OPINII  »  EDITORIAL OVIDIU IOANIȚOAIA

A riscat și a pierdut!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat luni, 31 iulie 2023 14:52 / Actualizat luni, 31 iulie 2023 15:28

Iată că după 3 etape numai FCSB a reușit să adune punctaj maxim. În ciuda faptului că Oțelul a opus o rezistență aprigă, ba a avut și două bare, trupa lui Olaru și Fl. Coman (odihniți o repriză) s-a desprins la 2-0 și a câștigat pe merit. Se confirmă astfel pronosticurile conform cărora ea trebuie socotită principala aspirantă la titlu. Adevărul e că, deși s-a bucurat de acest statut și în ultimii ani, FCSB n-a mai triumfat din 2015. De data asta însă pare mai puternică și mai decisă. Mai mobilizată.

Și ele pe lista candidatelor, CFR și Universitatea Craiova și-au împărțit punctele în Gruia la capătul unui meci frumos și strâns. Căruia ploaia i-a conferit bărbăție și dramatism. Meci terminat cu un egal echitabil, menit să-i mulțumească pe ambii antrenori.

Întrucât Mandorlini și Reghecampf și-au preluat recent posturile, e de presupus că garniturile lor se vor roda și vor crește. În așa fel încât să se implice, cum speră și Rapid, în bătălia finală. De urmărit.

Dacă valorile s-au tot echilibrat pe plan mondial, unde există din ce în ce mai puține echipe mici, dinainte bătute, afirmația începe să fie valabilă și în SuperLigă. Probă că Poli Iași, "lanterna roșie" din momentul respectiv, a învins-o cu 3-1 pe campioana Farul chiar pe terenul acesteia! Succes clar, fără dubii, în condițiile în care Gică Hagi, cu gândul la returul cu Urartu din Conference League, programat joi la Yerevan, a menajat 7 titulari!

Probabil și-a imaginat că Poli, sosită la Ovidiu cu zero puncte, se va preda ușor. Va fi victimă sigură. S-a păcălit, a riscat și a pierdut!

A riscat și a pierdut!
Campioana a fost de nerecunoscut și a pierdut fără drept de apel în fața nou-promovatei Poli Iași, 1-3 / Sursă foto: Facebook@ Farul Constanța

S-a demonstrat că garnitura secundă a Farului nu-i competitivă. Că Sârbu, N. Popescu, Andronache, inclusiv Sali, autorul golului, sunt încă prea cruzi. Dar și, reversul medaliei, că Leo Grozavu e un antrenor versat și cu fler, pregătit să exploateze prompt slăbiciunile adversarului. Iar Phelipe și Jatoba, dintre băieții lui, că nu s-au născut degeaba în Brazilia. Mai ales ei, Vojtus și A. Roman i-au doborât pe constănțeni.

Gică a înțeles astfel, a simțit pe pielea lui, că Dan Petrescu nu se plângea aiurea, din senin, atunci când CFR trebuia să joace la fiecare trei zile. Uite că e greu, deloc la îndemâna formațiilor noastre.

Surprinzătorul eșec suferit de Farul reactualizează discursul lui Hagi de zilele trecute: "Dacă România a ajuns să nu aibă 15-20 de jucători foarte buni cu care să construiască o echipă capabilă să lupte în Europa, atunci chiar că am ajuns de râsul lumii. Ne-a dispărut curajul. Avem o teamă care ne duce la lipsa personalității".

Autocritic ori nu, evit să mă pronunț, semnalul de alarmă tras de Hagi merită auzit. Numai și în ideea că Gică și-a menajat vedetele nu în ajunul unui duel cu Benfica, Salzburg sau Legia, sesizați ce vreau să zic?, ci cu anonima campioană a Armeniei. Reprezentanta unui fotbal cu care altădată românii n-aveau nici probleme, nici emoții. De aceea și cred că subiectul s-ar cuveni dezvoltat. 


Comentarii (26)
vman
vman  •  01 August 2023, 12:35

Domnul Hagi si-a odihnit jucatorii caci nu pot juca din 3 in 3 zile. Intre timp Ronaldo la 38 de ani tocmai a jucat 4 meciuri in 7 zile...Nu l-am auzit sa se planga de oboseala...

thisuserisreal
thisuserisreal  •  01 August 2023, 10:57

Statistici seci ale Farului in meciul cu Poli Iasi, dar care spun multe de calitatile jucatorilor: 1. Pase precise: 347 din 477 - acuratete 73%!!! 2. Pase lungi: 36 din 68 - acuratete 53%!!! 3. Centrari: 3 din 12 - acuratete 25%!!! 4. Driblinguri: 15 din 22 - acuratete 68%!!! Cu astfel de cifre este clar o problema. Poate de calitatea jucatorilor, poate au avut emotii si s-au panicat de multe ori, poate la antrenamente nu se lucreaza la aceste lucruri. Nu stim exact, dar cifrele nu mint.

thisuserisreal
thisuserisreal  •  01 August 2023, 10:47
Postat de dacia_berlina pe 31 Iulie 2023, 17:47

FCSB a inceput surprinzator de bine, fata de alti ani cand nu castiga nici cu nou promovate. Bine, inca nu a jucat cu echipele candidate la playoff: Sepsi, Rapid, Craiaova lu' Rotaru, CFR. Farul, anii trecuti nu facea mai nimic prin cupele europene; anul asta incearca strategia FCSB de anii trecuti; sa joace cu rezervele primele meciuri. 2 meciuri, cu echipe de mijlocul clasamaneul a castigat cu 4-3-3; cu o candidata la retrogradare a pierdut, dar, in 3-5-2; Hagi joaca 4-3-3 de ani de zile... nu i-a iesit schimbarea. Nu stiu cat de eficient e sa iti acuzi proprii jucatorii si sa ii ameninti ca ii dai afara dupa infrangeri. Adica... tu i-ai adus, tu i-ai antrenat.. castiga neasteptat 2 meciuri, si la prima ingrangere ii dai afara. Daca era Becali sau Rednic, era un comportament "normal".

Cred ca ceea ce l-a suparat mai tare pe Hagi este maniera in care au pierdut. Hagi, asa cum ne place noua sa il persiflam si sa radem la anumite comentarii de-ale lui, are ochi buni pentru talente. Dar totusi, ceva nu functioneaza. Se fac greseli mari de tot in jocuri, si nu doar la echipa a 2-a, ci si in jocul titularilor. O tema care nu reusim sa o deslusim este calitatea paselor. Eu nu imi pot da seama cum au trecut fotbalistii prin juniorat daca nu stiu sa pasese. Enorm de multe pase gresite, mult peste ceea ce e acceptabil ca fiind erori de joc. Este pur si simplu lipsa de calitate. Ei, la chestia asta inca suntem corigenti, in toata (super)Liga.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează