OPINII  »  SEPSI - CRAIOVA 2-0

Craiova uitucă

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat joi, 06 mai 2021 13:41 / Actualizat joi, 06 mai 2021 21:43

După ce a învins-o pe FCSB, Sepsi a bătut-o și pe Craiova, pe care a scos-o, practic, din cursa pentru titlu. Iată de ce cred că, dând Cezarului ce i se cuvine, nu trebuie început plângând pe umerii formației oltene, ci lăudând-o pe Sepsi. Care merită considerată marea revelație a actualei ediții de L1. Alături de Clinceni și chiar înaintea acesteia.

Deși a schimbat 6 titulari în raport cu partida anterioară, Leo Grozavu și-a reconfirmat numele. Aprigă, energică, echipa pe care o antrenează a apărut iar ca una lucrată. Care a pus osul, etalând o vitalitate și o capacitate de efort duse către sacrificiu. Odată cu inaugurarea modernului stadion din Sf. Gheorghe, probabil că Sepsi își va propune mai mult decât calificarea în play-off sau un loc 4-5. Nu-i exclusiv să reușească. Pofta vine întotdeauna mâncând, nu?

Craiova a dezamăgit crunt. A practicat un fotbal mărunt. La întâmplare, la ce-o fi și ce-o ieși. Și, încă sub șocul înfrângerii cu Academica, nu i-a ieșit nimic. Asta și din cauză că linia de mijloc, cu Cicâldău inexistent, a transpirat degeaba. Totuși, a rezistat până în minutul 45, când o dublă eroare comisă de Acka și Pigliacelli i-a permis lui Mitrea să deschidă scorul. Apoi, în loc să se trezească, a decepționat și mai tare după pauză.

Încercând o explicație, grecul Ouzounidis a declarat că "Primind gol la finalul primei reprize, ne-am pierdut încrederea". Corect. Trist e însă că nici n-au mai găsit-o, probă că în prelungiri, în 90+4, au încasat și golul 2!

Craiova uitucă

Craiova are însă câteva circumstanțe atenuante. A acuzat, logic, absențele lui Bălașa, Papp și Koljici, mai ales ale acestora, numai că toate competitoarele se confruntă cu asemenea probleme de când se joacă din 3 în 3 zile. De avut în vedere și ghinionul lui Vlădoiu, accidentat și înlocuit la 5 minute după ce fusese introdus!

Cum pe bancă rămăsese ca U21 doar atacantul Baiaram, unica soluție a fost să se apeleze la el. În consecință, Craiova a terminat cu 4 jucători ofensivi în teren, A. Ivan (autorul unei ratări imense la 0-0), Tudorie, Ofosu și Baiaram, ultimul folosit însă, de nevoie, pe postul de fundaș dreapta! Dovadă că în unele situații regula federală mai degrabă încurcă.

În sfârșit, Craiova pare să fi uitat, ori chiar a uitat, două lucruri fundamentale. Că un campionat se câștigă, lege nescrisă, în disputele cu formațiile mai mici și că asta se realizează nu atât cu echipa, cât cu lotul. Nu cu 11-12 jucători de valoare, cu 17-18.

La ambele capitole, Craiova se află în suferință. Să-mi fie cu iertare, Ofosu ori Tudorie nu-s jucători de lepădat, dar greu de crezut, dacă nu imposibil, că vei izbuti să iei campionatul datorită lor. E ceea ce a sesizat, realist, însuși antrenorul Ouzounidis, care a gândit cu voce tare după eșecul de miercuri: "Poate nu suntem pregătiți să luptăm pentru titlu!". Regret s-o spun, nu poate, ci sigur. 


Comentarii (25)
dansy
dansy  •  08 Mai 2021, 14:40
Postat de birdibel pe 06 Mai 2021, 22:56

Când antrenorul unei echipe aflata în lupta pentru titlu crede ca echipa lui nu e pregătită sa lupte pentru titlu trebuie încurajat să-și vadă de drum, să-și încerce norocul la altceva. Nu el trebuie să-i pregeateasca?

Bai baiatule ce vrei sa spuna? Ca arbitrii au furat 5 puncte Universitatii ca sa fie apoi suspendat?Esti orb nu vezi ce jocuri se fac penteru FCSB?

dansy
dansy  •  07 Mai 2021, 22:37
Postat de jean_gabin pe 06 Mai 2021, 17:23

@314turca. Chiar daca a fost fault de 11 m in minutul 87 nu putea fi acordat pentru ca Tudorie a primit mingea venind din ofsaid. El trebuia fluierat inainte de a se produce faultul.

Asa s-a vazut la aragazul tau?

dansy
dansy  •  07 Mai 2021, 22:35
Postat de faceoffnoni pe 06 Mai 2021, 16:32

Care Craiova?Asta e o clona politica nenorocita pesedista care nu va castiga nimic in scurta ei viata!Craiova se ridica clonatilor!

Hotii,hotilor vorbesc! Au uitat mizeriile facute de ei,

Vezi toate comentariile (25)
Comentează
Close