OPINII  »  SHERIFF - FARUL 3-0 (ÎN TUR 0-1)

Fotbal borhot

Editorial Narcis Drejan
Editorial Narcis Drejan

Articol de - Publicat miercuri, 19 iulie 2023 04:21 / Actualizat miercuri, 19 iulie 2023 04:22

La cât de jos am ajuns în fotbalul european, propun ca rubrica din Gazetă a colegului Liviu Manolache, Noi rușini în Europa, să se numească: Noi, rușinile Europei!

De la new Dinamo cu fotbal șampanie, preluat de Rotaru și Craiova, singura echipă cu 3 obiective, a fost doar un pas până la ridicolul absolut în materie de sport rege, că tot i-am dat titlu regal neoficial celui mai mare fotbalist român.

Hagi a fost genial ca fotbalist, nu se va mai naște niciodată în România un stâng atât de virtuos, dar ca antrenor e doar peste ce avem noi în Superligă! Nervos, doborât de autosuficiență, cu sirop fals turnat în urechi de perverșii lachei de la Constanța, Hagi se prăbușește cu echipa sa în Europa, indiferent de adversar! Cu Sheriff n-a fost rușine, era rușinos să piardă transnistrenii cu selecționata Africii fără pașaport, pentru că unul precum Garananga sau Ngom ar ieși fotbaliștii anului la noi, peste Alibec sau Andrei Ivan.

Fotbal borhot

Hai să ne dăm în cap!

Se termină meciul, Hagi își ceartă copiii, la noi, la TV-uri, antrenori care n-au bătut nici Ambianța Valea Ciorii sau Roberto Ziduri nu aduc nimic constructiv, critică! E normal, cumva, la câte eșecuri trăiește fotbalul nostru ne-am specializat în a distruge. E foarte ușor! De multe ori, cei care citesc solicită soluții ziariștilor, de parcă noi suntem în fruntea fotbalului. 

Dar pe impostorii de antrenori cu licență Pro, luată la fără frecvență, de ce nu-i trage nimeni la răspundere? Unii și-au asumat calitatea de analiști, nu mai antrenează, dar ce ne facem cu ăștia care au fost dați afară la Liga 3 și-i spun lui Hagi: „A fost depășită Farul!”. Bine, asta a văzut și Temwanjera, după ce a citit rezultatul pe flashscore, de pe plajele din Mozambic, că-n Zimbabwe n-are ieșire la Ocean. 

Când am întrebat la radio, TV, peste tot, de ce toți laudă academia lui Hagi, dar nimeni nu face ca Gică, răspunsul a fost: Hagi e Hagi! Apoi, tot ei: „N-are nici Hagi ce face!”. Dar voi, cei din fotbal, cei care conduceți sportul ăsta, ce dracului faceți? În afară de traficul de influență și mizeriile de jucători de 2 lei și 48 de bani, de unde vă trageți comision de 1 leu și 24 de bani, apoi vă lăudați că aveți vilă-n Pipera! Nu, rușinilor, voi ați furat din fotbal, nu ați dat nimic fotbalului!

103 străini în prima etapă

Înaintea meciului cu Elveția, Liviu Manolache dădea niște cifre îngrijorătoare despre starea fotbalului românesc! Simțeai durerea citind, dacă ai trăit cu Generația de Aur și rezultatele fabuloase. S-au închis ochii și a început campionatul: 103 străini pe teren în prima etapă, din 176, fără rezerve și ce intră pe parcurs. ALARMANT! 

Pot fi 176 de străini, dar să fie peste ai noștri, problema este că li se văd limitele, sunt toți 3 clase sub orice străin ați văzut la Sheriff Tiraspol în victoria cu 3-0. Aducem străini după o metodă fără logică și ne mirăm că ne dau toți de la 3 în sus prin Europa! Nu merge nici la Farul, să investești puțin, să vinzi peste medie, apoi să te bazezi pe niște copii? Este o rețetă care ar merge dacă ai juca împotriva echipelor de club din Vanuatu, Samoa, Fiji și Guam. 

Și tot Hagi striga prin conferințele de presă, unde nu-l combate nimeni, că ne-a scos Europa de la masa Champions League! Nu, Gică, ne-am scos singuri, cu țepele de jucători, cu neseriozitatea, cu echipe care au făcut blaturi să ia banii din Champions League, apoi să se desființeze! Chiar nu vedem că am ajuns ultimele rușini ale Europei din cauza noastră? Cauza este aici!

Mărim numărul de echipe la Liga 2

În timp ce fotbalul nostru încasează lovitură după lovitură, baba se piaptănă, adică Răzvan Burleanu! Șeful FRF ne spune senin că fotbalul din Liga 2 are nevoie de 22 de echipe din sezonul următor, asta în condițiile în care 9 echipe nu au drept de promovare, iar alte 4-5 sunt la limită dacă aplică pentru licență! V-am zis eu, e ca-n bancul cu Bulă, când vine acasă tac-său rupt de beat, își face nevoile în sufragerie, pe covor, iar mă-sa spune: Asta ne mai lipsea!


Comentarii (10)
cupcake1975
cupcake1975  •  20 Iulie 2023, 00:25

Sunt unul din cititorii care au solicitat soluții ziariștilor. După acest meci, concluzia mea este ca nu mai exista soluții. Dacă Hagi, după ani și ani de construcție la academia lui, cu floarea florilor în materie de tineri fotbaliști din Romania, și se împiedică de așa maniera cu o echipa din republica Moldova, atunci nu mai avem nici o speranță. Felicitari pentru articol!

tyler_durden
tyler_durden  •  19 Iulie 2023, 18:36

'Cronica unei morti anuntate' Asta e povestea fotbalului nostru contemporan. Un realism magic in care elemente stranii se impletesc pe nesimtite cu viata noastra cea de toate zilele.

walhalla
walhalla  •  19 Iulie 2023, 16:06

E hei, din borhot se face țuica bună !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează