ADN-ul contează. Și poate că asta a făcut diferența între "baieții" din Giulești și bărbații de la CFR. Și uite așa, la Rapid speranțele de titlu s-au făcut țăndări, dar acum e în pericol și obiectivul minim, să prindă cupele europene.

Plus că nu pare deloc că Bergodi are un plan B. O mai avea timp și parte de răbdare?! În tribune, acționarii priveau în gol. Și asta nu e neapărat de bine.


Comentarii (27)
tristan
tristan  •  08 Aprilie 2024, 11:19
Postat de observator_federal pe 07 Aprilie 2024, 09:31

Fcsb au în ADN locul doi -și este cel mai jenant să iesi mereu pe locul doi- chiar dacă an de an sunt lăudați prin massmedia că ar fi "de departe" cei mai valoroși... (Ca să nu zic și că pe ei Rapidul i-a pedepsit clarbîn ultimele meciuri, dar cu toate astea nu am văzut pe nicăieri scris ceva de genul "u-mi-lin-ță").

Nu, ciobanul are in ADN locul 2

username_2
username_2  •  07 Aprilie 2024, 18:03

bărbații de la CFR, ăia de au luat 4 boabe de la o echipă de liga a treia?...nu sînt bărbați, după părerea mea sînt lași, au preferat să se facă de rîs la Hunedoara ca să scape de Mutu, în loc să-i spună omului că nu-l mai vor, asta îmi pare a fi lașitate, nu bărbăție...și am impresia că tătă treaba se cam repetă cu alți „bărbați”, săpunarii rapidiști, pare că nu-l mai vor pe Bergodi și trag sforile pt Ninel Recep Tayyp...da presa se face că nu vede

dobrin
dobrin  •  07 Aprilie 2024, 16:08

Pe noi cand va spunem proverbul, ne banati imediat. Pana la urma ati ajuns la aceeasi concluzie.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează