OPINII  »  EDITORIAL

Cu toți sacii în căruță

Articol de - Publicat luni, 26 iulie 2021 14:41 / Actualizat luni, 26 iulie 2021 23:26

Așteptat ca mare derby mare, meciul de duminică seară dintre FCSB și Universitatea Craiova n-a început bine că s-a și terminat! 

În minutul 16, gazdele conduceau cu 2-0, apoi s-au desprins chiar și la 4-0, după care, cu gândul la returul cu Karagandî, și-au permis să-i înlocuiască pe Octavian Popescu, pe Cordea și pe Fl. Tănase. În tot acest interval, Craiova n-a contat. A fost sparring-partner.

Pe lângă golul primit de la Moruțan chiar în minutul 8, unul plecat din nimic, Universitatea mai poate invoca ghinionul de a-i fi pierdut repede, accidentați, pe A. Ivan și pe Câmpanu. Atât însă. 

Debusolată, fără vlagă și fără orizont, formația olteană a mai echilibrat partida în ultima jumătate de oră, când a și înscris prin nou introdusul Markovici. Dar asta nu pentru că s-ar fi pus ea brusc pe picioare, ci pentru că adversarul a lăsat-o mai moale. FCSB avea deja toți sacii în căruță.

Cu toți sacii în căruță
FCSB - CSU Craiova 4-1 (foto: Cristi Preda/GSP)

Într-adevăr, FCSB a prins o zi de grație. Poate cea mai reușită din 2021. Deși i-a titularizat pe tinerii Sorin Șerban (21 de ani) și Andrei Dumiter (22), acesta abia sosit de la Sepsi, ea a făcut legea. 

De neoprit, Moruțan, Fl. Tănase, Oct. Popescu și Cordea au zburdat. Inventivi, dezinvolți, au pus în dificultate, aproape la fiecare fază, o apărare care parcă a urmărit să se umple de ridicol. În frunte cu căpitanul ei, Bancu, coautor la golul lui Cordea.

Când Gigi Becali, A1 al trupei din Berceni, se întreba unde va mai juca Moruțan după ce vor reintra Fl. Coman și Olaru, căci "Cordea nu va mai putea fi scos din echipă", Moruțan a răspuns printr-un supergol. Cu efect, înșelător, șutul său l-a găsit pe Pigliacelli ieșit din poartă, dar problema Universității e cum de mijlocașul bucureștean a înaintat nestingherit cu mingea și a tras de la 20 de metri fără ca vreun craiovean să încerce să-l oprească, să-l blocheze?!

Adăugând și autogolul de 0-4 al lui Mateiu, obținem imaginea unei Universități dezolante. Al cărei antrenor interimar, Dragoș Bon, notat cu 2 în Gazetă, s-a grăbit să declare că "Trebuie să ne trezim, pentru că noi suntem echipa mai valoroasă". Zău așa, mai valoroasă decât cine?!

Să reținem însă îndemnul cu trezirea, valabil înaintea duelului de joi cu albanezii de la Laci. Și deoarece se va disputa cu porțile închise, acesta se anunță mai greu decât își imaginează fanii alb-albaștri. Între ei, și Bon, tehnicianul care a căpătat experiență la Podari și la Filiași. Preferat însă, în criză de timp și de inspirație, de patronul Mihai Rotaru.

Nu-i ușor de înțeles, amân să dezvolt subiectul, ce se întâmplă acum în Bănie. Când dai afară antrenorul și-l vinzi pe cel mai cotat jucător chiar în ajunul unor meciuri importante înseamnă că-ți asumi riscul de a bulversa vestiarul. Odată cu el, atmosfera și exprimarea echipei. Echilibrul ei.

De acord că "filosofia" grecului Ouzounidis, una defensivă, temătoare, se potrivea la Craiova ca nuca-n perete. În altă ordine de idei, Galata a plătit bani frumoși pe Cicâldău. Dar nu procedezi așa dacă-ți propui să faci performanță. 

Cu o asemenea atitudine, e puțin probabil că Universitatea își va îndeplini curând visul de a câștiga campionatul. Din ce s-a văzut duminică, FCSB pare mai aproape de această țintă, deși mai rămâne drum lung până departe.


Comentarii (9)
cornelcc
cornelcc  •  26 Iulie 2021, 23:06

Maiestre, nimic despre arbitrajul “fabulosuluiu” kavaci? Protejatul lui matale? Ala de-a arbitrat si la oiro? Ca Markovici ala merita cel putin 4 cartonase galbene! Acum o sa ai de lucru sa-i gasesti circumsante atenuante arbitrului nevorbitor de limba romana, din Carei cu domiciliul in Cj. Sau daca a castigat FCSB nu se mai ia in considerare? La pus batista pe tambal chiar sunteti Maestru! Odata cu batista puneti inca o caramida (din dinamita!) la demolarea fotbalului romanesc! Ascunzand mizeria sub pres nu faceti bine fotbalului romanesc, contrar credintei dvs. ca daca nu vorbim si despre aspectele negative ele nu exista! Sa inteleg ca apreciati prestatia kovaciului ca foarte buna spre excelenta?

5466000970093028
Vladimir Moraru  •  26 Iulie 2021, 21:42

Rotaru si-a vândut cel mai bun jucător, deci prioritatea lui nu pare sa fie câștigarea titlului ci rotunjirea contului în banca. Din punctul lui de vedere el e cel cu toți sacii în căruță..

sevilla_1986
sevilla_1986  •  26 Iulie 2021, 21:00
Postat de jean_gabin pe 26 Iulie 2021, 16:40

Iti arde de gluma magistre? Cu echipa asta Craiova este in mare pericol sa rateze playofful iar matale vorbesti despre castigarea campionatului…Nu inteleg pe ce baza

*** ai inteles articolul exact cum a jucat Craiova adica pe dos hahaha.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează