OPINII  »  TOTTENHAM

A greșit alegerea?

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat duminica, 18 februarie 2024 14:54 / Actualizat duminica, 18 februarie 2024 16:04

Ce ne-am mai bucurat când, la jumătatea lui ianuarie, Radu Drăgușin a trecut de la Genoa la Tottenham

Logic, deoarece „tricolorul" de 21 de ani, care a împlinit 22 pe 3 februarie, urca din Serie A în Premier League, în campionatul socotit cel mai puternic din lume. Cel mai bogat, cel mai spectaculos. În plus, semna pentru 6,5 ani și pentru un salariu anual de 5 ori mai mare decât în Italia, unde lua 600.000 de euro și i se pregătea un milion.

Evident că transferul lui de 31 de milioane cu bonusuri, cel mai mare din istoria fotbalului nostru, ne-a înfierbântat. Avea și de ce. Iar entuziasmul a atins paroxismul în clipa în care, deși abia coborât din avion, Radu a și debutat la Spurs. 

Angelos Postecoglou, grecul de 58 de ani lansat ca jucător și antrenor în Australia, dar dublu campion al Scoției cu Celtic, l-a introdus în partidele cu Man Utd, Brentford și Everton. Puțin, e adevărat, numai în finalurile meciurilor respective, dar l-a folosit. Și părea că, pe măsură ce stoperul român se va acomoda cu stilul mai fizic din Insulă, mai bărbătesc, va recurge mai des la el. Chiar meci de meci, de ce nu?

Din păcate însă, ceva s-a rupt. N-a mai funcționat. În consecință, atât contra lui Brighton la 2-1, cât și a lui Wolverhampton la 1-2, întâlniri în care fundașii centrali titulari Romero și Van de Ven n-au strălucit, Radu a rămas rezervă! N-a bifat niciun minut!

Încă mai îngrijorător e că Postecoglou a dat de înțeles că nu va apela prea curând la serviciile lui: „Nu l-am cumpărat (n.a. pe Drăgușin) pentru 6 luni, ci pentru mult timp... În următoarele 3-4 luni, până la sfârșitul campionatului, el trebuie să se adapteze și să muncească”.

Deloc încurajator pentru Radu, să recunoaștem, discursul cu pricina, judecata unui tehnician al cărui post, în ciuda eșecului de-acasă cu Wolves, nu-i amenințat. Tottenham e pe 5 în clasament, angajată în calificările pentru cupele continentale, deci sunt șanse minime, egale cu zero, ca Postecoglou să fie schimbat și să vină un antrenor care să aibă mai multă încredere în Drăgușin. Ca atare, Postecoglou va avea primul și ultimul cuvânt.

A greșit alegerea?
Micky van de Ven și Radu Drăgușin în Manchester United - Tottenham 2-2 Foto: Imago

Or, pentru Radu tocmai aceste 3-4 luni imediate vor fi extrem de importante, esențiale. În sensul în care, spre a fi convocat în națională pentru Euro, după ce a strâns deja 13 prezențe, va trebui să joace la club, nu să facă tușa. 

Dacă va intra măcar câteva minute azi și alte câteva mâine și poimâine, Iordănescu se va putea gândi și chiar baza pe el. În cazul în care, punând răul înainte, Postecoglou îl va uita pe bancă etapă de etapă, atunci lucrurile se vor complica. Iar selecționerului, oricât i-ar duce dorul lui Drăgușin, îi va fi greu să-l convoace. Să-l titularizeze, și mai greu. De-a dreptul imposibil, nu credeți?

Clar că, privind în perspectivă, Drăgușin a ales ce se cuvenea. Club de top, contract lung, salariu frumos etc, viitorul sună bine. Prezentul îi poate crea însă probleme, da bătăi de cap. Întrucât există riscul, dacă nu va juca deloc la Tottenham, să rateze Euro 2024, moment în care va pierde el, dar și echipa națională.

În funcție de ce se va întâmpla în perioada următoare vom primi răspuns la întrebarea a greșit sau nu Radu Drăgușin când a optat pentru Spurs? Nu cumva trebuia să rămână la Genoa până după Euro și să-i fi crescut cota în Germania?


Comentarii (43)
ulise78
ulise78  •  21 Februarie 2024, 19:43

Asa cum era convocat căpitanul Chiriches, deși nu i-a mers bine prin Europa în ultimii ani probabil ca asa va fi convocat și Drăgușin.

Moshu
Moshu  •  21 Februarie 2024, 07:41

A gresit alegerea ? Pai cum sa greseasca ?Adica,dupa inalta judecata a lui nea Ovi,Dragusin ar trebui sa-si construiasca viitorul gindindu-se la participarea la alea 3-4 "eshece" ale nationalei in Germania ?? Nu se reduce totul la participarea la europeanul ala ! Daca nu ne calificam ce se intimpla ? Se lasau toti de fotbal ?? Aiureli !!

cita
cita  •  20 Februarie 2024, 18:48
Postat de Heiheiargesul1987 pe 20 Februarie 2024, 00:39

Si cum va stii selectionerul daca Dragusin e in forma? Urmarindu-l la antrenamentele lui Tottenham? Nu e chiar asa...In mod normal, la echipa nationala joci daca joci si la club..altfel pe ce baza esti selectat? Din pacate, lipsa de valoare din fotbalul romanesc ii oferă, ce-i drept, posibilitatea unui fotbalist care nu joacă, dar care e rezerva la o echipa mai rasarita, sa fie selectionat. Poate in acest sens va pot da dreptate. Dragusin va fi probabil selectionat..dar nu pentru ca e normal sa fie selectionat un om care nu joaca ci din lipsa de alternative ..

Multumesc pentru raspuns. Cred ca deslusim de aici un prim alt criteriu decat ca joaca la echipa de club, si anume ca nu prea sunt alternative pe postul lui de la Nationala, care sa joace la club si sa fie la fel de valoros ca Dragusin. Sa nu uitam si ca el a dovedit ca joaca excelent chiar la Nationala, in meciurile pentru calificarea la Euro. N-am fost noi cine stie ce la "productia" de goluri, dar uite ca ne-au calificat exact apararea si portarii, am luat putine goluri, nu-i de neglijat aspectul asta, si unul dintre protagonisti in aparare e Dragusin.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează