OPINII  »  EDITORIAL

Weekend fotbalistic paradoxal

Editorial Narcis Drejan
Editorial Narcis Drejan

Articol de - Publicat luni, 27 mai 2024 12:43 / Actualizat luni, 27 mai 2024 12:44

Din păcate, nu m-am putut bucura de ultima reprezentație a generației lui Hagi, din cauza crainicului, iar barajul dintre locul 3 și locul 10 ne-a arătat încă o dată că suntem râșii lumii

Evenimentul de pe Național Arena le-a arătat tinerilor care ne tot întreabă de ce tot lăudăm generația lui Hagi, de ce iubim atât de mult fotbalul și de ce suntem tot mai pretențioși.

V-ați convins în clipa în care a marcat Hagi din lovitură de la 11 metri, momentul decibelilor maximi, cu ochii închiși ascultam momentul când o țară întreagă a urlat de fericire, în urmă cu 30 de ani, în nopțile fierbinți de vară ale Mondialului American.

Weekend fotbalistic paradoxal
Gheorghe Hagi, în meciul Generației de Aur

Cum să răpești spectacolul...

Nimeni nu-mi poate lua bucuria adolescentului de14 ani, care a trăit la intensitate greu de înțeles din cuvinte, și a plâns de fericire până la finalul loviturilor de departajare cu Suedia, meci cu meci, transformate în ultimii 30 de ani în momente tot mai nostalgice.

Iar meciul de sâmbătă seara a fost o încântare, un spectacol de teatru, o operă de artă, poate ultima operă de artă de pe un stadion din România. De acum, va trebui să mergeți la muzeu.

Însă pe lângă frustrările unor foști fotbaliști, evenimentul părea perfect, până când s-a auzit un răget la stația de amplificare a Național Arena. Un domn care zbiera de parcă se afla la Woodstock și nu avea stație de amplificare, un needucat care n-a înțeles niciun moment că nu era despre urletele sale, ci despre niște fotbaliști de legendă. Și omul striga de parcă îl apucase complexul mâniei, urla atât de tare, încât pe lângă faptul că nu înțelegeai nimic, îți strica tot cheful. 

Urlăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă!

Imaginați-vă că-l aveți pe acest crainic într-un muzeu, să zicem Albertina, din Viena, iar în clipa în care te oprești în dreptul unui tablou de Albrecht Durer, îl auzi pe ăsta: “Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiici, sunt eu craaaaaaaaaaaaaaaaainicuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul care urlăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă și vă preziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiint Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaripi de dumbrăveancăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă! Gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool, Paaaaaaaaaaaanduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuruuuuuuuuuuuuuuuuuu! Duuuuuuuuuureeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer, suuuuuuuuuuuuuuuuuuuupeeeeeeerb taaaaaaaaaaaaaablooooooooooooooooooooooooooooooooooou! Bineeeeeeeeeeeeeeeeeeee, băăăăăăăăăăăăăăăă!”.

Îți vine să te gândești la tot felul de metode neortodoxe de a-i astupa gura. Vă dau cuvântul meu, că am participat la sute de evenimente sportive, dar niciodată n-am întâlnit așa isteric, atât de ireverențios, atât de needucat.

Să nu mai amintesc că la numele fotbaliștilor străini, omul avea fractură de barieră lingvistică, se înțelegea că sunt asomați porcii de Ignat, eu asta am înțeles.

Stai jos, nota 4, dragă organizator. În loc să aduci un Nicu Grameni, un Adi Dobre, un Gabi Safta, niște oameni care știu ce înseamnă să fii crainic de stadion, ni l-au trimis pe Urlă Tare Mirel. Și aseară, la Craiova – U Cluj, tot pe ăsta îl aveam în timpane! Iconoclast, de-a dreptul!

Dăm legătura la Craiova...

Nici nu se încheiase bucuria golului marcat de Gâlcă și îmbrățișarea lui cu Sabău, că foștii colegi au devenit rivali, aveau de jucat un baraj paradoxal pentru Conference League, adică locul 3 împotriva locului 10, din BulăLigă.

Oltenii au jucat crispat, dăduseră și două goluri, minutele 119 și 120, unul a fost anulat, a urmat spectacolul lui bîrsan, cu b mic, care a prelungit meciul până în minutul 673, iar U Cluj a egalat. O nebunie! La final s-a strigat: Mulțumim, Dan Nistor!, atât Craiova, cât și U Cluj. Întrebarea este: De ce să avem asemenea anomalii în BulăLigă?

Nu ai primit licență europeană și ai câștigat play-out-ul, asta e, noroc pe locul 3, merge în cupele europene, fără barajul degeaba. Dar vă mai miră ceva? Cui să-i mai pese de fotbalul intern, celor de la LPF, care au hashtag-uri cu #aboutlastnight sau postează poze cu Pinocchio, cu un falus în loc de nas?

Nu, pe bune, voi mai credeți că fotbalul ăsta se va vindeca? Vă spun eu, nicioooooooooooooooooooooooodaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă! Aici a fost crainicul de pe Național Arena.

Citește și:

Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Nationala
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Cine anticipa așa ceva în grupa României? Clasament uluitor după șocul Belgia - Slovacia 0-1
Euro 2024
Cine anticipa așa ceva în grupa României? Clasament uluitor după șocul Belgia - Slovacia 0-1
CALCULE: Cum se califică România în „optimi” la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei
Nationala
CALCULE: Cum se califică România în „optimi” la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei

Comentarii (20)
mzm1
mzm1  •  28 Mai 2024, 20:47

Nu există epresia „râșii lumii”, decât dacă ne referim la animalul râs! Corect era „suntem de râsul lumii”! Și, oricum, pluralul de la râs (acțiunea de a râde) nu este râși, ci râsuri!

mogosoaia
mogosoaia  •  28 Mai 2024, 17:26

bune observatiile cu o exceptie: asocierea *** de crainic cu Woodstock. Mai degraba ar putea fi asemanat cu Paunescu, autoproclamat *** de Oltenia.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tk2014
tk2014  •  28 Mai 2024, 13:33
Postat de Heiheiargesul1987 pe 28 Mai 2024, 10:53

Oo da, ca in orele alea le veneau ideile strategice geniale...Serios?

in seara precedenta celebrului 6-2 de pe bernabeu, guardiola era la hotelul din madrid, incercand sa ajusteze planul de joc. atunci i-a venit ideea sa-l foloseasca pe messi ca varf retras, l-a chemat la el in camera si i-a trasat sarcinile. restul e istorie. acum, galca si sabau nu sunt la nivelul ala, dar cred ca e cazul sa treaca peste servilismul asta copilaresc fata de hagi si sa-si vada de vietile lor. culmea e ca ma asteptam la genul asta de abordare de la dan petrescu sau dorinel, dar astia doi au parut mereu din alt film. pana la un punct

Vezi toate comentariile (20)
Comentează