OPINII  »  EDITORIAL

Rușinos! Ne-a bătut o țară cu populația Sloboziei

Articol de - Publicat joi, 09 martie 2023 13:09 / Actualizat joi, 09 martie 2023 15:14

Insulele Feroe ne-au dat cu terenul de handbal în cap în preliminariile pentru Campionatul European

Sportul românesc a mai înregistrat o rușine, mai exact handbalul, sportul acela care reușise să convingă sistemul ca școlile din România să aibă cel puțin un teren pentru că eram campioni mondiali. Da, pentru cei mai tineri dintre voi sau chiar pentru actualii componenți ai naționalei lui 0 barat, România a dat ora exactă în handbal, vreme de aproape 15 ani.

Astăzi, handbalul masculin românesc este la cel mai jos nivel din întreaga istorie, am ajuns să ne bată Insulele Feroe, nu doar că ne-au bătut, dar s-au distrat băieții cu noi. Vorbim despre o țară cu o populație ușor peste 50.000 de locuitori, care are doar 48 de handbaliști profesioniști, cât 3 loturi din Liga noastră. 

Din 1996, noi n-am mai participat la niciun Euro, la Mondiale am mai fost prin 2009 și 2011, dar ne-am comportat lamentabil, însă strategiile din ultimii 20 de ani au falimentat la propriu handbalul.

Președintele Din ne invită la cafele

Să nu uităm că actuala conducere a Federației a plecat cu planuri mari, ne spunea Viorel Mazilu, după ce a sărit la un copil, care salutase publicul român din Spania, că generația actuală de juniori are obiectiv titlul mondial. Că e nevoie de mână de fier. Mondial la ce? V-ați dus la meciurile de juniori din campionatele de cadeți, de juniori II sau I? O să vă speriați, cu arbitri care nu știu regulamente, cu mingi rupte și tricouri nespălate, cu săli care aduc aminte de decorurile din Last of Us sau Walking Dead. Îl mai salvează, aparent, niște echipe private, unde plătesc părinții pentru performanță. 

Rușinos! Ne-a bătut o țară cu populația Sloboziei

În cele 3 luni în care am investigat situația din conducerea FRH, situația de la copii și juniori, contractele nerespectate, când l-am sunat pe Constantin Din, pentru o reacție, dânsul m-a invitat la cafea. Cică așa face cu toată lumea: “Veniți la mine, în birou, să discutăm la o cafea!”. Domnule Din, lăsați cafelele, că s-a săturat munca de atâta stat la cafele, puneți mâna serios pe hățuri și dați-i bice, că e purceaua moartă-n coteț și noi ne lăudăm cu iepurii vecinilor.

Avem antrenor de renume mondial

Xavi Pascual nu mai are nevoie de nicio prezentare, a scris istorie cu Barcelona, refuză oferte de 30.000 de euro pe lună, pentru că-i bine în România. Îi place mult la noi, antrenează pe Dinamo, se distrează în campionat, face spectacol în Liga Campionilor, dar tot cu jucători străini, să nu credeți că echipa e plină de români. La naționala României îl vedem pe margine cum se agită, urlă, îi ies venele din tâmple, dar ne bat Kosovo și Feroe. 

Ziua trece, leafa merge, eu lucrez cu materialul clientului. Contractul cu Federația e beton, e moștenit de pe vremea lui Dedu, dar ce contează, noua Federație se laudă că are un super antrenor. 

Imaginați-vă că la CFR Cluj ar veni Jurgen Klopp, s-ar investi enorm, ne-am duce din nou în grupe, cu fotbaliști străini și l-ar pune și Burleanu selecționer. Rezultatele ar fi aceleași: ne-ar bate și Kosovo și Feroe, posibil. În condițiile în care România îi are pe Vasile Stîngă, Cristi Gațu, Cornel Oțelea, Ștefan Birtalan sau Radu Voina. Dar pe ei nu-i întreabă nimeni nimic, cică ar fi expirați. Dar nu vi se pare că handbalul e mai expirat decât orice sport de echipă de la noi? 

Când pierzi cu Insulele Feroe, cu țara cât populația Sloboziei, te întorci acasă și te întrebi serios dacă nu cumva trebuie să schimbi sportul sau chiar să faci altceva. Iar Federația să-și toarne cenușă în cap și să reformeze handbalul, să muncească, să renunțe la campaniile de 2 lei și 48 de bani și să recunoască măcar acum că sportul ăsta e terminat și e nevoie de o schimbare de strategie.


Comentarii (15)
miciBIO
miciBIO  •  10 Martie 2023, 09:21

Să-i spună cineva lui Drejan că nu cantitatea contează, calitatea. Altfel, același ziarist arogant, care nu a evoluat, tipic oltenește!

VardyParty
VardyParty  •  09 Martie 2023, 20:56

Slobozia l'a dat pe Mircea Dinescu. Satul tau pe cine a dat, (Dr.) Dre Jeane?

dobrin
dobrin  •  09 Martie 2023, 18:13
Postat de ionescugeorge77 pe 09 Martie 2023, 16:40

...scuze...dar nu ai cum sa compari fotbalul cu handbalul ...daca la fotbal ne ar bate Kosovo si Feroe ...abia atunci ar fi o rusine mai mare decat cea in care ne a batut Albania la europeanul din Franta ...Albania are 2 milioane de locuitori ...

Kosovo ne bate aproape sigur si la fotbal, te-ai uitat unde joaca ai lor si unde joaca ai nostri?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close