OPINII  »  EDITORIAL

Ca mielul la tăiere

Articol de - Publicat vineri, 07 octombrie 2022 15:11 / Actualizat vineri, 07 octombrie 2022 15:11

Deși a întâlnit un adversar modest, pentru întâia oară în istorie calificat în grupele unei competiții europene, FCSB a pierdut lamentabil în Danemarca, unde a luat un 5-0 rușinos. 

Logic că Dică și băieții lui merită arătați cu degetul. Mai ales Oct. Popescu, Miculescu și ceilalți tineri, care nu s-au dovedit în stare să fructifice șansa ce li s-a oferit. Cine și-a pus mari speranțe în ei, ca și în Haruț, Radaslavescu, Musi ori I. Stoica, trebuie să mai aștepte. Și nu puțin.

Înaintea acestora, aș zice că și a lui Dică, e de tras la răspundere cel care a decis ca FCSB să alinieze în Danemarca garnitura de rezerve. Adică Gigi Becali. El a ordonat ca 6-7 titulari să rămână la București și să fie odihniți pentru confruntarea de duminică seara cu nou-promovata Petrolul! Așa a și ajuns FCSB la Silkeborg ca mielul la tăiere.

Concret, latifundiarul a calculat în matematica și în înțelepciunea lui că, printr-o clasare mai bună în campionat, va putea scoate mai mulți bani din viitoarea ediție a Superligii decât din ultimele partide ale actualei Conference League. Pe care a și hotărât s-o sacrifice.

Vor zice unii, parcă-i aud, că e echipa lui. Că el o plătește și face ce vrea cu ea. Greșit. Deoarece, înainte de a fi a lui, FCSB reprezintă fotbalul românesc și, fără a patetiza, România, imaginea acesteia. 

Ca mielul la tăiere
FOTO: Raed Krishan

Care a ieșit șifonată, șifonată rău, în urma umilinței trăite în Danemarca. Iată de ce, unul dintre motive, Becali n-are voie s-o trateze pe FCSB ca pe o jucărie personală. Și nici să experimenteze pe seama prestigiului ei și chiar al țării.

Din fericire, seara s-a încheiat cu o surpriză plăcută, furnizată de CFR, câștigătoare la Praga în fața Slaviei, unanim considerată favorita grupei. Să recunoaștem că a fost o victorie obținută cu noroc. "O jumătate de minune", cum a numit-o însuși Dan Petrescu. "Bursucul" ținând cont, fair, că gazdele au dominat, că au irosit numeroase ocazii (între care două bare), că Scuffet a intervenit providențial în câteva rânduri etc.

Dacă toate acestea s-au petrecut, adevărat e și că Deac et Comp. au știut să lupte și să sufere, CFR funcționând ca un mecanism bine uns. Ca o echipă. Unită și organizată, astfel a reușit ea un succes de anvergură, care o readuce în cursa pentru locul 1.

Succesul s-a datorat, părerea mea, în special apărării. Care a etanșat culoarele spre careul imbatabilului Scuffet și n-a lăsat spații libere. A absorbit presiunea exercitată de cehi și, poate cel mai important, și-a păstrat calmul. N-a intrat în panică. 

Să fim atenți deoarece ne referim, jos pălăria!, la o defensivă care în 3 meciuri de Conference League a primit numai două goluri! Deși a jucat o singură dată în Gruia.

Cât despre Dan Petrescu, pe care unii îl văd plecat de la CFR, iar alții chiar îl vor!, acesta a demonstrat că gestionează inteligent partidele cu miză. Că depășește cu sânge rece momentele de cumpănă, de încordare, limită. Cele care, simplificând la maximum, și dau măsura unui antrenor.


Comentarii (71)
ralffy_mr
ralffy_mr  •  09 Octombrie 2022, 22:19
Postat de Dobermannul pe 09 Octombrie 2022, 11:17

Asta e de Gaga. Cica sa raportam performanta la perioada de existenta a echipei, tu stabilind aici un coeficient care nu exista decat pentru tine. Deci cea mai tare din parcare dupa caeficientul tau este echipa care apare azi cand si joaca si castiga dupa care in aceeasi zi se desfiinteaza. Si uite asa are o victorie pe zi de participare. Cine s-o mai intreaca? Nici Barcelona nu o intrece. Ralffy esti tare omule, premiul Nobel in fotbal. Ce ai tras pe nas?

*** *** ***. Tu vorbesti de coeficienti care nu exista, esti expirat!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Dobermannul
Dobermannul  •  09 Octombrie 2022, 11:17

Asta e de Gaga. Cica sa raportam performanta la perioada de existenta a echipei, tu stabilind aici un coeficient care nu exista decat pentru tine. Deci cea mai tare din parcare dupa caeficientul tau este echipa care apare azi cand si joaca si castiga dupa care in aceeasi zi se desfiinteaza. Si uite asa are o victorie pe zi de participare. Cine s-o mai intreaca? Nici Barcelona nu o intrece. Ralffy esti tare omule, premiul Nobel in fotbal. Ce ai tras pe nas?

ralffy_mr
ralffy_mr  •  09 Octombrie 2022, 02:05
Postat de Dobermannul pe 08 Octombrie 2022, 10:32

Ai probleme cu cititul sau citesti si nu intelegi. Intrebarea mea a fost simpla: care sunt echipele romanesti care au adus coeficienti UEFA mai mari decat ce a adus FCSB? Mai simplu: care echipa romaneasca a adus mai multa faima Romaniei dupa 1990 decat a adus echipa lui Becali?

vorbesti povesti cu faima... povesti despre coeficienti expirati!! Vrem performanta dar traim din amintiri.. sarbatorim meciuri din SUA 94 sau Franta 98, CCE din 86...samd..lasa-le acolo ca nu mai conteaza.. au fost si Rapid si Cluj..chiar si Urziceni a jucat in meciurile europene... ai facut tu calculele si ti-a iesit pe plus?? Coeficientul se calculeaza la toate meciurile jucate..deci ce gandesti tu ca a adunat FCSB.. trebuie sa incluzi si anii in care a risipit coeficientul in calcule si vezi ca e posibil sa-ti dea pe - pt FCSB... In opinia mea, coeficientul maxim il are Urziceni!! La cate meciuri europene au jucat, au adunat cele mai multe puncte pe meci pentru ca au jucat un singur an si au castigat destule puncte in grupe asa ca media cea mai mare e a lor!!

Vezi toate comentariile (71)
Comentează