OPINII  »  EDITORIAL

Bătaie de joc

Articol de - Publicat vineri, 22 iulie 2022 14:00 / Actualizat vineri, 22 iulie 2022 14:06

Luând ca reper ierarhia FIFA, în care România, locul 54, e clasată peste Slovenia (65), Albania (66), Georgia (82) și, evident, Andorra (152), ar fi trebuit ca reprezentantele noastre din Conference League să fi obținut joi victorii pe linie. Numai că fotbalul de azi nu mai ține cont de calculul hârtiei. Drept pentru care, dacă Sepsi și CFR au învins acasă, CSU Craiova a terminat egal în Albania, iar FCSB, pe post de oaie neagră, a pierdut în Georgia.

Se putea și mai rău? Ba bine că nu, din moment ce Sepsi, condusă inițial, și-a revenit pe parcurs. 

Despre CFR n-are rost să vorbim. Deoarece ea a întâlnit o trupă de amatori dintr-o țară cu populația mai mică decât a Chiajnei și un campionat cu doar 8 participante. Mai controlată decât în alte ocazii, formația din Gruia și-a asigurat calificarea. Ea mai are însă mult de tras și de pătimit până să facă uitată eliminarea rușinoasă din UCL. Deac et Comp. rămân în continuare datori.

Inacceptabil, tocmai partida de la Sf. Gheorghe, cea mai atractivă, nu s-a dat la TV! Spre paguba iubitorilor fotbalului, care au ratat o întâlnire spectaculoasă, nicio televiziune n-a catadicsit s-o transmită! Lumea ar fi avut ce vedea, căci Sepsi a întors scorul de la 0-1 la 3-1, ba și-a permis și să irosească nu unul, ci două penalty-uri!

Bătaie de joc
Meciul lui Sepsi a fost unul spectaculos

Cu bani din Ungaria sau nu, poveste fără sfârșit, Sepsi a ieșit din anonimat și speră să ajungă, a și ajuns?, una dintre fruntașele Ligii 1. Nu dezvolt subiectul, dar competența antrenorului Bergodi și seriozitatea covăsnenilor constituie primele explicații ale unei frumoase ascensiuni.

Ca atare, a contrariat lipsa de interes a televiziunilor, dar nu numai atât. Deși Sepsi și, chiar înaintea ei, CFR Cluj și-au câștigat dreptul de a fi respectate, iată-le silite de o programare aberantă să joace etapa de campionat de duminică de la ora 12 și, respectiv, 16! Când se anunță temperaturi-record, ce-ar putea atinge la Craiova, la ora meciului FCU - CFR, și 40-45 de grade la nivelul gazonului! 

N-ar mai fi nimic de adăugat decât că, desconsiderându-i pe fotbaliști, LPF îi expune unor eforturi nejustificate. Nu-i o figură de stil, dar chiar le periclitează sănătatea. Și când asta, între turul și returul din Conference League!

Totuși, fără să fie cu supărare, Sepsi și CFR sunt singurele noastre echipe care au obținut trofee în 2022. Sepsi chiar două, Cupa și Supercupa. De acord că pentru asta nu li se cuvine un regim privilegiat. Niște favoruri pe care, de altfel, nici nu le-au cerut. Pe de altă parte însă, nici nu-i normal, e chiar periculos, să fie tratate în bătaie de joc. Silite să joace la ore indecente.

Intenționat am amânat comentariul despre eșecul suferit de FCSB în Georgia. Unde băieții lui Toni Petrea, căci ai lui Gigi Becali încetează să mai fie la înfrângeri!, au dezamăgit. Toți, dar mai ales Ov. Popescu, Dawa, Oct. Popescu și Fl .Tănase.

Am însă încredere că-și vor lua revanșa la București și vor merge mai departe. Până atunci însă, le-ar prinde bine să nu se mai bucure de necazul altora și să lanseze, precum în cazul eliminării CFR, miștouri ieftine.

Ca să nu se trezească iarăși în jenanta postură de a râde ciob de oală spartă.


Comentarii (37)
zorrozabal
zorrozabal  •  24 Iulie 2022, 10:58

Uchipele noastre inca nu sunt pregatite-mental in primul rând-sa joace in luna iulie-luna de vacanța!

ali.bec
ali.bec  •  22 Iulie 2022, 21:07

Nu știu dacă mi se pare doar mie, dar încet, încet, tov. director începe a aduce critici la adresa LPF. Motivele? Greu de zis! In nici un caz personale, sa nu care sa creadă cumva!

666piturca
666piturca  •  22 Iulie 2022, 19:18
Postat de anticenzuralasport pe 22 Iulie 2022, 16:54

Ce treabă o avea ierarhia FIFA când ne raportăm la meciuri de cupă europeană intercluburi?Este interzis cumva la scris- raportat la UEFA ...?

" Numai că fotbalul de azi nu mai ține cont de calculul hârtiei." Ierarhia e valabila numai cu Andorra, Guatemala, Sudul Californiei si inca vreo doua. Daca - prin absurd - am ajunge sa jucam cu City, Bayern, Milan sau freuna d'astea, atunci calculul hârtiei e clar ca primează.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează