OPINII  »  EDITORIAL

Campioana în pericol

Articol de - Publicat joi, 27 aprilie 2023 16:32 / Actualizat joi, 27 aprilie 2023 16:39

Dincolo de orice ironie, aș zice că primele semifinaliste din Cupa României au confirmat. Calificată în finală pentru a treia oară în ultimii 4 ani, deținătoarea trofeului, Sepsi, s-a dovedit încă o dată specialista competiției KO. Iar Bergodi, antrenorul care mănâncă fotbal pe pâine.

La rându-i, CFR a dezamăgit mai tare ca oricând. Chiar dacă, circumstanță atenuantă, a terminat întâlnirea în 10 după eliminarea lui Burcă din minutul 42. „Roșu” survenit însă, de precizat, la scorul de 2-0 pentru covăsneni. 

Calculând câte ocazii de gol a irosit OSK, inclusiv două penalty-uri, ajungem la concluzia că formația clujeană a scăpat ușor. Dac-ar fi luat 5 sau 6 goluri, nu s-ar fi mirat nimeni, vă vine să credeți?!

CFR poate invoca, de acord, unele scuze. Prioritar, oboseala cauzată de numărul mare de meciuri susținute în actualul sezon, 57, cu 7 în plus față de FCSB, cu 13 raportat la Universitatea Craiova și cu 19 la Farul, liderul SuperLigii! 

Apoi, absența titularilor Deac, Manea și Krasniqi, eventual și a lui Bârligea. Mai ales lipsa celui dintâi s-a resimțit în evoluția unei echipe care, de neimaginat, pare rătăcită fără veteranul de 37 de ani. Anonimă.

Cel puțin pentru moment, Deac n-are înlocuitor. Cum nimeni nu mai execută loviturile libere ca el, a încercat Petrila, dar degeaba, CFR a pierdut una dintre armele ei de bază. Nu mai dă goluri din lovituri libere, a început să ia, ca la Sf. Gheorghe!

Reprezintă însă prestațiile tot mai slabe ale „feroviarilor” o surpriză? Nu, de vreme ce pe 7 februarie curent scriam aici că „În context, CFR arată rău și, cu excepția succesului confortabil de la Ovidiu (victorie cu 3-0), se chinuie meci de meci. Gâfâie și nu impresionează”. 

Și completam că „Joacă bătrânește. Previzibil. Urât”. S-au scurs aproape 3 luni de atunci, iar situația nu s-a schimbat.

În altă ordine de idei, nu-i în regulă, reclamă fanii campioanei, că semifinala cu Sepsi s-a programat într-o singură manșă, ba și găzduită de Sf. Gheorghe. Așa e, noul sistem de desfășurare a Cupei, pentru care FRF a plătit o căciulă de bani unei firme olandeze, nu-i cel mai fericit. 

Campioana în pericol
Sepsi Sf. Gheorghe a învins-o pe CFR Cluj, scor 3-0, și s-a calificat în finala Cupei României

Conform unei opinii mai largi, măcar semifinalele ar trebui disputate tur-retur. Ori, dacă nu se găsesc suficiente date libere, într-o manșă unică, dar pe teren neutru. Pentru a nu avantaja o formație sau alta.

Corect, acum i-a picat prost CFR-ului. Neîndoios însă că i-a convenit în "sferturi" când a întâlnit pe FC Argeș numai în Gruia, așa-i?

În măsura în care va continua în aceeași notă, lipsită de vlagă și de inspirație, CFR riscă să rateze titlul, pericol real, dar și locul 3 din SuperLigă! Cel din urmă care duce la barajul pentru Europa în cazul în care Sepsi cucerește Cupa, ca în 2022. 

Asta ar însemna sfârșit de ciclu în Gruia și va antrena, logic, modificări importante. În mod cert în vestiar, posibil și pe banca tehnică.


Comentarii (23)
valentindragobete
valentindragobete  •  28 Aprilie 2023, 11:17
Postat de Moshu pe 27 Aprilie 2023, 17:08

"Asa cum am mai spus"....oare ai vrut sa spui ceva nea Ovidiu,sau...asa cum ai mai spus si alta data...doar nimic ??

Ia fii atent matale, moshule, la cea mai tare esență lemnoasă:"Iar Bergodi, antrenorul care mănâncă fotbal pe pâine."! Anii '80 la așa limbă de lemn sunt parfum , comparația d-lui director gheneral este, zic eu fara să cunosc "peroada", de prin anii '50 și chiar puțin mai înainte când se puneau bazele realismului socialist !

talpaneprost
talpaneprost  •  27 Aprilie 2023, 23:01
Postat de usernoname188 pe 27 Aprilie 2023, 16:48

Asa speram toti, sa rateze tot!

Hai cu falimentul!

talpaneprost
talpaneprost  •  27 Aprilie 2023, 22:58
Postat de 1_0_1_0 pe 27 Aprilie 2023, 20:27

Tie ti se pare ca in play-off locul 6 e in pericol? De ce? Ar putea cadea pe 7 sau chiar 8? In play-off? Bai gigistilor, voi cu ce va hraniti ba, de sunt asa de prosti?

Nu va cadea pe 7 sau 8, frana! Mai rau! Vine falimentul interlop ului! Si nu mai primiți shaorma gratis! Nici microfoane în galerie! O sa puteti rămâne acasă la voi, la tara. E vreme de semanat. E mult de sapa. Iar iau la bataie bodyguarzii lui varga jucătorii, ca si dupa meciul cu STEAUA Roșie Belgrad când v-ati făcut de rușine în toată Europa după filmarile făcute publice de sarbi! Hai cu falimentul!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează