OPINII  »  EDITORIAL

Alt arbitraj scandalos

Articol de - Publicat luni, 06 decembrie 2021 14:27 / Actualizat luni, 06 decembrie 2021 14:48

Discutam aprins despre cum a comis-o Radu Petrescu la meciul Chindia - CFR de sâmbătă, gol înscris de campioană după un henț clar, dar și două lovituri de la 11 metri refuzate formației clujene etc, când Marian Barbu a făcut-o duminică și mai rău! Mai de oaie! 2

Glumind amar, „centralul” din Făgăraș chiar a meritat nota 2 primită în Gazetă. Consecință logică a unei prestații lamentabile, care a ajutat-o pe FCSB să obțină victoria în disputa cu UTA. Dacă nu, cu tot respectul, s-o și fure.

Marian Barbu a greșit grav, flagrant, la ambele penalty-uri dictate în favoarea FCSB. Doar că atât s-a comentat pe marginea lor încât nu mai insist. Pe scurt, la primul nu s-a sesizat niciun contact între Oct. Popescu și Roger. Reluările video n-au arătat nimic neregulamentar. Numai că bucureșteanul s-a prăbușit ca secerat cu intenția de a-l impresiona pe arbitru. Ceea ce, culmea, a și izbutit! 

Adrian Porumboiu a taxat decizia „centralului” de a indica punctul cu var prin „Te umpli de rușine ca arbitru FIFA dacă dai un asemenea penalty!”. Absolut de acord.

Alt arbitraj scandalos
Marian Barbu

La al doilea, din care Fl. Tănase va marca pentru 2-1 în minutul 81, mingea părăsise gazonul cu întreaga circumferință înainte ca Dumiter s-o trimită la V. Gheorghe, iar acesta să șuteze, de la mică distanță, în mâna lui Medimorec, depărtată de corp.

Că mingea a ieșit din teren, e drept, nu și din stadion!, cum persifla un internaut, putea observa și asistentul Mircea Orbuleț. E și vina lui. Totuși, Marian Barbu trebuia să vadă mai bine decât oricine, el fiind cel mai aproape de fază și cu fața la ea.

N-a văzut însă, la fel cum i-au scăpat multe altele. Regret s-o spun, MB e un arbitru tânăr la 33 de ani, care nu prea pare să înțeleagă jocul. Iar să-l simtă, nici atât. E înalt și prezentabil, are prestanță, nu și fler, nu și talent. 

Duminică, a ajutat-o pe FCSB, însă el e cel pe care Mihai Stoica îl ironiza în septembrie, după Rapid-FCSB, 1-0, că „Se plimba pe teren atât de senin și nonșalant că-i lipsea numai cățelul!”. Atunci a tolerat, reclama MM, intervențiile dure ale giuleștenilor. Acum s-a întors roata, nu?

Dacă vă mai amintiți, în toamna lui 2020, când CCA, concret, grecul Kyros Vassaras, șeful Comisiei, i-a scos de pe lista FIFA pe Marius Avram și pe Sebastian Colțescu, am protestat aici. Am atras atenția că se face o imensă eroare. Din păcate, evenimentele ulterioare mi-au dat dreptate. Chivulete și Barbu au stricat multe meciuri și există pericolul să nu se oprească. Pentru că-s limitați, dar plini de ei. Se cred măcar Rainea ori Crăciunescu.

Altfel, ei și alții ca ei reprezintă noul val de cavaleri ai fluierului cu care Vassaras și Burleanu, protectorul grecului, nu contenesc să se laude. Aceștia nu că n-au ridicat arbitrajul, ci aproape l-au îngropat. Exceptându-i pe Hațegan și pe Kovacs, parțial pe Feșnic, toți ceilalți gafează cum respiră.

De așteptat ca VAR să mai îndrepte lucrurile. Să mai dreagă busuiocul. Să nu fim însă prea optimiști, deoarece introducerea lui, amânată ad calendas graecas, nu va rezolva criza arbitrajului nostru, domeniu bântuit de interese, influențe și cumetrii.


Comentarii (28)
andreif
andreif  •  07 Decembrie 2021, 15:12

Domnule ziarist.sa intelegem ca arbitrajul lui Kovacs de la Botosani v a placut?Ce ne facem ca nimeni nu analizeaza ce spune portarul Pap !!!El a spus ca la primul gol a fost calcat in picioare de Ivan iar la golul doi Gustavo s a ajutat de mana...De ce nu se apeleaza si acum la competenta unor fosti mari arbitrii ca Porumboiu ,Craciunescu,Zota,Avram,Balaj???

mzm1
mzm1  •  07 Decembrie 2021, 12:57

Tam-tamul si exagerările fazelor din acest meci au ca scop demonizarea, ca de obicei, a FCSB că ar fi ajutată de arbitri, cu multe penalty-uri in favoarea sa. Clasamentul echipelor care au primit penalty-uri, intocmit de GSP, este inutil, fară nicio relevanță! E normal ca echipe ca FCSB, Craiova, CFR, care atacă in majoritatea timpului de joc, să creeze situații de faulturi in careul advers si sa primească penalty. Echipe precum Clinceni, Dinamo etc. vor primi cu siguranță mai putine penalty-uri pentru că mai mult se apără decât atacă! In jocul FCSB-UTA, la primul penalty Popescu a primit o lovitură cu cotul in piept si s-a prabusit. Dacă această fază s-ar fi petrecut in careul FCSB sunt convins ca alde Craciunescu & comp. ar fi spus: „există un contact acolo, sunt condiții de penalty” etc.,etc! La al doilea penalty, lucrurile sunt clare, mingea nu ieșise cu toata circumferința ei, fapt evident in cea de a doua imagine luată in lungul liniei de fund, imagine pe care GSP evită să o dea! Chiar si comentatorul meciului, la TELECOM, a spus clar: da, din acest unghi se vede că mingea nu iesise cu toata circumferința ei!! Dar FCSB a mai avut două faze de penalty, pe care arbitrul nu le-a acordat. Cea mai clară fiind cea mdin min. 74!

zorrozabal
zorrozabal  •  07 Decembrie 2021, 10:13

E aproape imposibil sa nu... pierzi impotriva echipei lui Becali!Din cauza arbitrajului si din cauza„defectiunii”subite a unor coechipieri(specialitatea casei)!Nu e vorba numai de penalty-uri inventate-asta intra in„meniu”!Te toaca marunt si nu te lasa sa joci„arbitrajul pervers”!Nu ai voie sa deposedezi vreuna din„perlele”jupanului- ca arbitrul are cartonasul pregatit!Ai voie doar sa fii un„insotitor”-la o distanta respectuoasa!Despre offsaiduri nesemnalizate ce sa mai vorbim,ca vorbim degeaba!Ca nici nu mai indraznesti sa iesi din careu!Iar daca faci imprudenta sa pleci la atac- iti asumi riscul de a fi faultat fara ca arbitrul sa fluiere,iar jucatorii fcsb sa plece voiosi pe contraatac!Arbitrul fluiera fault la alde Darius Olaru,alde „lampard”sau alde Radunovic, numai cand mingea nu a ajuns la fcsb si nu mai pot pleca pe contaatac!Iar la transmisia tv,alde Angheluta au grija sa te asigure ca arbitrajul a fost... corect!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează
Close