OPINII  »  EDITORIAL

După Rădoi, potopul?!

Articol de - Publicat marti, 02 noiembrie 2021 14:32 / Actualizat marti, 02 noiembrie 2021 14:48

Când naționala se pregătește de ultimele partide din preliminariile CM 2022, cu Islanda pe 11 noiembrie și cu Liechtenstein pe 14, situația celui ce sperăm s-o ducă la dublul baraj de calificare continuă să fie o necunoscută. Asta deoarece, ajuns la finalul unui contract întocmit în grabă de FRF, căci n-a cuprins și meciurile de baraj, Mirel Rădoi a declarat că se retrage după grupă.

Să ne reamintim afirmațiile lui: "Contractul meu se termină și îmi văd de treaba mea. Indiferent de ce se întâmplă, eu nu voi mai fi aici. Așa am zis, așa rămâne". Cei din anturajul lui susțin că selecționerul nu obișnuiește să se joace cu vorbele. Că e parolist, chiar încăpățânat, că-și respectă promisiunile.

Tocmai pentru că bilanțul său nu-i grozav, 7 victorii, 3 egaluri, 8 eșecuri, rată de succes de numai 44%, mulți n-ar regreta plecarea lui Rădoi. Probă, 53% dintre cei 28.762 de votanți ai unui sondaj GSP nu agreează ideea ca el să meargă mai departe. Concluziile unui alt sondaj, întreprins de DigiSport, i-au fost și mai nefavorabile lui MR. La întrebarea cine ar trebui să fie viitorul selecționer?, doar 20% au răspuns Rădoi, principalele opțiuni vizându-i pe Olăroiu (28%) și pe Hagi (25%), urmați de Dan Petrescu (10%), R. Lucescu (8%) și Boloni (7%).

Cu toate că Rădoi, lipsit de experiență și, o vreme, de inspirație, n-a rupt gura târgului, unii nu încetează să-l aprecieze. Să-l vrea în continuare pe banca "tricolorilor". În frunte cu oficialii unei federații pentru care el a constituit și constituie cea mai la îndemână soluție. Comodă, convenabilă. Inclusiv și mai ales sub aspect financiar.

După Rădoi, potopul?!

Pe bună dreptate, realist, adepții lui insistă pe faptul că, după un start dezamăgitor, naționala s-a mai pus pe picioare și a obținut rezultatele așteptate. Care au menținut-o în cursa calificării, una ce părea iremediabil pierdută. Deși a rulat în 13 luni un număr exagerat de jucători, 63, MR s-a decis, în sfârșit!, asupra unui nucleu de 18-20, alt semn de progres. Încă o bilă albă.

Având în vedere acești pași înainte, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a admis că "Rădoi e singurul antrenor, nu-i altul, nu poate fi". Ba a și atras atenția că "Nici măcar nu se discută alte soluții" în contextul în care "Cred că-l putem întoarce pe Mirel, asta e dorința federației". Am luat act și, fără a detalia, am încercat să explicăm de ce Burleanu et Comp. judecă astfel lucrurile. Până la un punct, am și înțeles.

Cu o obiecție însă, chiar majoră. Cu nedumerirea că FRF a ales poziția ghiocel, cu capul în pământ, de supunere, în clipa în care tot Stoichiță a precizat că "Rădoi hotărăște pe cât timp vrea noul contract"! De parcă, să fiu iertat, Mirel ar fi Guardiola ori Klopp, vreun antrenor cu CV impresionant! Din păcate, nu e.

Altminteri, eu știam, evident greșit!, că semnarea unui contract presupune două părți care se întâlnesc și negociază. Nicidecum una care dictează și alta, în acest caz FRF, care ia poziție de drepți și execută ordinele.

Să punem răul înainte și să gândim că, în ciuda tuturor eforturilor de a-i schimba părerea, Rădoi va refuza să continue. E posibil, nu? Atunci FRF se va trezi descoperită, întrucât nu-s semne, chiar nu sunt, c-ar fi contactat pe vreunul dintre prezumtivii succesori ai lui Mirel! După Rădoi, potopul, nu-i deloc în regulă.

Încă o dovadă că la Casa Fotbalului se lucrează pompieristic. Că se vorbește mult și se face puțin. Ori nu se face nimic.


Comentarii (18)
torque07
torque07  •  04 Noiembrie 2021, 09:50
Postat de jean_gabin pe 03 Noiembrie 2021, 19:41

Torque ca bine zici. Nimeni nu gandeste in tara asta, doar tu. Cand Dl Ioanitoaia nu propune solutii, tu ce propui? Nimic, dar faci teoria chibritului.

Sunt un simplu SUPORTER al nationalei. SUPORTER si atat. Nu selectioner, nu critic , nu specialist in fotbal si de aceea nu pot propune eu nimic. In schimb un om ca Ioanitoaia care teoretic are sute..mii de meciuri vazute si traite si a vazut generatii schimbanduse la nationala, poate foarte bine sa vina cu solutii mult mai pertinente si mai de ajutor decat eterna si banala "demisia" care e aplicata de 15 sau 20 de ani si nu schimba nimic. Dar noi tot incercam...poate pana la urma se intampla MIRACOLUL. Ramai si imbratiseaza teoria superficiala si de doi lei a domnului Ioanitoaia. nu te obliga nimeni sa ma bagi pe mine in seama.

jean_gabin
jean_gabin  •  03 Noiembrie 2021, 19:41

Torque ca bine zici. Nimeni nu gandeste in tara asta, doar tu. Cand Dl Ioanitoaia nu propune solutii, tu ce propui? Nimic, dar faci teoria chibritului.

torque07
torque07  •  03 Noiembrie 2021, 10:00

Citesc si rad. Articolul mi-l imaginez ca o discutie facuta de un domn ce a facut parte dintr-o galerie timp de mult timp...adica a vazut si el cateva meciuri de fotbal duminica dupa 5 zile de lucrat pe santier, la o terasa jucand table cu prietenii pensionari dupa 3 pahare de vin. Fara nici o solutie, fara a aduce in discutie posibilii inlocuitori sau in a analiza corect trecutul tinand cont ca vorbim de o echipa nationala. E trist si totodata amuzand cum multa lume cere cu desavarsire plecarea lui Radoi fara a fi realisti. Adica: Ce a facut Radoi? Ce nu a facut Radoi? Ce solutii sunt pt a-l inlocui? De ce are nevoie de fapt nationala? Ce vrem de fapt???????? Sigur o sa plece. A spus si asa o sa faca deci nu va mai agitati de pomana sa faceti pe desteptii. Si eu as fi plecat dupa toata mizeria din presa. Ok. Asta o sa fie al 15-lea antrenor dat afara de expertii din presa si antrenorii de canapea. Cine o sa vina? Vad niste nume acolo care iar ma fac sa rad. Olaroiu , Dan Petrescu, de parca am vorbii de Klopp si Guardiola. O sa vina unul din astia sa zicem si o sa trebuiasca sa o ia de la zero iar. Si o sa vedeti iar infrangeri cu echipe mici, egaluri etc. Pt ca asta inseamna schimbare. Si iar o sa cereti demisia, iar vreti ceva nou. Ca asta suntem noi romanii. Asta ne caracterizeaza. Nu avem capacitatea de a gandii pe termen lung. Noi vrem rezultate bune si rapide. "Carpeala" cum se zice. Si asta nu o sa mearga niciodata.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează