OPINII  »  EDITORIAL

A făcut bine Dan Petrescu?

Articol de - Publicat luni, 23 mai 2022 15:04 / Actualizat luni, 23 mai 2022 22:01

Cum CFR triumfase încă din etapa precedentă, duelul ei cu FCSB din ultima, mutat la Buzău, n-a mai constituit „finala” despre care am vorbit atât. 

Practic, ea s-a transformat într-un meci fără miză, pe care însă bucureștenii, orgolioși, au ținut cu tot dinadinsul să-l câștige. Deoarece, s-a exprimat Gigi Becali, „Învingându-i pe clujeni, vom demonstra că noi meritam titlul!”. Cu trimitere, subînțeleasă, la ofsaidurile lui Cr. Costin și Boateng, cunoașteți istoria.

O pretenție, îmi cer iertare, exagerată. De vreme ce titlul luase drumul Clujului, ba încă a cincea oară consecutiv. Zarurile fuseseră aruncate, nu?

Ca atare, deja încoronată, CFR a decis să trimită la Buzău garnitura de rezerve, presărată cu câțiva puști. Pe care a numit-o, spre a mai salva aparențele, „a celor care au jucat mai puțin în actualul sezon”. 

Și motivând că, pauza competițională de vară fiind mai scurtă ca oricând, i-a lăsat pe titulari să plece mai repede în concediu. Ca să se reîntoarcă pe 6 iunie.

S-ar fi cuvenit, nu-i doar opinia mea, ca echipa campioană, din respect pentru întrecere, pentru adversari și pentru public, să onoreze și partida de adio a stagiunii. Când ești însă numărul 1, cazul formației din Gruia, îți permiți și să stabilești reguli, nu numai să le urmezi pe cele existente.

Pe lângă absența titularilor, foarte tare a surprins, chiar deranjat, absența lui Dan Petrescu. Oficial, ca și masorul formației, „Bursucul” ar fi răcit, tuse, dureri în gât etc, și s-a temut să nu-i molipsească pe băieți. 

Posibil să se fi întâmplat așa. Greu de crezut însă, din moment ce Petrescu a însoțit echipa de la Cluj la București și s-a oprit acolo!

Conform unora, el ar fi procedat bine. În sensul în care apariția lui pe bancă i-ar fi întărâtat și mai tare pe fanii FCSB, majoritari în tribunele din Buzău. Interpretând absența lui drept o ofensă, dar având și să-i plătească polițe mai vechi, aceștia l-au înjurat pe Petrescu cu multă râvnă. 

În cazul în care el ar fi fost de față, e de presupus că ar fi făcut-o și mai vârtos. Și creștea riscul ca situația să scape de sub control. Asta nu-i o scuză pentru forfaitul „Bursucului”, mai degrabă e un pui de explicație.

În altă ordine de idei, de remarcat că, deși om de bază, folosit în 55 din cele 56 de meciuri disputate de CFR în cursul stagiunii, căpitanul Ciprian Deac (36 de ani împliniți pe 16 februarie) a refuzat să rămână acasă, să-și ia liber! 

A făcut bine Dan Petrescu?
Ciprian Deac

Dimpotrivă, a insistat să joace „Ca să mă bucur de fotbal și să-mi ajut echipa”. Simțiți cumva nevoia de un comentariu în plus? Eu nu.

O invitație de a înțelege, și a admira, cariera de excepție a lui Deac, care a cucerit 14 trofee cu CFR după 385 de partide, fiind recordman în privința titlurilor de campion, 7. Cele mai multe pentru un jucător în activitate, capitol la care-l depășește numai legendarul Marius Lăcătuș, cu 10.

„Când o să mă las, o să am destul timp și pentru vacanțe”, a adăugat Ciprian, oferind astfel încă o dovadă că prima condiție pentru a reuși în fotbal, dar și în alt domeniu, e să iubești ce faci și să te dedici. Să nu te plângi niciodată c-ai obosit și să tragi pe dreapta! Să nu te fofilezi!

Jucători ca Deac, ori ca Ovidiu Hoban, ce continuă la aproape 40 de ani, te îndeamnă să-i aplauzi, să-ți scoți pălăria în fața lor. Ce zic eu te îndeamnă?! Nu, chiar te obligă!


Comentarii (44)
marius46
marius46  •  25 Mai 2022, 08:42

FCSB este o echipa buna, insa nu suficient de buna pentru a castiga campionatul. Cand eram elev, cu multi ani in urma, participai la un examen pentru intrare la liceu, scoala profesionala, etc. dar uni reuseau sa intre alti nu. Despre cei ce nu reuseau se spunea ca au reusit fara loc. Cam asa vad statutul FCSB de cativa ani, o echipa care joaca, mai si castiga, dar reusita fara loc.

gigelos
gigelos  •  24 Mai 2022, 16:04

A procedat foarte bine . asta daca nu ii era dor de Radu Niculescu ...are si el copii ,e pacat sa te mascareasca niste terchea berchea . A fost urias , SuperDan , ma distreaza cand imi aduc ca era singurul care avea *** sa se ia in baza cu Hagi , il certa ca nu coboara sa-l ajute , il boscorodea cam mereu ...SuperDan cu adevarat ...pasiune pura

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

parneava
parneava  •  24 Mai 2022, 14:06

Cred ca Dan Petrescu,a procedat corect.Ca era sau nu racit,chiar nu conteaza. In alta ordine de idei,am rugamintea,sa nu mai promovati pe site si in gazeta, declaratiile unor fosti puscariasi. Chiar nu putem promova sportivi si conducatori de club,valorosi si nepatati?

Vezi toate comentariile (44)
Comentează