OPINII  »  EDITORIAL

Caii de la bicicletă

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat marti, 23 ianuarie 2024 16:26 / Actualizat marti, 23 ianuarie 2024 16:32

Deși trebuie să fie vreo 10-12 ani de când nu mai am niciun dialog cu finanțatorul FCSB, am tot scris în această perioadă despre Gigi Becali. Când de bine, când de rău, după cum am crezut de cuviință. Mi-am propus însă să fiu obiectiv și apreciez că, în general, am reușit. Tocmai de aceea aștept să nu interpreteze cititorii acest text ca pe o tentativă abilă de împăcare. E prea târziu pentru așa ceva.

În repetate rânduri, l-am lăudat pe Becali pentru că a investit constant și generos în FCSB, chiar dacă uneori și-a scos banii din vânzarea unor jucători. Poate a și câștigat. La fel, n-am omis amănuntul că, luând fotbaliști de la cluburi din țară, de la Viitorul, de la Botoșani, de la altele, a susținut întreg fotbalul românesc. L-a finanțat direct, dar și indirect.

Pe de altă parte, am semnalat prompt numeroasele ieșiri în decor ale personajului. Derapajele celui care, ahtiat să fie în prim-plan, și-a dat cu părerea despre oricine și despre orice. În multe situații a vorbit însă gura fără el. S-a contrazis de la o zi la alta, a scăpat hățurile și, din păcate, a jignit. Iată de ce nu l-am menajat niciodată.

În clipa de față însă, părerea mea e că Becali are dreptate să conteste faptul că a fost convocat la Comisia de Disciplină și Etică a FRF din pricină că, înaintea meciului de Cupă cu FCU Craiova, i-a spus adversarului, lui Adrian Mititelu, serios sau în glumă?, ce garnitură va alinia FCSB.

Parcă stând la pândă pentru a face din țânțar armăsar, secretarul general federal Radu Vișan s-a sesizat și s-a grăbit să-l acuze pe latifundiar de "desconsiderarea competiției"! Asta în ideea ca "vinovatul" să fie tras la răspundere, amendat și, eventual, suspendat. Zău așa, suspendat de unde, din ce?!

Caii de la bicicletă

Sigur că recomandabil era ca Becali să-și vadă de treabă și să nu se comporte iarăși ca un copil răsfățat. Mai departe însă, vigilența lui Vișan e exagerată, un talibanism. Un mod de a-i căuta cuiva nod în papură, de a-l pune pe drumuri. În esență, de a-l ține sub presiune. De a-l șicana și amenința ca să bage la cap că n-are voie să miște în front, că trebuie să realizeze că federația e stăpână peste tot ce se întâmplă în fotbal.

Atâta vreme cât nu scrie nicăieri, căci nu scrie explicit, că e interzis să dezvălui public formula cu care va aborda o partidă echipa pe care o antrenezi sau, cazul lui Becali, o subvenționezi, te întrebi și te miri în ce temei legal îl cheamă la ordine CDE pe finanțatorul FCSB?! Și, la o adică, dacă-l va găsi în culpă, cum l-ar putea sancționa, luându-i caii de la bicicletă?! Să tragem în Becali, nu?, că e bun platnic și are de unde da.

Rezultă de aici că Vișan nu cunoaște regulamentele ori că are prea mult timp liber. Sau, încă mai grav, ambele.


Comentarii (25)
alexandru69
alexandru69  •  31 Ianuarie 2024, 10:51
Postat de gerdrussel pe 25 Ianuarie 2024, 23:42

eu vin cu argumente,tu doar te umilesti singur. Steaua din preliminarile ucl sau e.l. cam de fiecare data a ajuns in grupe. fix aia este ca vitanul tau barzesti era eliminata constant inca din primul tur. rusiena europei era vitan barzesti si Steaua din liga 1 este mandria Romaniei: https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/oglinda-romaniei-in-europa-steaua-e-mindria-dinamo-e-rusinea-289586.html

Prostul e în general invidios pe al mai deștept, sau mai avut!

gerdrussel
gerdrussel  •  25 Ianuarie 2024, 23:42
Postat de concret pe 24 Ianuarie 2024, 00:23

randoame, esti mult prea prost pt 2024 si ti se potriveste de minune echipa ciobanului. Faptul ca ti-ai facut aici aproape 1 milion de conturi (fara sa exagerez), arata inca o data ce probleme ai. Abia asteptam vara viitoare umilintele din tururile preliminare. Vor curge lacrimi de ras si se va consuma mult popcorn.

eu vin cu argumente,tu doar te umilesti singur. Steaua din preliminarile ucl sau e.l. cam de fiecare data a ajuns in grupe. fix aia este ca vitanul tau barzesti era eliminata constant inca din primul tur. rusiena europei era vitan barzesti si Steaua din liga 1 este mandria Romaniei: https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/oglinda-romaniei-in-europa-steaua-e-mindria-dinamo-e-rusinea-289586.html

1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  24 Ianuarie 2024, 21:30
Postat de Laspalmas pe 23 Ianuarie 2024, 22:23

Poate totusi va decideti. Dobermann acuza gsp ca este o tribuna anti Becali dar Ioanitoaia se pronunta aici in favoarea evlaviosului. Pai este alba ori neagra????

GSP in frunte cu udrea sunt niste fani inraiti ai echipei patronate de cioban. Singurul om obiectiv din șandramaua aia e Ioanitoaia.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează