OPINII  »  EDITORIAL OVIDIU IOANIȚOAIA

Cine răspunde, cum plătește?!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat miercuri, 02 august 2023 14:27 / Actualizat miercuri, 02 august 2023 14:40

Până la urmă s-a întâmplat ceea ce, a comentat Duckadam, era logic să se întâmple. Firesc. CSA Steaua s-a opus din răsputeri intrării FCSB pe arena din Ghencea, dar a trebuit să cedeze într-un târziu. În consecință, meciul FCSB - CFR Cluj se va disputa duminică pe stadionul din Ghencea. Deși poziția sa era de înțeles până la un punct ținând cont de litigiile dintre cluburile în cauză, multe ajunse în instanță, CSA n-avea cum să zică nu la infinit. Ar fi însemnat să încalce legea.

În prezent, când situația a revenit, în fine, la normal, e și mai clar că încăpățânarea celor de la CSA, susținuți de generalii din MApN, ba și încurajați de aceștia, a constituit o mare greșeală. Că ei, civili sau gradați, s-au aventurat pe un drum ce nu ducea nicăieri.

Din păcate, n-a fost singura eroare comisă de aceia care aveau și au putere de decizie în club și în ministerul tutelar. Parcă obsedați să blocheze prin orice mijloace accesul FCSB pe o arenă construită de stat, inventând tot soiul de chichițe, respectivii au întârziat iarăși, au neglijat, schimbarea formei de organizare. Operațiune obligatorie pentru ca, transformându-se din societate publică în una pe acțiuni ori nonprofit, CSA să capete dreptul de a juca în SuperLigă.

Întrucât schimbarea, sine qua non conform regulamentelor FRF, nu s-a realizat în termen, va fi pentru al treilea an consecutiv în care, indiferent de meritul sportiv, Steaua nu va putea urca în eșalonul de elită. Altfel zis, va juca doar ca să se afle-n treabă!

Cine răspunde, cum plătește?!
Comandantul CSA Steaua, colonelul Ștefan Bichir, și juristul CSA, colonelul Florin Talpan

Recent, pe 1 iunie, atrăgeam atenția aici că "E timpul ca Steaua, șefii de la CSA și de la MApN să se trezească și să acționeze. Să nu mai stea cu brațele încrucișate și cu ochii pe pereți. În măsura în care nu se vor grăbi și îl vor asculta ca hipnotizați pe Talpan (n.a. "Noi suntem Steaua București și nu ne asociem cu nimeni!"), există riscul să se mai rateze o promovare. Una și încă una.

Atunci mai era posibil să se intervină, atât că eu am scris, eu am auzit! Acum nu se mai poate face nimic, varianta TAS e foarte costisitoare, chiar utopică, de unde concluzia că, în ciuda numeroaselor avertismente, s-a mai pierdut un an.

Concret, din pricina cui? Cine răspunde pentru asta și cum plătește, în ce mod? Iată întrebări la care fanii Stelei, tot duși cu vorba, amăgiți, așteaptă răspunsuri de la MApN. Sunt însă gata să bag mâna-n foc că vor fi ignorați.

Se aude că ministerul și clubul, care sunt datoare cu un comunicat oficial, au insistat pentru înființarea unui ONG. Iar partenerii cei mai serioși, reprezentanții firmei International Alexander, au propus o societate pe acțiuni în care ei să fie majoritari, caz în care e și mai evidentă vinovăția primilor. Care ar fi vrut ca unii să dea banii și ei să conducă! De parcă, scuzați expresia, s-ar fi întâlnit hoțul cu prostul.


Comentarii (67)
foreverstrong
foreverstrong  •  03 August 2023, 13:57
Postat de lefter_popescu pe 02 August 2023, 18:11

Amice, gândești marunt ! Nu crezi ca ar fi corect ca ambele cluburi CSA Steaua și fcsb sa fie desființate? Ultima nu a plecat din liga a-V -a precum a plecat Rapid de exemplu...atât în 1923 cât și în 2016. Te bagi ?

clona fc r nu este rapid. rapid s-a desfiintat definitiv si irevocabil in 2016. unde a jucat rapid ins ezonul 2016-2017? exact,niciaeri pentru ca s-a desfiintat.

foreverstrong
foreverstrong  •  03 August 2023, 13:55
Postat de bridges pe 03 August 2023, 10:41

Baietica, combinatiile subterane intre FCSB si PSD(urmasul PCR) unde le incadrezi? Miros statut de bolsevism e si acolo.

si combinatile intre csa si iccj din decembrie 2014 dupa doua decizi ale justitie care au spus clar ca Steaua din liga 1 are sigla si marca cum le caracterizezi?

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  03 August 2023, 13:01
Postat de bridges pe 03 August 2023, 10:41

Baietica, combinatiile subterane intre FCSB si PSD(urmasul PCR) unde le incadrezi? Miros statut de bolsevism e si acolo.

Băiețică ??? PSD combinații cu echipa mea ??? Pai se vede că tu ori ești copil ori nu ai memorie !!! Sa ti amintesc ...Năstase-PSD a dat HG pentru desprinderea echipelor departamentare !!! Echipe că erau două dar astăzi se uită !!! Pentru că Năstase era dinamovist a făcut ceva pentru Dinamo și altceva pentru Steaua !!! Ba în cazul echipei mele a mai venit cu doua HG prin care ori a ,,dat,, datorii ori a luat ce se dăduse la desprinderea echipei de la CSA...Era bun PSD atunci ??? Apoi...Dancu nu era tot PSD ??? Și ce a făcut PSD pentru echipa mea ??? Ii permite sa joace pe un stadion al statului !!! Adică fix ce fac toate celelalte echipe !!!Ba greșesc !!! Echipa mea plătește chirie iar alții ,mulți nu sau nu prea !! Deci ...nu ai memorie sau ani ?

Vezi toate comentariile (67)
Comentează