OPINII  »  EDITORIAL

Presa, băgată la beci de FRF

Articol de - Publicat joi, 20 octombrie 2022 12:43 / Actualizat joi, 20 octombrie 2022 12:43

Chiar dacă sala Ateneului Român era goală ca la un concert de black metal al unei trupe debutante, Federația a trimis presa în beci, iar influencerii se mândreau în selfie-uri cu categoria de vedete „fans”. Nu only fans, doar fans...

În Enciclopedia Regimului Comunist Represiunea, Volumul 1, o lucrare fantastică a istoricilor Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului, în dreptul cuvintelor beciurile Siguranței se povestește cum toți cei care se opuneau regimului și-l contestau vehement erau duși în subsolurile de tortură și schingiuiți, chestionați, batjocoriți ș.a.m.d. 

Desigur, nu putem compara, însă Federația Română de Nicolae Ceaușescu, prezidată de tovarășul Răzvan Burleanu, comandant al forțelor zerourilor barate, iubit conducător de amatorii de la Liga a III-a, vulpițele albastre și de dezvoltatorii fotbalului pe uliță, se comportă cu presa fix  ca la cursurile vechii securități de la Ștefan Gheorghiu. Bine, tot facultatea aia a făcut-o, doar că i-au dat straie noi, corporate!

Hai să facem un selfie, că suntem influenceri!

Zilele trecute, într-un anonimat de amical Vanuatu – Wallis și Futuna, a avut loc tragerea la sorți pentru grupele Euro U21, la Ateneul Român. Am văzut o fotografie, sala goală, câțiva angajați de la FRF și niște invitați, trecuți la categoria fans, nu only fans, potoliți-vă. 

Erau și vedete din TV, de la o televiziune care nu deține drepturile pentru Euro U21 din 2023, dar și celebrii influenceri. Să nu creadă cineva că avem ceva cu ei, deși mulți dintre ei au citit cărțile de colorat, de joc și de identitate. 

Foarte bine, e loc pentru toată lumea, faceți ce vreți, dar mă așteptam să văd și eu un text scris de băieții și fetele de pe influensăreală. Ei nu vor deranja pe nimeni, ei trebuie să ia bani, produse, lapte, carne, brânză, ouă și să nu supere pe nimeni, să laude și sălile goale. Să ne influențeze și pe noi să cumpărăm bilete la Croația – Ucraina! 

Nici măcar un steag al Ucrainei, nimic despre Regină, nici je suis Charlie, era bine și un je suis Colțescu, măcar arătau că știu ceva fotbal. Dar selfie-uri la greu. Cu ce mă influențează pe mine un selfie din Ateneu, cu Burleanu?

Eu sunt mai de modă veche, mă duc la Ateneu când avem un concert al filarmonicii George Enescu, că tot văzusem cum au preluat-o toți pe aia cu Carmina Burana care cântă!

Ziariști la costum, dar sub scări

Federația Română de Fotbal are un tupeu fantastic, pe la conferințele selecționerilor tot o auzim pe asta cu respectul. Dar voi pe cine respectați, nerușinaților? Nu v-ați săturat ca presa să vă tot respecte? V-am umplut de respect. Dacă Mircea Sandu avea rezultatele voastre, în acești 8 ani, cred că i se cerea exilul în Groenlanda. 

Deși Ateneul era gol, cei de la Federație au hotărât ca presa să stea în beci, mâna aceea de jurnaliști sportivi. Sunt oamenii care n-au nicio zi liberă, care îngheață pe stadioane, care se topesc de cald, care uită să mănânce, doar pentru a veni cu o știre de la acțiunile voastre dezastruoase. Și voi așa ne respectați, ne țineți în beci! 

Presa, băgată la beci de FRF
Răzvan Burleanu, președinte FRF

Așa zice UEFA

Lucian Lipovan a întrebat, respectuos, pe grupul de spam pe whatsapp al FRF, acțiuni de presă, așa se numește, de ce presa a stat în beci, că Ateneul era gol. Apoi, am început să caut fotografii de la influenceri, vedete TV, rude ale vedetelor TV, care erau în sală, atenție! Și le-am postat pe grup, cu întrebări normale. Ni s-a răspuns că a organizat UEFA. 

Că e cel mai simplu așa, românul dă vina pe UEFA, probabil tot UEFA e de vină și că Ateneul era gol, putea să-i aducă Săndoi pe ai lui să joace o miuță, un 5 contra 2, iar Burleanu să sufle în trompetă, să țină ritmul. 

Dar nu-i nimic, la vară tot presa va sta pe Ghencea, câte 7-8 ore, să alerge după știri, iar influencerii la Heaven, cum zicea Gueye Mansour. Îmi amintesc că atunci când a venit Daum, am încercat să-l aduc la radio, pentru un interviu, am făcut solicitare scrisă, memo, dosar cu șină și adeverință de la medicul de familie. 

La 2-3 săptămâni, mai dădeam un mail, îmi răspundea unul Mitroglou sau Mitropolitu, am și uitat, cu amânare, din când în când. L-am căutat pe Marcel Pușcaș și l-am rugat să le reamintească oamenilor de acolo că am și eu o solicitare de interviu cu Daum. „E cam târziu, Narcis, mâine îl dăm afară pe Daum!”.

Așa o să fac și eu când o să plecați din FRF, o să scriu că v-au dat alții afară! Doamne ajută!


Comentarii (8)
alexiosas
alexiosas  •  20 Octombrie 2022, 20:08
Postat de alexiosas pe 20 Octombrie 2022, 18:25

***

nu va place adevarul? curios,totusi la altii aceleasi cuvinte sunt acceptate

flob
flob  •  20 Octombrie 2022, 18:47

Pai acolo este locul vostru. Oricum nivelul vostru este atât de jos, atâta timp cât va injositi să promovați niste personaje care au distrus fotbalul românesc.

alexiosas
alexiosas  •  20 Octombrie 2022, 18:25

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close