OPINII  »  EDITORIAL

Să i-o zici lui Mutu pe aia cu Naționala...

Articol de - Publicat miercuri, 19 ianuarie 2022 13:58 / Actualizat miercuri, 19 ianuarie 2022 13:58

Federația Română de Fotbal a mai trecut un examen al incompetenței, de data aceasta a fost o lucrare ieftină, unde doctor vrăjitus causa Mihai Stoichiță și-a demonstrat veleitățile de la 0 la minus infinit

La sediul Casei Fotbalului, președintele Răzvan Burleanu, din lipsă de experiență sau nepricepere, mai degrabă ultima variantă, că are 8 ani de când e acolo, îl lasă pe un domn, să-i zicem Impostorus Supremus, să se joace de-a numitul selecționerului la echipa națională de fotbal.

Am trăit s-o vedem și pe asta. Înainte, numirea selecționerului se făcea discret, acum, pentru imagine, cică, s-a negociat cu toată lumea. Lui Adrian Mutu i s-a spus de când era fotbalist, de când l-au prins că luase mai mult bicarbonat lângă Stamford Bridge: „Adi, tu stai pe fază, într-o zi vei fi selecționer. Până atunci, poți să te faci doctor, vezi și tu, proctolog, ginecolog, orice, dar stai pe fază că te chemăm noi”. 

Și pentru că tot bat alegerile-n geam, dar mai ales pentru că dânșii se prefac că vor să dezvolte fotbalul, doar avem obiectiv să ajungem peste Insulele Comore, au discutat cu Hagi, Lucescu jr, Petrescu și Boloni. Refuzuri, vrăjeli, dar ei au încercat. Mutu era pe poziții.

Să vină Mourinho sau Prandelli

Presa a plecat pe fentă, oamenii din fotbal la fel, condițiile impuse de Federație erau tot alea, adică Burleanu voia să cumpere caviar cu 3 lei și 50 de bani, că-l prostise Impostorus Supremus că a mâncat el icre negre la borcan în Panama. 

Să i-o zici lui Mutu pe aia cu Naționala...
Mihai Stoichiță și Răzvan Burleanu

Îi dăduseră oamenii icre de lump, dar n-avea de unde să știe omul, avea bagajul făcut să plece încă de când semna cu o echipă, că așa a fost activitatea lui, 26 de locuri de muncă în 30 de ani. Credeți că-i ușor? Și noi vorbim despre continuitate la echipa națională cu omul care e selecționer și al echipei care spală geamuri în Federație. 

În tot jocul ăsta la mișto sau teza la nivel de compunere de clasa a III-a, tot din incompetență, s-au aruncat nume imposibile, că dacă vine Mutu la națională, îi aduce pe Lippi, dar nu pe Stoichiță, ci originalul, dar mai ales pe Prandelli. De ceva timp, în fotbalul românesc a apărut și minciuna, pe lângă impostură și nepricepere. 

Auzim că antrenorii români sunt aproape să intre în Championship, că râde și fantoma lui Matt Busby când aude, dar mai rău, atunci când noi nu-l convingem nici pe Ioan Sdrobiș sau pe Gabi Stan să semneze cu echipa națională, tot la mișto, oamenii din fotbal aruncă nume mari, gen Mourinho, Prandelli, băieți care n-ar mai sta atât de confortabili în meseria lor. Acum, Mutule, stai, nu acum, ai răbdare un pic!

Minciuni, aberații, dar cu echipa cum rămâne?

După cele 4 nume, Federația l-a adus în discuție pe Edi Iordănescu, Adrian Mutu e tot pe pauză. Nimeni nu spune că trebuie să ne grăbim cu numirea selecționerului, dar toți cei care se ocupă de acest aspect au luat un 10 cu felicitări la teza de incompetență. Superb, aplauze, iar Stoichiță abia așteaptă momentul său la prezidiu, când vor fi alegerile celui de-al III-lea Congres al Federației Ceaușescu de Fotbal, când le va explica alegătorilor de ce avem un fotbal de 2 lei și 48 de bani. 

Așa cum își perie președintele, ați văzut ce costum impecabil are Burleanu, Impostorus Supremus ne va spune că el l-a vrut din prima pe Adi Mutu selecționer, se va crede Hamlet învins de sabia otrăvită a sistemului, acolo, la microfon, (n.a. - Stoichiță, stai, nu-l căuta pe Hamlet, că n-a jucat la Petroșani, nici la Lupeni), cu capul plecat și încredere zero: 

„Domnilor, eu tot cred că Mutu e o soluție, dar ne-a plăcut să ne jucăm de-a numitul selecționerului!”. În 8 ani ni s-au prezentat toate minciunile și aberațiile, urmează să dăm vina tot pe Mircea Sandu că nu suntem în stare să avem selecționer, pentru că oamenii de acolo mint cu nerușinare, iar onoare pentru demisii e un termen de negăsit în dex-ul lor.

Adi, mai ești? Haide, Mutule, pregătește-te, zi și tu ceva, că te pun oamenii ăștia antrenor în 2032.


Comentarii (6)
sica.nevaccinatu
sica.nevaccinatu  •  21 Ianuarie 2022, 13:15

romanii au ales din 4 solutii pe a cincea? nu s-au dus ei pe tot felul de antrenori cind stiau ca nu pot ac cepta? lucescu jr, dan petrescu , hagi? ba chiar hagi a venit la bucuresti si nu am inteles dece? ca sa mai fie bagat in seama? gica popescu care nu isi rejudeca procesul pentru ca da mai bine ca victima are arogante deja si se rasteste pe la jurnalisti il descalifica. furtul a fost furt. hagi nu vrea complicatii si banuiesc ca a ajuns la maturitate unde realizeaza ca nu face fata. este pe post de crescator de fotbalisti si ii vinde nu sint folositi asa cum facea si el in ajun de cupe. vindea.sc mutu? o alta l....a trista care nu a antrenat pe nimeni si se lauda ca poate compune o simfonie daca are scaunul linga orchestra simfonica. edi poliitic la fel ca si dan petrescu care a refuzat. si uite cum ramine in contextul asta "ungurul" care are coloana vertebrala care a jucat corect pentru steaua si nationala . doreste insa un contract corect avind in vedere ca fondul de jucatori este regretabil. tatuurile si masinile bengoase. nu a venit cu bentley si radoi cel fara de liceu? rusinos dar adevarat. iata cum romani refuza pe cel mai titrat si cel care este serios. bravo boloni mereu linga tine! si o spune un roman.

adriann_
adriann_  •  19 Ianuarie 2022, 16:55

In mod normal campania penitru demiterea lui Stoichita de la FRF trebuia sa bubuie nontop in presa sportiva inca de la ratarea barajului cu Islanda...

113572341134771
Alex Alex  •  19 Ianuarie 2022, 16:14

Un articol excelent, dar oare presa care joaca mereu rol de vestala nu are nici un fel de vina pt unde a ajuns fotbalul din România, in ziar la tv zi de zi vedem experți gen nicolae dica(omul așa este numit expert x post tv) asta după ce tu ai fost chestia aia cu "welcome" din fața usii la becali, apoi vesnicii manageri mm stoica care a fost laudat ca mare manager, si el expert tv, daca punem in fata fisa de manager ori director sportiv la un club si ceea ce a facut si face acest personaj nu exista similitudini, dar in țara noastra daca te comporti grobian, te cerți la tv, postezi pe fb(doar cu asta se ocupa si braida, si maldini, si monchi nu-i așa) urlii prin emisiuni tv, arăți scene obscene galeriei adverse esti mare manager in România, apoi alti mari directori sportivi, narcis raducan, daniel stanciu care au fost pe la 45 de ckuburi fiecare fără vreun rezultat, apoi precum crucile pe care le batem csnd trecem pe langa biserică regulamentara odă pt hagi si ce treaba grozava face la academie, exemplu de urmat etc desi jucatorii scosi de academie nu joaca nici unde, apoi articole despre prodanca câte 10 pe zi, asta este flora si fauna fotbalului românesc apoi ne prefacem surprinși ca suntem unde suntem, nu mai vb de transferurile fictive unde toate marile echipe ale lumii se intereseaza de ianis hagi si super talentele budescu si alibec care ce au realizat in carieră..

Vezi toate comentariile (6)
Comentează