OPINII  »  CRAIOVA - CFR CLUJ 1-3

Dor de Bergodi

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat duminica, 16 mai 2021 14:06 / Actualizat duminica, 16 mai 2021 14:08

CFR a învins în Bănie fără probleme. Pe merit. A făcut-o grație reprizei secunde, pe care a dominat-o autoritar până la golul de 3-1, marcat în minutul 74 de Ad. Păun. Apoi s-a retras să-și conserve avantajul și și-a atins scopul. Bref, Clujul a fost formația mai realistă. Serioasă, așezată, matură.

Ea a dovedit și pe "Oblemenco" că are echipă, bancă și antrenor. Calități pentru care, de regulă rezervat, Ilie Dumitrescu nu s-a sfiit s-o laude cu toată gura la Digi. Firește, laudele se cuvin adresate jucătorilor. Dar și lui Edi Iordănescu, pe care unii s-au grăbit să-l ia peste picior după eșecul de-acasă cu Sepsi. Uite însă că acesta a știut să-și remonteze rapid băieții, fizic și mental. Să le dozeze efortul astfel încât să reintre imediat în formă.

Afirmația nu constituie un bilet de favoare. N-ar strica ținut însă seama de faptul că Iordănescu jr. a avut o misiune mai dificilă decât a altor tehnicieni. Deoarece media de vârstă a lotului "feroviarilor" e una ridicată. După Hermannstadt, a doua cea mai ridicată din Liga 1.

Dor de Bergodi
Cicâldău a dezamăgit în derby-ul cu CFR Cluj. Foto: CSU Craiova

În schimb, parcă legată la ochi, Craiova a suferit a patra înfrângere consecutivă în campionat! Am reținut din evoluția ei golul înscris de puștiul Baiaram, adevărată operă de artă, dar și jocul bramburit, buimac, al căpitanilor Cicâldău și Nistor. Îi numesc așa întrucât, înlocuit spre sfârșit, primul i-a cedat banderola celuilalt. Ambii au părut sâmbătă angajați la cooperativa Munca în zadar. Au vrut și au alergat, corect, însă cu realizări zero. Motorul Craiovei s-a gripat.

Pe lângă subțirimea lotului, observație mai veche, Universitatea mai poate acuza și ghinionul. Indisponibililor Koljici, Papp, Vlădoiu și Bancu (suspendat) li s-au adăugat Baiaram, M. Constantin și, din prelungirile întâlnirii cu CFR, Bălașa! Îi pică lui Ouzounidis titularii ca popicele lovite la fix! Ba încă într-un moment în care pe Craiova o așteaptă finala Cupei. Căreia îi acordă, oare greșesc?, mai multă atenție decât păstrării locului 3 în L1.

Surprinzător, dacă nu și amuzant, Gică Craioveanu, fostă glorie alb-albastră, s-a declarat încântat de prestația Universității: "Mi-a plăcut de băieți, au făcut cea mai bună partidă din ultimul timp!". De gustibus, dar ce să zic, o fi văzut "Grande" alt meci?!

Altminteri, lucid și mâhnit, grecul Ouzounidis pare conștient de limitele formației pe care o pregătește. Numai că, în loc să le ceară socoteală jucătorilor, n-ar strica să vină el cu niște explicații. În cazul în care o echipă nu merge, situația Craiovei, primul responsabil e chiar antrenorul. Care trebuie să găsească soluții pentru îndreptarea lucrurilor. Pentru depășirea impasului, căci cu 4 eșecuri la rând nu-i de glumit. Va fi Ouzounidis capabil de așa ceva? Destui consideră că nu.

Ieri, un prieten, persoană publică al cărei nume nu-l divulg pentru că n-am primit permisiunea, statornic fan al Universității, mi-a mărturisit "Mi-e dor de Bergodi, te rog să mă crezi!". L-am crezut. Cum pe italian l-au împins să plece bârfele unora după ce câștigase 8 partide din 10 în actualul sezon, probabil că amicul nu-i singurul care-l regretă pe Bergodi. Regrete tardive, așa-i? 


Comentarii (29)
ren999
ren999  •  17 Mai 2021, 16:43

Bre nea ovi, ce va mai plac betele prin gard si jumatatile de adevar prezentate ca sa va iasa expunerea. Spuneti de 8 meciuri din 10 castigate de Bergodi, dar uitati sa spuneti ca 8 din 10 meciuri au fost cu echipe de playout. In cele zece etape, Craiova a jucat numai cu Sepsi si Clinceni dintre echipele de playoff, iar cu Clinceni a pierdut. Dintre noi, cei care urmarim si meciurile Craiovei, nu numai rezultatele si statisticile pe jumatate, sunt extrem de putini inspre niciunul care il regreta pe Bergodi.

ren999
ren999  •  17 Mai 2021, 16:41

Bre nea ovi, ce va mai plac betele prin gard si jumatatile de adevar prezentate ca sa va iasa expunerea. Spuneti de 8 meciuri din 10 castigate de Bergodi, dar uitati sa spuneti ca 8 din 10 meciuri au fost cu echipe de playout. In cele zece etape, Craiova a jucat numai cu Sepsi si Clinceni dintre echipele de playoff, iar cu Clinceni a pierdut.

ren999
ren999  •  17 Mai 2021, 16:41

Bre nea ovi, ce va mai plac betele prin gard si jumatatile de adevar prezentate ca sa va iasa expunerea. Spuneti de 8 meciuri din 10 castigate de Bergodi, dar uitati sa spuneti ca 8 din 10 meciuri au fost cu echipe de playout. In cele zece etape, Craiova a jucat numai cu Sepsi si Clinceni dintre echipele de playoff, iar cu Clinceni a pierdut.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează