OPINII  »  EDITORIAL OVIDIU IOANIȚOAIA

Am sperat degeaba!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat sambata, 06 ianuarie 2024 15:37 / Actualizat sambata, 06 ianuarie 2024 15:43

În iulie 2023, Marcel Ciolacu a sesizat că nu-i în regulă ce se întâmplă cu nou construitul stadion din bulevardul Ghencea. Pe care Clubul Sportiv al Armatei Steaua, unitate a MApN, refuza să-l închirieze și FCSB-ului, ceea ce provoca serioase pagube materiale. În ideea că, deși ridicată din bani publici, arena respectivă, socotită de CSA ca fiind proprietatea sa!, nu era exploatată corespunzător și, pe cale de consecință, nu producea veniturile dorite.

Pe lângă cauze obiective, șeful Guvernului a sugerat c-ar fi în joc, vinovate, și orgolii. Lăsând de înțeles că juristul CSA și-a depășit uneori atribuțiile, premierul l-a nominalizat pe colonelul Talpan, dar s-a ferit să dezvolte subiectul. A lansat însă avertismentul că nu va permite nimănui să strice lucrurile din ambiții personale. A atras atenția că "oamenii din sport au dreptul să vorbească".

Am sperat degeaba!
Stadionul Ghencea

Ciolacu a făcut chiar mai mult. A anunțat că va trimite la CSA, neîntârziat, Corpul de Control al prim-ministrului și și-a ținut cuvântul. Moment în care am sperat toți că organul respectiv, competent și riguros, va clarifica situația astfel încât să ne lămurim dacă și cine a greșit. Implicit, dacă va fi tras cineva la răspundere și cine anume. Căci era de anticipat că experții Corpului de Control vor fi capabili, grație profesionalismului lor, să pună degetul pe rană.

Din păcate, am sperat degeaba! Conform unor surse oficiale invocate de ziarul Libertatea, Corpul de Control al prim-ministrului n-a reușit în jumătate de an să întocmească un raport de care să se declare mulțumit măcar Marcel Ciolacu! Verificarea cu pricina ar fi ajuns la rezultate neconcludente, lipsite de semnificație, urmare a cărora șeful Executivului ar intenționa să ceară reluarea anchetei.

OK, am luat act de exigența premierului. Acesta n-ar vrea să lase treaba neterminată. Salutăm perseverența. Mai departe însă, noi, plătitorii de taxe și impozite, cum ar trebui să reacționăm? Concret, la ce-ar trebui să ne așteptăm în condițiile în care până și la un asemenea nivel, cel mai înalt în societatea românească de azi, lucrurile rămân în ceață, încurcate, chiar și după 6 luni de analiză?! S-ar cuveni să fim optimiști sau mai degrabă nu?!


Comentarii (26)
cita
cita  •  07 Ianuarie 2024, 22:24

Mă scuzați vă rog, dar de ce n-ar avea și Dinamo drept să joace în Ghencea? Nici ei nu au stadion (încă) și sunt echipă bucureșteană get beget. Spre deosebire de FCSB care, din păcate, nici nu e înregistrată în Capitală, spre rușinea lor.

19sevilla86
19sevilla86  •  07 Ianuarie 2024, 22:02

Toate tarile UE și NATO au lichidat creațiile bolsevice CSA și CS Dinamo, le-au expulzat din sportul profesionist! Unica excepție a rămas Romanica pt ca aici șmecherii in uniforme din MApN și MAI folosesc anomaliile CSA și CS Dinamo pt a risipi anual peste 50 mil euro din banii noștri! Din 1990 pana acum șmecherii au subtilizat peste 2 miliarde euro folosindu-se de paravanele sportului militarizat bolsevic CSA și CS Dinamo! Pana când mai suportam nesimtirea si imbuibarea lor, risipa, înapoierea si blocajul in trecutul totalitar toxic cu al sau sport militarizat comandat de partidul stat?

S0s0
S0s0  •  07 Ianuarie 2024, 14:39

Cât timp armata are secție de fotbal, la fel ca prin Coreea de Nord, orice discuție e inutilă. Înseamnă că e posibil orice, oricât de aberant.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează