OPINII  »  EDITORIAL

Varga e Becali 2!

Articol de - Publicat duminica, 29 august 2021 14:19 / Actualizat duminica, 29 august 2021 14:19

Când scriu rândurile de față, tămbălăul de la Cluj s-a încheiat. Încă de sâmbătă noapte, Șumudică a ajuns la București, iar CFR negociază cu Dan Petrescu preluarea echipei. Cu alte cuvinte, Neluțu Varga și-a încordat mușchii și nu s-a lăsat până n-a demis antrenorul. 

Nemulțumit de rezultatele din cupele europene, cu adevărat dezamăgitoare, Varga n-a ținut cont de faptul că Șumudică a reușit 18 puncte din 18 în Liga 1 și l-a trimis la plimbare.

Acționarul a avut, citez din comunicatul întârziat al campioanei, "alte ambiții". Frumos și logic, nimic de reproșat. Doar că, între altele, el a uitat cum a pierdut CFR returul cu Steaua Roșie: Deac a ratat un penalty, iar Bălgrădean i-a oferit adversarului golul de 2-1! Greu de contrazis Șumudică, așa ceva nu se poate antrena.

Hotărârea mazilirii tehnicianului, ba chiar în ajunul derby-ului cu FCSB, îl va costa serios pe Varga. Pentru că Șumudică n-a renunțat la niciun euro din cei 250.000 stipulați în eventualitatea rezilierii impuse de club. Dimpotrivă. Pe lângă ultimul salariu restant (20.000), el a inclus în actul de "divorț" și o penalizare de 30.000, motivată prin aceea că n-a primit banii imediat.

Dacă adăugăm la aceste sume obligațiile față de staff-ul lui Șumudică, noul contract al lui Dan Petrescu și cât va cheltui CFR pentru aducerea celor 3-4 fotbaliști promiși "Bursucului", ne apropiem de un milion de euro! Șumudică însă nu va confirma ori infirma cifrele respective, deoarece a semnat o clauză de confidențialitate. Dacă ar vorbi, ar plăti.

Varga e Becali 2!
Neluţu Varga

Să convenim că, până la un punct, era dreptul lui Neluțu Varga să procedeze cum a crezut de cuviință. Am spus mereu despre Gigi Becali că-s banii lui la FCSB și, ca atare, că e echipa lui. Trebuie să spunem la fel și despre Varga. 

În context, nu detaliul că acesta l-a destituit pe Șumudică a surprins și deranjat, ci modul în care a făcut-o. "Anormal" în varianta lui Reghecampf, chiar "dezgustător" în cea a lui Ilie Dumitrescu.

Concret, în loc să-l cheme pe Șumudică să discute civilizat și să-i strângă mâna, patronul campioanei a ordonat ca antrenorului și elevilor lui să li se interzică intrarea în baza de pregătire, pe care a zăvorât-o și a păzit-o cu bodyguarzi! 

Varga n-a catadicsit că fie prezent nici măcar la întâlnirea de adio, la care a participat Marian Băgăcean. Nu înainte de a fi lansat și întreținut zvonurile că jucătorii și suporterii nu l-ar mai suporta pe Șumudică, guraliv și teatral. Vorbele se vor dovedi mincinoase. Fumigene. Totuși, când l-a angajat pe Șumudică, nu știa ce tip e?!

Nu generalizez. Nu pretind că toți clujenii se comportă ca Varga. Cu atât mai puțin, toți ardelenii, pentru care am un respect deosebit. Dar nici nu pot saluta atitudinea de grof a acționarului din Gruia, lipsită de maniere și chiar de bun-simț.

Când unul gen Neluțu Varga arată cu degetul spre Gigi Becali și-l ironizează că taie și spânzură întrucât așa-s miticii (și mai sunt), fără măsură și fără educație, n-ar strica să se privească în oglindă. Unde l-ar putea vedea chiar pe Becali 2. 


Comentarii (30)
dinamo100
dinamo100  •  30 August 2021, 14:07

Aici se vede diferenta intre Ioanitoaia si Buzarin! Amandoi au reclamat scandalul de la CFR, dar in vreme de Ioanitoaia spune lucruri corecte, de bun simt, adevaruri, Buzarin nu a facut decat sa-si refuleze complexele personale. Bravo Ioanitoaia, stai in banca ta Buzarin!

radu876
radu876  •  30 August 2021, 12:22

ar fi o diferență. habar nu am cum arată neluțu vargă. în schimb lui becali îi știu și costumele. deși nu urmăresc emisiunile de futbol, dar e atât de omniprezent, încât nu poate scăpa nimănui.

reddog_forever
reddog_forever  •  30 August 2021, 08:49
Postat de napocarepublic pe 29 August 2021, 17:39

dupa 100 de ani de miticizare fortzata normal ca sunt si mitici printre noi,o independentza macar din punct de vedere economic ar face sa se reaseze valorile.(oricum ,ca intreg, Ardealul si Banatul sunt cu mult peste ) ....adica Ardealul si restul (pana cand sa mai hranim trantorii de peste Carpati?)

@napocarepublic, nu te supara, dar nu aveti voi cum sa hraniti pe cei de peste Carpati, cu gandirea greoaie, lenta si arhaica pe care o aveti. Si nu vorbesc din auzite, ci din interactiunea directa si regulata cu voi. Dealtfel, sunteti oameni faini, dar mai terminati cu aerul asta de superioritate imperiala, ca in multe privinte sunteti tare inapoiati. Hai sa ne respectam cu totii, caci dezbinati nu vom reusi nimic niciodata.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează