OPINII  »  EDITORIAL

A mințit Messi?

Articol de - Publicat joi, 08 iunie 2023 14:52 / Actualizat joi, 08 iunie 2023 19:19

Curtat din Arabia Saudită cu o ofertă faraonică, 400 de milioane de euro anual!, dar și dorit înapoi la Barcelona după 2 ani nu foarte reușiți petrecuți la Paris, Lionel Messi a optat, surprinzător, pentru Inter Miami! Pentru echipa din SUA pe care o numim, greșit, „a lui Beckham", întrucât fostul internațional englez deține numai 15% din acțiunile clubului. Restul se află în posesia fraților Jorge și Jose Mas, miliardari în construcții.

Parcă stânjenit, lăsând impresia că se scuză, superstarul argentinian a explicat de ce nu s-a întors la Barca într-un interviu duios, emoționant. A motivat că n-a vrut să retrăiască momentele dureroase din 2021, când susține că a plecat de nevoie. Forțat. A precizat și că n-a putut accepta propunerea blaugrana, deoarece ea ar fi însemnat, pentru respectarea fair-play-ului financiar impus de federația spaniolă, vânzarea unor jucători sau/și reducerea salariilor altora.

Rolul de băiat bun, cumsecade și modest, i s-a potrivit întotdeauna lui Leo ca o mănușă. Cu atât mai mult acum, când s-a apreciat, logic, atitudinea lui de a respinge muntele de bani oferit de regimul despotic feudal din Arabia Saudită. Obișnuit să încalce drepturile omului.

Sunt însă și unii, puțini, care par să se îndoiască de sinceritatea lui Messi. Ei îl suspectează, pe ce temei?!, că n-a spus adevărul și că a ales Inter nu sentimental, ci prioritar din rațiuni financiare. În sensul în care ar lua în Florida bani din toate părțile și nu va ieși în minus comparativ cu Al Hilal.

A mințit Messi?

Deoarece, pe lângă salariul din contract, unul confidențial, va primi procente de la Adidas, firma ce furnizează echipamentul tuturor formațiilor din MLS, de la Apple, deținătoarea drepturilor TV, de la abonații MLS Pass etc. Plus că frații Mas îi vor ceda acțiuni în clipa în care va abandona fotbalul. Asta ca să nu regrete că a renunțat să meargă la Riyadh.

Și alte argumente trebuie să fi înclinat balanța spre Miami. Între ele, limba care se vorbește în orașul socotit capitala mondială a lumii hispanice. Se zice că a contat și faptul că Inter ar fi de acord să-i achiziționeze pe Busquets, pe Jordi Alba, ambii jucători liberi, ba chiar și pe Luis Suarez, cu angajament în Brazilia, la Gremio Porto Alegre, vechii coechipieri și prieteni ai lui Leo. Anturajul său.

În măsura în care nu va pierde jucătorul, se scontează că nu va pierde nici clubul. Efectele sosirii lui Leo deja se simt. Dovadă știrea tocmai apărută în Forbes că venirea "soccer legend Lionel Messi" la Miami a dus la creșterea substanțială a prețului biletelor de intrare la meciurile lui Inter.

De pildă, anunțat la 29 de dolari, biletul de la debutul argentinianului, programat pe 21 iulie contra lui Cruz Azul Mexico City, va costa 459 de dolari! Iar cel de la partida cu Red Bull New York din 26 august va putea fi cumpărat cu 512 dolari în loc de 30!

Indiscutabil că simpla prezență pe teren a lui Messi înseamnă spectacol, dar și business. Ea aduce bani. Mulți bani, de pe urma cărora trebuie să câștige toți. Mai ales cei care au investit.


Comentarii (24)
Georgegeorge2022
Georgegeorge2022  •  09 Iunie 2023, 09:02

Maestre, i se inchina intruna osanale lui Messi, un fotbalist genial (intre primii 5 din toate timpurile, nicidecum cel mai valoros), dar care a obtinut prea multe de la viata: un Balon de Aur nemeritat in 2010, contracte fabuloase, bani din publicitate (desi este un antistar0, titluri de golgheteri (desi n-are decat un ... picior) si chiar titlul mondial, la final de cariera! In fine, limitele sale intelectuale si de expresie sunt deranjante! Prin comparatie cu el, Hagi (pe nedrept considerat agramat de catre tinerei fara discernamant) chiar comunica idei (desi nu intotdeauna in forma adecvata), in mai multe limbi!

sughibughi
sughibughi  •  09 Iunie 2023, 06:00

nu l-a dorit nici o Barcelona, au fost doar declaratii de fatada

Madnessmid27
Madnessmid27  •  09 Iunie 2023, 02:45

" Curtat din Arabia Saudită cu o ofertă faraonică, 400 de milioane de euro anual!, dar și " Nu stiam ca exista continuarea cu virgula si litera mica dupa semnul exclamarii....dle Ioanitoaia....sincer...este vremea sa va relaxati la pensie

Vezi toate comentariile (24)
Comentează