OPINII  »  PYUNIK - CFR CLUJ 0-0

Altă echipă, același stil

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat marti, 05 iulie 2022 21:30 / Actualizat marti, 05 iulie 2022 21:30

Renunțând la 13 jucători și aducând 6, CFR și-a schimbat lotul, nu și stilul. În consecință, a evoluat și la Erevan în maniera nespectaculoasă, monotonă, scrâșnită cu care ne-a obișnuit sub comanda lui Dan Petrescu. Dar grație căreia, n-avem voie să uităm asta!, a triumfat în ultimele 5 ediții de campionat. De fiecare dată, fără să strălucească. Fără să încânte.

N-a constituit însă o surpriză modul în care s-a prezentat formația din Gruia. În continuare fidelă „filosofiei” antrenorului ei, cel care nu s-a sfiit să mărturisească înaintea duelului cu Piunik că-l interesează calificarea, calificarea și numai calificarea. Altfel spus, rezultatul final, nu cel intermediar.

Iar trupa clujeană în versiunea ei croată, cu ex-iugoslavii Kolinger, Cvek și Debeljuh titulari, s-a conformat. Ea a condus jocul, mai ales în prima repriză, însă n-a insistat. N-a pus suficientă presiune. Marile ei ratări (Roger 17, Mistrati 22, Deac 45, Debeljuh 73, bară) au apărut ca urmare logică a unei superiorități tehnice evidente. 

Altă echipă, același stil
Pyunik Erevan - CFR Cluj

Atât că ele s-ar fi cuvenit să fie mai numeroase și mai clare. Din păcate, n-au fost, duelul orb de la Erevan încheindu-se cu o remiză albă, lipsită de glorie în ceea ce o privește pe campioana României. Din rândul căreia niciuna dintre noile achiziții n-a convins pe deplin.

Nu-i exclus ca Petrescu să fi avut în vedere și amănuntul că partida din Armenia e cea dintâi dintr-un parcurs teribil, cu 7 meciuri oficiale programate în 21 de zile! Poate de aceea nici n-a forțat, ca Deac &Comp. să-și drămuiască energiile.

Pe de altă parte, de la SuperDan și de la băieții lui așteptam altceva. Mai mult fotbal, mai multă deschidere, asta și pentru că adversarul, modest, limitat, s-a distins doar prin dârzenie. „Bursucul” a exagerat apreciind că Piunik ar face față cu succes în play-off-ul Ligii 1. Mă îndoiesc c-ar face. 

Atenție, CFR are prima șansă, dar încă nu-i calificată!


Comentarii (26)
valentindragobete
valentindragobete  •  06 Iulie 2022, 17:55
Postat de albusibiu pe 06 Iulie 2022, 10:13

Eu traiesc intr-o lume ce are canalizare. Banuiesc ca si asta ti se pare tie inimaginabil. Ne separa doar vreo 100 de ani de civilizatie, sa stii.

Prietenaș, licența nu-mi aparține, în loc să te dai " istețel" folosind o platitudine consumată de mult și de mulți proști d-ăstia ca tine, mai bine încercai să combați cu ceva argumente dar cum nu ești în stare de o astfel de argumentare pentru că nu te ajută neuronu' ( mai bine zis lipsa unicului neuron ) mai bine rămâneai în sucul propriu al prostiei tale, asta că să-l parafrazez pe ion iliescu. Sfat: încearcă revenirea pe sait doar când ai si neuronu' și cuvintele cu tine!

Dobermannul
Dobermannul  •  06 Iulie 2022, 12:00

"Petrescu greseste cu discursul lui pesimist inainte de fiecare meci. O echipa trebuie sa intre pe teren cu spirit de invingator si convinsa ca poate." Pai aia e Dan Petrescu nu-i convins ca poate pentru ca n-are fluierasii finului Burleanu care sa-i dea ce-i trebuie la nevoie asa ca se pregateste sa scoata un rezultat negativ. Zice ca adversarul e tare, isi pune echipa cu spatele in poarta si asteapta ... norocul si daca nu vine vorba lui Balaj "e bine ca n-am luat gol".

caneto
caneto  •  06 Iulie 2022, 11:17
Postat de valentindragobete pe 06 Iulie 2022, 07:03

Cine nu înțelege că echipa asta cu sau fara Petrescu antrenor, n-a jucat nimic niciodată iar cele câteva rezultate mai bune în exterior, s-au datorat în exclusivitate norocului, cine nu înțelege că așa zisa "câștigare" a campionatelor este "opera" în exclusivitate a dîncilor influențători politic, nu știe pe ce lume trăiește ! In rest, vechea vorba lui Mircea Carp la Europa Liberă "s-auzim numai de bine" !

Să le fie rușine dîncilor că n-au rezolvat și o semifinală a Ligii Campionilor! Poate de acum încolo, altfel ”opera” rămâne neterminată.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează