OPINII  »  EDITORIAL

Cine se uită în oglindă?!

Articol de - Publicat joi, 20 mai 2021 14:12 / Actualizat joi, 20 mai 2021 14:30

Regula nu s-a mai respectat și FCSB, lider la finalul sezonului regulat, a pierdut iarăși titlul, cucerit a patra oară consecutiv de CFR. 

Aparent, eșecul nu l-a durut prea tare pe Gigi Becali: "Îi felicit pe cei de la CFR, merită campionatul. Luptă, nu te lasă să te apropii de poarta lor. Noi am avut prea multe emoții. Ai noștri au fost buni când n-au avut presiune".

Părerea mea e că latifundiarul bravează. Că, de fapt, regretă sumele, eventual de ordinul milioanelor, ce-ar fi putut veni din Champions League și pe care le-a ratat. 

Se laudă că are 10 milioane de euro în vistieria clubului, rezultați din vânzarea-record a lui Dennis Man, dar nu i-ar fi stricat altele. De aceea nu-l cred fericit, cum pozează.

Abil, Becali mută discuția în alt plan tocmai pentru că-și dă seama că n-are pe cine trage la răspundere pentru această nouă înfrângere. Decât pe el, cel care nu se sfia să declare "La trăsura mea eu țin hățurile". 

De acord, însă asta nu înseamnă și că le-a ținut bine. Dacă vrea să descopere vinovatul, să privească în oglindă! Folosind un termen la modă, să-și asume.

Cine se uită în oglindă?!
Gigi Becali, alături de Mihai Stoica

S-a demonstrat că strategia lui, care a mers până în pânzele albe cu promovarea jucătorilor tineri, a fost una greșită. N-a produs ce-a sperat autorul ei. 

GB și-a lăudat marfa cu gura până la urechi, un jucător era Lampard și altul Messi!, numai că din asta a ieșit doar un lot eligibil U21, care n-a rezistat nici fizic, nici nervos în concurența cu clujenii.

Lăsându-i pe puștanii Musi (16 ani), Fulga (17) și alții, introduși ostentativ miercuri contra Craiovei, FCSB a arătat adesea ca o formație de tineret, cu Pantea de 17 ani, Ad. Niță de 18, Perianu de 19, A. Vlad, Haruț, Simion, Șut și Moruțan de 22, Olaru, Oaidă și Fl. Coman de 23, grup căruia logic că i-a lipsit experiența. Și care, reclama însuși Becali, n-a rezistat presiunii. 

Bref, dacă s-a dovedit și se va mai dovedi propice pentru vânzarea profitabilă a unor jucători, strategia respectivă n-a servit performanței.

CFR a procedat exact invers. S-a bazat mereu pe fotbaliști mai vârstnici și mai rutinați. Probă că 12 dintre cei 20 înscriși marți pe foaia de joc a meciului de la Botoșani erau trecuți de 30 de ani! Hoban de 38, Vinicius de 36, Deac și Rondon de 35, Camora de 34, Arlauskis și M. Pereira de 33 etc. 

Grație acestor "veterani", căliți în numeroase bătălii, echipa lui Edi Iordănescu a apărut solidă și echilibrată, lucidă și serioasă. Ea și-a păstrat sângele rece și a reușit să depășească momentele de cumpănă.

A circulat, mai circulă?, opinia că politica de cultivare a jucătorilor "copți" i s-a datorat lui Dan Petrescu. Pentru că, de pildă, "Bursucul" l-a luat pe Ben Youssef, 32 de ani, puțin înainte de a pleca. 

Iată însă că în Gruia se merge pe aceeași linie, deși DP s-a despărțit de Cluj. Asta în ideea că recent achiziționatul Bouhenna va împlini 30 de ani luna viitoare, iar J. Rodriguez, dacă va bate palma cu campioana, 31 tot în iunie. Lângă "veterani", alți "veterani"!

Altfel spus, CFR a învins cu "bătrâni" și nu renunță momentan la ei. Exagerând cu tinerii, întinzând prea tare coarda, FCSB a greșit strategia. Cât n-o va schimba, probabil că nici nu va câștiga titlul. Bani da, titlul nu.


Comentarii (18)
perkele
perkele  •  21 Mai 2021, 11:47
Postat de nomercy pe 20 Mai 2021, 15:55

Aceste abordari tipice bolșevismului de care zici tu nu sunt diferite de alea in care voi va dați cu părerea de cum se dopează jucătorii fcsbului și cum au bătut clujul cu 3-0 doar datorită badoagelor de Redbull. Si au fost pline ziarele pe subiectul asta . Dr ce nu se scrie pres mult despre Cluj? Petrnu ca nu e de interes , simplu. Deși numărul suporterilor Stelei se diminuează pe zi ce trece din cauza lu’ Jiji, e oricum infinit mai mare de cât cei ai cfr-ului. C-am asta e situația . Cât despre articol, ce strategie a greșit Becali , domnule Ioanitoaia ? Știe el ce e aia strategia ? El e dotat de la natura cu instincte speciale ,acționează după miros .

Nu se scrie despre CFR pentru ca la echipa asta nu vezi pe nimeni sa faca circ la TV sau sa apara la orice *** La CFR se lucreaza profesionist ca la orice echipa in afara tarii. Gigi si echipa lui de amatori apare la tv non stop pentru ca presa a disparut demult si nu sunt nici ei profesionisti, si cauta numai senzationalul si barfele. Nu trebuie sa ma duc departe, ma uit la vecinii unguri ce emisini de analiza au, e acolo sus cum e la SKY sports sau Being, nu se vorbeste despre patroni si ce viseaza la noapte, ci despre sport si fotbal, ceea ce la noi se vorbeste cam 5 minute dupa meci in rest se discuta despre ce gandesc unii si altii.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cadu
cadu  •  21 Mai 2021, 09:44
Postat de Ana Si Marius Vadan pe 21 Mai 2021, 02:34

Eu am observat ca dupa distantarea cfr-ului din 1907 la 4 puncte kovacs si barsan si-au amintit regulamentul, iar dupa castigarea matematica a titlului a avut dreptul si Hategan sa arbitreze. Are asta vreo legatura cu managementul lui Becali?

How sweet,ana si marius.***.anyway.intrebarea ta cred ca se adreseaza multilor arbitri din conducerea fecesebe,tudor,arghaseala,ei sunt competenti sa si dea cu parerea despre arbitri..alte exhipe nu prea au o pleiada de arbitri in organigrama..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1794044913986609
Ana Si Marius Vadan  •  21 Mai 2021, 02:34

Eu am observat ca dupa distantarea cfr-ului din 1907 la 4 puncte kovacs si barsan si-au amintit regulamentul, iar dupa castigarea matematica a titlului a avut dreptul si Hategan sa arbitreze. Are asta vreo legatura cu managementul lui Becali?

Vezi toate comentariile (18)
Comentează