OPINII  »  EDITORIAL

Vassaras, du-te acasă!

Articol de - Publicat joi, 27 aprilie 2023 14:11 / Actualizat vineri, 28 aprilie 2023 17:31

Cine a urmărit ședința șefului Comisiei Arbitrilor și-a dat seama că este prostit ca la o tavernă din Grecia, unde nu există bon și ți se face nota pe fața de masă

„Este un atac imprudent, cu contact jos, la nivelul ghetei. Nu este un contact întreg, doar îl atinge. Nu sunt elemente clare pentru un cartonaș roșu. Uitați fotografia cu ce s-a întâmplat la acea fază. Ăsta a fost contactul, fără forță excesivă, dar la viteză mare”, ne spune Vassaras, la intrarea lui Onea. 

La fel și la Grigore la Compagno. Iar pe Irobiso îl scoate în același stil: „Jucătorul în galben (n.r. - Irobiso) se duce către minge. Sunt două posibile rezultate: să protejeze mingea sau să o lovească. Ajung amândoi, jucătorul în albastru (n.r. - Armaș) joacă mingea. Jucătorul în galben spune că este prima lui abatere, dar nu există astfel de criterii. Dacă e cartonaș roșu, e roșu. Dacă e de galben, e galben”. 

Adică: „put some garlic on the bread and eat it. After that, you have to pay 10 euro and my tip is 5 euro, cause I’m greek”. Ăsta este Vassaras, un fost arbitru super mediocru, aciuat la FRF de pe vremea lui Mircea Sandu, ca supervizor, și ajuns șef al arbitrilor sub Burleanu. 

Explicațiile grecului sunt ca atunci când mergeai la o tavernă în Grecia, venea patronul, îți punea masa, îți aducea fel și fel de chestii pe care nu le comandaseși, iar la final te trezeai cu o notă de plată în care erau trecute scobitorile, fața de masă, folosirea budei, all services, cum zicea proprietarul localului. 

Ce este de neînțeles? LPF-ului nu-i pasă, iar cluburile nu iau nicio măsură, nu protestează. Să văd și eu o etapă că nu se acceptă niciun arbitru, să joace cu banderole, să-i ceară toate cluburile demisia lui Vassaras!

Un impostor care ne ia de fraieri

Cluburile din România nu fac nimic la Adunările Generale. Acceptă cazările, mănâncă de rup la catering, pentru că haleala ieftină e mai bună decât orice ai plătit, și din când în când, după fiecare etapă, se plâng de arbitraje. 

Vassaras, du-te acasă!
Kyros Vassaras, în stânga

Nimeni nu a vorbit despre demiterea lui Vassaras, nimeni nu a luat vreo măsura împotriva arbitrilor de 2 lei și 48 de bani. 

Pe unul ca Feșnic, după un asemenea meci, trebuie să-l trimiți mai întâi la oftalmolog, apoi la o muncă cinstită. Vassaras ne ia de fraieri, câștigă o sumă de bani fabuloasă, vine foarte rar în România, își pune stahanoviștii la treabă, apoi tot el ia cuvântul: “There are no directions for or against any team, it is very serious to say such a thing”. 

În afară de faultul lui Edjouma asupra lui Armaș, Vassaras a dat-o invers, și-a protejat arbitrii, apoi l-a lăsat să vorbească pe “Sandu Brichetă”, arbitru decorat de președintele României pentru că a oprit un meci. 

Go home, Kyros!

Deaconu vorbește în limba română ca un soft de inteligență artificială, care nu are programate gramatica și diacriticele. Iar traducerea făcută la Vassaras era ca pe vremea Irinei Margareta Nistor, oricât de multe cuvinte cu verbul vulgar „fuck you” ar fi spus grecul, de fapt el așa le gândea, „Brichetă” scotea: „Da, la naiba!”. 

Vassaras vorbește ca un impostor, ca un necunoscător. Nu a fost niciodată interesat de bunăstarea fotbalului românesc, de dezvoltarea arbitrajului. Ca să nu îl pun pe „Brichetă” să-i traducă grecului, am hotărât să-i scriu în limba engleză un mesaj:

„Kyros, our friend, go home, please! Resign from this job, go in Greece, make some shrimps with saganaki, some soutzoukakia! You are just a quack, you didn't even have the common sense to learn to speak our language, you come with terrible english and you lie. Go home, resign, please!”.


Comentarii (63)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  30 Aprilie 2023, 21:03

Amice, de ce sa se ducă acasă Vassaras ? Pt. ca echipa ta de suflet nu știe s-o bage în ate ? V-ati unit toți fecesebistii ca sa plângeți ca surda pe mormânt? Iti reamintesc ca Rapid a bătut FCSB-ul tău iubit cu 1-0. Briketa Diaconu este cel ce conduce arbitrajul pe plan intern .

donqhot
donqhot  •  30 Aprilie 2023, 13:50

facem pariu ca daca il punem pe Vassaras sef la GSP, aceasta castiga in calitate? Avem arbitraje de nivel mondial si o presa sportiva de nivel capu' satului. Dar presa e nemultumita de arbitraj...

MirceaOrdean
MirceaOrdean  •  29 Aprilie 2023, 20:16

Dacă dl autor spune lui Vassaras să se ducă acasă, acesta se va duce?

Vezi toate comentariile (63)
Comentează