OPINII  »  EDITORIAL

Cine fluieră în biserică?!

Articol de - Publicat joi, 16 septembrie 2021 15:02 / Actualizat joi, 16 septembrie 2021 15:35

"Ne-am săturat de cei ce gestionează fotbalul din România, care arată mereu că nu le pasă de jucători!", această declarație aparținând avocatului olandez Roy Vermeer, director al Asociației Mondiale a Jucătorilor Profesioniști (FIFPro), explică într-o singură frază motivul conflictului dintre AFAN și FRF. Ea a fost rostită recent la Congresul European FIFPro de la Limassol.

Mocnite, dar și de înțeles până la un punct, căci raporturile dintre patronat (generic spus) și angajați sunt rareori frățești, neînțelegerile dintre cele două foruri au dus la o adevărată ruptură, la o schismă, în clipa în care AFAN, sindicatul jucătorilor, a atacat la TAS o decizie a FRF. Votată în Comitetul Executiv, din care face parte, alături de alte 14 persoane, și Emilian Hulubei, președintele AFAN. Numai că, evident, opoziția lui n-a ajutat la nimic.

Decizia incriminată se referă la faptul că FRF le-a permis cluburilor să radieze o societate și să continue activitatea cu una nouă sub același nume și în același eșalon! AFAN a luat atitudine întrucât cesiunea dreptului de participare, la care au recurs FC Brașov și Unirea Brăila din L2, lezează grav interesele unora din fenomen.

În ideea că dacă vor să scape de anumiți jucători, dar și de antrenori, noile societăți le reziliază contractele unilateral și nu le mai achită salariile datorate de vechile societăți. Practic, îi lasă pe drumuri. Ba și în imposibilitatea de a-și căuta dreptatea la FRF, care acceptă sesizări exclusiv din partea membrilor afiliați, deci nu și de la societățile desființate! Conform lui Hulubei, 10 jucători și 4 antrenori s-ar găsi în această situație la Brașov.

Măsura vizează și clubul Dinamo, intrat din nou în insolvență, căruia însă FIFA i-a aprobat, cum și de ce?!, să legitimeze alți jucători și să-i plătească, deși are restanțe uriașe la câțiva dintre foștii ei jucători. Fiind complex, cazul merită însă o discuție specială.

Cine fluieră în biserică?!

De amintit că federația nu-i la prima gafă de acest fel. Recidivează, după ce a încercat ceva similar prin 2009. Numai că atunci, avându-l la conducere pe Dumitru Costin, AFAN a reclamat imediat la FIFA, de la Zurich s-a intervenit prompt și FRF a trebuit să bată în retragere. Cu toate că s-a dezis permanent de Mircea Sandu și de metodele acestuia, iată-l pe Răzvan Burleanu hotărât să finalizeze opera "Nașului", s-o desăvârșească.

Apropo de Burleanu, maestru al vorbelor goale și adept al principiului stalinist "Cine nu e cu noi e împotriva noastră", starostele FRF n-a lăsat nepedepsită "îndrăzneala" lui Hulubei. S-a răzbunat tăindu-l de pe lista membrilor CEx invitați să însoțească in corpore naționala la Reykjavik și la Skopje. Ca să bage la cap Hulubei că oricine mișcă-n front are de suferit. Cine fluieră în biserică e excomunicat, nu?

De văzut ce turnură vor lua lucrurile în condițiile în care, întors din Cipru, Emilian Hulubei a anunțat "Vom finanța noi toate procesele cu FRF de la TAS". Dacă sindicatul se va ține de cuvânt, s-ar putea să fie deranj la Casa Fotbalului. 


Comentarii (21)
806007372830128
Cristian Grozea  •  19 Septembrie 2021, 11:42

Degeaba încerci prin editorialele astea să pari jurnalist! Prin invitarea infractorilor Becali, a lui Mircea Sandu, a milițianului *** Mitică Dragomir in emisiunile tale...te-ai compromis definitiv! *** Ai îmbătrânit urât! Frații Becali, Dragomir, Mircea Sandu figuri sinistre ale fotbalului românesc ți-au călcat pragul, ***! Când te privești în oglindă chiar nu ai nici o remușcare? Chiar nu-l vezi pe nea Vanea dojenindu--te? Toată viața ai făcut *** și ai călcat în picioare tot ce nu ti-a convenit( vezi actuala FRF, de exemplu, cea profund nerecunoscătoare față de un "titan" al presei sportive) și te-ai asociat cu asemenea derbedei și infractori! Rușine, nea Ovi!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

paiazze
paiazze  •  17 Septembrie 2021, 17:17
Postat de dubluv pe 16 Septembrie 2021, 20:32

bla bla bla il urasc pe Burleanu bla bla bla cum sa fie presedinte de federatie la mai putin de 30 de ani bla bla bla si eu la varsta mea tot un ziarist necitit de nimeni bla bla bla?

Ambele pot fi valabile. Si faptul ca Burleanu e un mafiot mai mare decat Mitica si Nashu', cu un spate solid de tot. Dar si faptul ca "nea Ovi" e un gazetar depasit, cu un limbaj de lemn. "In ideea ca" omul are aceleasi cateva cuvinte de zeci de ani incoace, eu cred ca, ma iertati, i-ar sta mai bine pensionat, retras. Langa prietenul lui, Mitica.

birdibel
birdibel  •  16 Septembrie 2021, 23:02

Deci olandezul de la FIFPro s-a saturat de cei ce gestionează fotbalul din România, adică de Burleanu și gașca lui din fruntea FRF, cărora nu le pasa de jucatori. Întrebarea e: poate Vermeer sa facă ceva să-l dea în gât pe Burleanu? Mă tem ca nu, iar pe Bulanu îl doare muschii ca Vermeer s-a saturat.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează