OPINII  »  EDITORIAL

Din lac în puț?

Articol de - Publicat joi, 09 decembrie 2021 16:01 / Actualizat joi, 09 decembrie 2021 16:08

După ce Gică Hagi și Răzvan Lucescu au refuzat postul de selecționer, președintele FRF ar trebui să aștepte răspunsul lui Dan Petrescu, care a promis că va anunța pe 19 decembrie ce-a decis. 

Răzvan Burleanu n-are însă ce aștepta. Deoarece „Bursucul” ar fi obligat, ca să plece de la CFR, să achite el ori cine-l ia clauza de reziliere unilaterală în valoare de 400.000 de euro. Prin vocea lui Mihai Stoichiță, FRF a repetat că nu va plăti. Sub nicio formă. Cum, la rându-i, Nelu Varga a atras atenția că nu-i va da drumul lui DP fără suma amintită, subiectul pare închis. Ori chiar e.

Ca atare, în loc să meargă la Cluj pentru a discuta cu Petrescu, Burleanu trebuia să-i dea un telefon lui Varga și ar fi aflat că „Bursucul” e legat de CFR până în 2024. Atât că, am mai scris asta, șeful federației a urmărit să lase impresia că-l preocupă problema selecționerului. Că-l macină, că-l frământă.

Pe moment derutată, dacă nu chiar impresionată că Burleanu a fumat pipa păcii cu așa-zisa Generație de Aur, întâi cu Hagi, apoi cu Petrescu, lumea și-a revenit repede și a continuat să se întrebe de ce FRF a oferit conducerea naționalei exclusiv unor tehnicieni cu contract, evitându-i pe cei liberi, fără angajament? În frunte cu, propuși de fani, Victor Pițurcă, Ladislau Boloni ori mai tânărul Edi Iordănescu.

Simplu de ce i-a ocolit Burleanu pe aceștia. Deoarece el și curtenii lui nu agreează un selecționer cu personalitate. Ei vor unul care să stea drepți, în poziția ghiocel. Care să fie ascultător și ușor de manevrat. Nu de capul lui.

Din lac în puț?
Adrian Mutu

Se aude din ce în ce mai des că FRF ar pregăti cărțile pentru Adrian Mutu. „Briliantul” însuși a declarat că visează la națională. Normal, fiind vorba despre unul dintre cei mai mari fotbaliști români din epoca modernă, cu un CV remarcabil. Atât că, din păcate, Mutu intră în aceeași categorie cu Mirel Rădoi, n-are experiență.

E posibil, chiar îi urez, să ajungă peste câțiva ani un antrenor de top. Exponențial. Îi place meseria și vrea să învețe. Numai că, sper să nu se supere, la națională nu vii ca să înveți, vii ca să predai. Tocmai de aceea un internaut s-a exprimat pe GSP.RO că, înlocuindu-l pe Rădoi cu Mutu, echipa reprezentativă n-ar ieși în câștig. Dimpotrivă, ar cădea din lac în puț.

Le-ar folosi lui Burleanu și aplaudacilor lui să-și arunce ochii pe site-ul Gazetei. Vor constata că eventuala numire a lui Adi Mutu la cârma „tricolorilor” e o măsură mai degrabă nepopulară, respinsă de majoritatea iubitorilor balonului rotund. Care apreciază că un asemenea demers nu s-ar recomanda și nici nu s-ar justifica.

Întrucât unii îmi reproșează că prea îl critic pe șeful federației, de parcă el ar fi realizat ceva în beneficiul fotbalului în aproape 8 ani de domnie, cedez finalul acestui articol unui suporter ce semnează „geogeo” pe GSP.RO: „Burleanu a făcut doar un joc de imagine cu Hagi, Lucescu și Petrescu, deși știa foarte bine că nu acceptă niciunul dintre ei. De la început au fost doi posibili aleși, Edi Iordănescu și Adi Mutu. Edi e un tip destul de contondent și, probabil, va sări și el din schemă. Așa că alesul e Mutu. E ieftin și docil. Nu pune Burleanu preț pe ce își doresc suporterii, chiar dacă el e în permanentă campanie electorală”.

Nu puțini sunt cei care gândesc așa. Au sau n-au dreptate, ce ziceți?


Comentarii (27)
cita
cita  •  10 Decembrie 2021, 17:32
Postat de Mircea Ordean pe 09 Decembrie 2021, 16:27

"Se aude din ce în ce mai des că FRF ar pregăti cărțile pentru Adrian Mutu..." Mi se pare neserios sa-ți clădesti o bună parte a materialului pe așa premisă. Că se aude.

Impresia mea la ceea ce ati afirmat Dvs este ca nea Ovidiu e prea experimentat in ale jurnalismului incat sa nu verifice temeinic sursele de informatii si sa le diversifice, apoi sa verifice daca votul e majoritar pe aceste surse. Apoi scoate informatia si ne-o serveste noua prin exprimarea ultra-eleganta "se aude", absolut echivalent cu "se stie sigur". De ce face asta, e parte din secretele meseriei de jurnalist, stie numai domnia sa.

113071617503785
Constantin Morarescu  •  10 Decembrie 2021, 16:14

D-le Ioanitoaia problema la echipa nationala nu este antrenorul .Cu acesti jucatori slabuti rau de tot nici cel mai bun antrenor din lume nu poate face performanta .Asta e problema .Dezastrul a inceput dupa "90 cu Nasu"si Corleone care au tolerat jocurile 'strategice '.Aceste jocuri au gonit spectatorii din trbune si odata cu ei interesul pentru fenomen .In acest fel s-au pierdut sume importante de bani care veneau de la sponsori ,publicitate spectatori etc.Totul era previzibil si nu odata s-au tras semnale de alarma cum ca se va ajunge aici .Rezultatele care au fost imediat dupa '90 s-au datorat generatiei anterioare .Ei sunt groparii fotbalului romanesc .Ce poate face un selectioner in 10 zile cu niste jucatori mediocri ?Asta e realitatea .Uitati-va la juniori 0-5 0-6 ,0-7 ce sa facem cu ei ?Bazele unui fotbal performant nu se pun in 2-3 ani .Ce sa faca antrenorul cu acesti *** ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

coco1987
coco1987  •  10 Decembrie 2021, 14:12

Urmaresc cu deosebita bucurie tot ceea ce scrieti, fiindca sunteti de departe cel mai bun gazetar sportiv pe care il mai are Romania la momentul de fată . Din pacate, din urma nu prea vine nimic la acelasi nivel fiindca nici educatia nu prea mai este aceeasi in tanara generatie, din care fac si eu parte. Dvs sunteti in presa scrisă sportiva cum zicea Ilie Dumitrescu candva despre Hagi, adica pe primul loc, apoi urmeaza cateva locuri multe libere, apoi Marius Mitran(pe care l-as aduce urgent apropo la Gazeta), apoi iarasi cateva locuri libere urmate de prezenta catorva crescuti tot de dvs (Geambasu, Buzarin) si eventual Radu Naum (in rarele momente cand nu este umplut de venin), iar apoi...neantul...Cu toate astea,trecand la subiectul articolului, permiteti-mi să vă zic că speranta moare ultima. Multi romani, intre care ma incadrez si eu, asteptam ca Mos Craciun sa vina, fotbalistic vorbind, mai devreme, pe 20 decembrie, si sa ni-l aduca sub brad pe Dan Petrescu. Desi este foarte posibil ca lucrurile sa stea exact cum ziceti dvs, totodată ziarul pe care il conduceti este si cel care ne dă aceasta speranta, prin avansarea zvonului ca achitarea clauzei lui Dan Petrescu reprezinta o problema rezolvata, dupa marea izbanda cu Jablonec...Pe deoparte este laudabila democratia care predomina in redactia dvs, pe de alta parte un pic de iz de tot unitar nu ar strica. Ideea cu Mutu nu stiu de unde vine, insa e foarte promovata de presa...

Vezi toate comentariile (27)
Comentează