OPINII  »  EDITORIAL

Dubla victorie a Rapidului

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat duminica, 10 martie 2024 14:09 / Actualizat duminica, 10 martie 2024 14:40

Când o echipă bate cu 4-0, nu-s prea multe de spus. Rezultă că ea a fost net superioară și a controlat meciul autoritar, cazul Rapidului în duelul de sâmbătă cu FCSB.

Grație unei reprize secunde perfecte, de premiat cu coroniță, echipa din Grant a câștigat fără dubii. Categoric. A recunoscut-o bărbătește însuși Florinel Coman: „Au fost mai buni decât noi. Nouă nu ne-a ieșit nimic și trebuie să ne trezim. Ne cam luasem viteză!”.

Corectă apreciere, nu? Pe de altă parte, învinsă acum după 11 partide fără înfrângere, FCSB intră în play-off cu 4 puncte în plus față de Rapid și cu 5 față de CFR, de unde observația, nu vreun bilet de favoare, că tot formația din Berceni trebuie considerată principala pretendentă la titlu. În ciuda eșecului dureros de sâmbătă, o recomandă poziția din clasament. Avansul de puncte.

Derby-ul a demonstrat și că Rapid e antrenată de un meseriaș. De un profesionist care judecă lucrurile competent de pe marginea terenului, nu după ureche din sufragerie.

Unul din meritele italianului Bergodi a constat în aceea că a reușit anihilarea celor mai periculoși adversari. A „motoarelor” Florinel Coman, în opinia mea MVP-ul Superligii, și Darius Olaru, în absența cărora trupa lui Becali devine un vultur cu aripile frânte. O mierlă.

Indiferent că a început pe banda dreaptă și s-a mutat pe stânga, Coman a fost ținut strâns. Marcat de Braun și preluat imediat de Oaidă, astfel încât aproape că n-a mișcat în front. Dovadă că FCSB nu și-a creat nicio ocazie mare de gol până la fluierul final al lui Hațegan (excelentă prestație!), iar Florinel a inițiat singura lui acțiune amenințătoare în careul lui Aioani abia în minutul 88!

Dubla victorie a Rapidului
Albion Rrahmani, celebrări la Rapid - FCSB

Cum nici Olaru n-a convins, FCSB a cedat mijlocul terenului și, dominată acolo de „troica” Hromada-Hasani-Papeau, a pierdut clar disputa.

În paralel, „vișiniii” au zburdat. Iar kosovarii lor Rrahmani („dublă” și assist), Krasniqi (gol și assist) și Hasani au prins o zi deosebită, unul mai inspirat și mai eficace decât celălalt. Atenție însă la ei în perspectiva întâlnirilor din toamnă, când România va înfrunta Kosovo în cadrul Ligii Națiunilor!

Rrahmani și coechipierii lui chiar nu trebuie subestimați! Totodată, pe lângă o bancă de rezerve mai valoroasă, Bergodi apelând pe parcurs la Burmaz, Funcho, Petrila și Djokovic, Rapid a avut și calitatea de a nu se fi retras nici măcar la 3-0! A continuat să atace, să vrea mai mult și mai mult. Totul.

Într-un fel, Rapid a câștigat meciul încă înainte de startul acestuia. Atunci când, renunțând la avantajul stadionului său și la presiunea sufocantă pusă de propria galerie, a decis ca partida să se joace pe Arena Națională. Practic, pe gazonul socotit acasă al adversarului direct! Asta în ideea, benefică, de a oferi unui număr cât mai mare de suporteri, inclusiv ai FCSB, șansa de a vedea pe viu noul derby din Superligă.

Pe mulți trebuie că i-a mirat hotărârea respectivă. Eu însă, ca și alții, am salutat-o și lăudat-o, remarcând că Șucu et Co au dovedit curaj în clipa în care și-au asumat riscul de a merge pe Arena Națională, risc de natură sportivă. Cred că autorii deciziei n-au greșit. Dimpotrivă, ei ar trebui felicitați pentru deschidere. Pentru dorința și reușita de a depăși condiția unui club de cartier. De a-i da Rapidului un alt orizont. O altă anvergură.


Comentarii (31)
Laspalmas
Laspalmas  •  11 Martie 2024, 21:10

Beeeei terminati cu delirul asta ca Rspid a fost echipa lui Gheorghe Gheorghiu Dej si a lui Vasile Roaita, cel cu sirena de la Atelierele Grivita. Hai ciocul mic si pas de voie...

_Adrian_1
_Adrian_1  •  11 Martie 2024, 18:58
Postat de Laspalmas pe 11 Martie 2024, 15:26

Imi dau si eu cu parerea. Rapid a fost, este si va fi o echipa de cartier. Legata de Giulesti a facut un prim pas sa isi depaseasca statutul, dar va trebui sa nu se opreasca. Probabil ca Sucu i-a dat acest branci.

Invata sa citesti inainte sa iti dai cu parerea. Istoric vorbind Rapid este echipa ceferistilor din toata tara, a fost infiintata ca atare si a fost si este iubita ca atare. Faptul ca tot cartierul Giulesti tine cu Rapidul e ceva firesc dpdv geografic, dar ideea ca Rapidul ar fi o echipa de cartier este una din multele absurditati cu miros de branza pusa in circulatie de oamenii ciobanului.

Laspalmas
Laspalmas  •  11 Martie 2024, 15:26

Imi dau si eu cu parerea. Rapid a fost, este si va fi o echipa de cartier. Legata de Giulesti a facut un prim pas sa isi depaseasca statutul, dar va trebui sa nu se opreasca. Probabil ca Sucu i-a dat acest branci.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează