OPINII  »  EDITORIAL

A avut CFR penalty?!

Articol de - Publicat luni, 10 aprilie 2023 14:29 / Actualizat luni, 10 aprilie 2023 14:54

Încă de duminică seara, la cald, am scris că egalul din Gruia trebuie considerat echitabil. Că echipele și-au împărțit punctele deoarece și-au împărțit reprizele, CFR controlând-o pe prima, iar FCSB pe cealaltă. 

Gazdele și-au impus fotbalul agresiv, cu mingi lungi și înalte, adresate celor două vârfuri, pentru ca după pauză să aibă câștig de cauză stilul combinativ, de pase, al oaspeților, impulsionați de un Fl. Coman în zi fastă.

Deși Târnovanu și, din tabăra adversă, Bârligea s-au distins și au impresionat, părerea mea e că Fl. Coman a fost cel mai bun de pe teren. Autorul unui gol superb, Florinel începe să ne aducă aminte de ce i s-a zis cândva Mbappé. El pare să fi regăsit drumul rătăcit.

CFR n-a interpretat partitura obișnuită, una economicoasă, pragmatică. Surprinzător, nu s-a retras la 1-0, ci a mizat în continuare pe ofensivă, dovadă că la ieșirea fâșnețului Bârligea, accidentat de Tamm, Dan Petrescu a introdus tot un atacant, pe Petrila! Și nu, cum am fi bănuit, un mijlocaș. Care să caute să înghețe meciul, să-l omoare. Contrar așteptărilor, CFR a jucat până la sfârșit cu garda jos.

O dată în plus, din ce în ce mai des de la o vreme, pe campioană a trădat-o apărarea. Din cazemata „Bursucului” a rămas doar o ruină. Linia de fund a încetat să mai fie de netrecut și nici cea de mijloc n-o mai ajută ca altădată. Deac nu s-a antrenat o săptămână întreagă, iar Boateng a lipsit, de unde numeroase clipe de nesiguranță, chiar de derută, la poarta lui Scuffet.

De notat și că echipa clujeană parcă a uitat să folosească arma ei preferată, fazele fixe. Duminică, pe lângă 4 cornere, a beneficiat de câteva lovituri libere din apropierea careului și nu s-a ales cu nimic! În schimb, FCSB a egalat tocmai dintr-o asemenea situație, Fl. Coman transformând impecabil de la 20 de metri.

Privind formația din Berceni, aceasta n-a obținut mai mult din pricină că 4-5 dintre componenții ei au dezamăgit. S-au situat sub nivelul scontat. Când Sorescu, Ov. Popescu, Șut, Miculescu și atât de lăudatul Compagno sunt mâini moarte, nici nu poți cere ceva. Sau poți, dar nu te ascultă nimeni.

În rest, Radu Petrescu a arbitrat bine. Discret, cursiv. Cred că a judecat regulamentar fazele în care CFR (la I. Cristea) și FCSB (la Krasniqi și Miculescu) au solicitat penalty. Mă întreb dacă și pe aceea din minutul 50, de la 1-0, când Tamm s-a proptit, din alunecare, cu crampoanele pe glezna stângă a lui Bârligea, care va și părăsi terenul, șchiopătând, nițel mai târziu?

A avut CFR penalty?!
Faultul lui Tamm asupra lui Bîrligea

Dacă Radu Petrescu n-a sesizat faultul, s-ar fi cuvenit ca Istvan Kovacs să intervină din camera VAR. Să-l invite pe „central” să revadă secvența și apoi să scoată cartonașul galben. Din păcate, niciunul dintre ei n-a reacționat.

Așa s-a și consemnat acest 1-1 mai avantajos pentru Farul decât pentru cele două combatante. Trupa lui Hagi și-a întărit poziția de lider, ceea ce nu înseamnă însă că lupta la titlu s-a sfârșit. Urmează 7 etape de foc și se mai pot întâmpla atâtea.


Comentarii (46)
cj666
cj666  •  11 Aprilie 2023, 12:05
Postat de dr.jivago pe 11 Aprilie 2023, 00:28

Sub rezerva , ca sigur pierd timpul meu pretios in a pune la punct doi exaltati dar si Tudor Arghezi pierdea timpul in ,, Bilete de papagal,, cu neaveniti, fie ei si din Cluuuuj. cj ( 666 -un numar savant ales) Sunt dezolat ca ai sperante desarte… Eu am o speranta viabila , ca nici anul asta nu vei lua bacalaureatul ! Esti cu siguranta un naiv ludic, iti spun asta ptr a te incuraja in exprimari de genul asta (,, baleiez comentarii astea,,) Mai e un ins ,care da senzatia ca are radacini clujene si care ameninta in stanga si-n dreapta pe cei care nu au idei ,,cuminti,, despre cluj. E un biet *** , care se amageste ca ar prezenta ceva interes ca postac agresiv.

Si eu am o speranta, prietene. Ca o sa gandesti candva cu mintea ta. Asta daca o ai si nu cer prea mult . In rest, numai de bine. Nimeni nu e atat de inteligent incat sa poata lamuri un prost ca e prost.

Dobermannul
Dobermannul  •  11 Aprilie 2023, 11:19

Nu e asa nea Ovidiule ca arbitrii astia sunt praf ca trag de ani de zile cum zici matale cu FCSB dar o scot campiona pe CFR?

Dobermannul
Dobermannul  •  11 Aprilie 2023, 10:59
Postat de 1945sv0509 pe 10 Aprilie 2023, 21:29

Acest asa zis dr.jivago ( ce blasfemie din partea unui ***) ar trebui trimis 6 luni cu domiciliu obligatoriu in Cluj, poate asa o sa afle ca postarile lui duhnesc a sovinism.

Adica in exil la sovini ca mai mare colectie de sovinisti fata de restul romanilor ca in Transilvania mai rar.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează
Close