OPINII  »  AC MILAN

Cu sau fără Tătărușanu?

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat duminica, 13 martie 2022 15:14 / Actualizat duminica, 13 martie 2022 15:22

Întors recent dintr-o vizită „de lucru” efectuată în Italia, Edi Iordănescu a surprins cu anunțul că, la o adică, reprezentativa României ar putea conta și pe serviciile portarului Ciprian Tătărușanu

Am pus semnul exclamării știind, ca și dumneavoastră, că Tătă, care a împlinit 36 de ani pe 9 februarie, s-a retras din națională în noiembrie 2020, după partida cu Irlanda de Nord, a 73-a pentru el ca „tricolor”.

Din câte a spus Edi, Tătărușanu ar fi dispus să dea „o mână de ajutor” dacă va fi nevoie. N-ar urma să vină la toate meciurile, ci numai, să zic așa, în cazuri de forță majoră. De pildă, nu la amicalele cu Grecia (25 martie) și Israel (29 martie). Posibil însă, dacă ne va arde buza, la vreuna din întâlnirile de Liga Națiunilor, programate patru în iunie și două în septembrie curent.

Vestea a stârnit atenție, dar și controverse. În sensul în care unii au aplaudat ipotetica revenire a lui CT. Respectivii au considerat, atitudine de înțeles, că valoarea și experiența lui Tătă ar servi naționala. Chiar ar întări-o în condițiile în care mulți dintre candidații la titularizarea ca portari, Florin Niță, Ionuț Radu și, din noul val, Mihai Aioani și Andrei Vlad, traversează perioade mai degrabă nefaste. Întunecate.

Pe lângă că va sărbători 35 de ani pe 3 iulie, Niță n-a mai apărat la Sparta Praga din octombrie 2021, când ar fi ridicat tonul la antrenorul Vrba, campion în Slovacia cu Zilina, în Cehia cu Plzen și în Bulgaria cu Ludogoreț. Deși desemnat cel mai bun fotbalist român pe 2021, Florin a pierdut locul de titular. Totodată a regresat și în privința cotei de piață, de la 2,5 milioane de euro în septembrie 2018 la 1,5 în decembrie 2021.

Din păcate, la fel stau lucrurile și cu Ionuț Radu, de asemenea eternă rezervă la Inter Milano, unde a prins doar 3 meciuri, unul în Cupa Italiei, în 2021 și 2022! La rându-le, Vlad și Aioani, ambii născuți în 1999, n-au impresionat în Liga 1. Primul a comis câteva gafe care l-au scos din lotul FCSB.

Fără a dramatiza, reiese că noul selecționer va avea bătăi de cap cu acoperirea postului de portar. Unul ce pare, ori chiar e, în criză. Din care motiv, Iordănescu s-a și adresat, logic, lui Tătărușanu. Numai că nici acesta nu apără la AC Milan, echipă la care Pioli nu l-a mai folosit din octombrie-noiembrie 2021! Când a apelat la el pentru 6 meciuri deoarece titularul, Maignan, era indisponibil. Când francezul s-a restabilit, goalkeeperul român a trecut înapoi pe bancă.

Cu sau fără Tătărușanu?
Ciprian Tătărușanu. Foto: Imago

În măsura în care unii au salutat eventualul come-back al lui Tătă, alții au strâmbat din nas. Între aceștia, Dan Petrescu nu s-a sfiit să declare: „Dacă aș fi selecționer, nu l-aș lua”! 

Nuanțând apoi că, atât timp cât nu joacă la club, cu tot respectul pentru cariera lui remarcabilă, Tătărușanu n-are ce căuta la națională. Nici el, nici nimeni aflat într-o situație similară. Iar „Bursucul”, vă garantez, nu-i singurul care gândește așa.

Tocmai de aceea, Edi se va găsi în fața unei decizii foarte dificile. Dacă-i va convoca, să zicem, pe Tătă și pe Niță, ar avea în lot doi portari din trei fără meciuri în picioare de luni și luni! Și-atunci, va risca el cu doi veterani și, altă întrebare la care nu-i ușor de răspuns, cine va fi al treilea? Grea misiune, nu?


Comentarii (11)
874067442663090
Iulian Iancu  •  14 Martie 2022, 12:06

Nea Rică e liber de contract,la fel și Țețe Moraru.

torque07
torque07  •  14 Martie 2022, 09:40

Orice e mai bun decat amatorii din liga1. Tatarusanu e de 6 ori mai bun decat Vlad si Aioanei la un loc, asa ca e normal sa fie pe lista. Si chiar daca nu ar veni, in loc de mingicarii din liga mamaliga l-as chema pe...un nimeni din ligile inferioare din occident...Alin Goia, de la 1860 Rosenheim, a 4a liga din Germania. Nivelul e acealsi cu liga1...dar are pregatire serioasa.

opinez
opinez  •  13 Martie 2022, 22:24

Postul e deficitar si pentru ca am avut un antrenor haotic, ma refer la Radoi. A insistat la macim pentru Nita cand era clar ca ii vine sorocul. A avut 2 ani in care putea promova unul din portarii tineri macar sa se bada cine are potential sa faca pasul in fata. Acum esti fortat vrand nevrand sa o faci, cu riscurile de rigoare. Parerea mea e ca Moldovan (Rapid) trebuie testat.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează