OPINII  »  EDITORIAL

Edi are de tras!

Articol de - Publicat marti, 24 august 2021 14:11 / Actualizat marti, 24 august 2021 14:12

FCSB-Sepsi, 1-1, n-a confirmat calculele hârtiei. Ele o dădeau pe formația bucureșteană favorită certă. Pentru că la timona ei tocmai fusese numit Edi Iordănescu, căruia patronul îi garantase (prin contract) întreaga putere de decizie. Dar și pentru că garnitura covăsneană, de nerecunoscut în startul sezonului, venea după 3 eșecuri consecutive. Ba și fără antrenor pe bancă, Leo Grozavu fiind suspendat și trimis în tribună.

Cine și-a închipuit că FCSB va bate pas de defilare luni seara s-a înșelat. Pe parcursul unui meci intens, desfășurat vreme de un ceas într-un ritm alert, Sepsi a redevenit echipa energică din stagiunea precedentă. Organizată, disciplinată, ordonată. Ea a meritat rezultatul de egalitate, până la urmă, unul echitabil.

Se poate spune, chiar se poate, că Sepsi s-a găsit mai aproape de victorie. Atât că, în repriza secundă, Mitrea n-a reușit să înscrie din 11 metri și nici Chunchukov dintr-o poziție ideală în minutul 86. În ambele situații, portarul A. Vlad a intervenit salvator, de aceea va fi și ales, just, MVP-ul partidei.

FCSB n-a strălucit, dar nici n-a decepționat. Totuși, ea mai degrabă a câștigat un punct decât a pierdut două, socotind că a forțat până să egaleze, s-a străduit, după care, parcă împăcată, s-a tăiat. În ultima parte, i-au lipsit marile ocazii. Care i-au aparținut lui Sepsi, mai vie, mai îndrăzneață.

Iordănescu a dovedit că e noul șef când l-a titularizat pe Iulian Cristea, declarat recent persona non grata de Gigi Becali. N-a izbutit însă, în ciuda tuturor îndemnurilor, să scoată mai mult de la elevii săi. Să-i capaciteze, să-i mobilizeze mai serios. Oarecum logic, întrucât obiceiurile rele se uită greu.

Edi are de tras!

Băieții au continuat să joace fiecare pentru el, iar Ovidiu Popescu, nimeni altul decât autorul faultului de penalty, chiar pentru adversari! Au abundat pasele greșite, peisaj în care, cu excepția lui Fl. Tănase, parțial, a lui Cordea, ceilalți n-au convins. Dimpotrivă. Oct. Popescu a fost șters, Olaru anonim, în timp ce Fl. Coman a stat la cutie până să se accidenteze. Parcă mai preocupat să nu-și șifoneze tricoul decât să se implice.

Scuze, dar când ai 4-5 mâini moarte, e dificil să învingi. Doar Fl. Tănase, pe lângă un gol frumos, a mai legat acțiunile. Câteodată le-a și luminat. Am și auzit pe cineva întrebându-se, îngrijorat, ce se va întâmpla cu FCSB în cazul în care, cum se zvonește, va pleca și Fl. Tănase? Bună întrebare, nu?

Clar că pe Edi nu-l așteaptă o chermeză în Berceni. Vreun bal, vreo recepție. Cu siguranță însă că știa la ce se înhamă, probă că a și mărturisit după meci că "Avem tare mult de muncă". Observație corectă, făcută într-un moment în care, înaintea duelului direct de duminică, programat în Gruia, CFR s-a distanțat la 9 puncte. Asta ca să poată unii să-l ia peste picior pe Șumudică și să-i ceară demisia!

Rămâne însă de văzut dacă, pe lângă priceperea și ambiția lui Iordănescu jr, realismul acestuia va fi suficient pentru redeșteptarea echipei. Uneori n-ajunge să vrei, trebuie să și poți. 


Comentarii (19)
347655969058390
Ion Popescu  •  25 August 2021, 11:06

Succes Edi !

steaua.com
steaua.com  •  25 August 2021, 10:58

Da, *** are de tras mult ... ***. Ie greu de purtat casscheta cu ***....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

stelbz
stelbz  •  24 August 2021, 22:25

Da, întradevăr sunt câteva ”mâini moarte” în echipă. Am convingerea că Iordănescu a văzut aseară minusurile cele mai pregnante pentru care FCSB nu a câștigat nici această partidă și echipa este la 9 puncte de CFR ! După părerea mea ar fi: 1) Revenirea echipei în repriza a doua la jocul de haos (pe cont propriu) practicat până acum, de către acele ”mâini moarte”... 2) În apărare Vinicius reacționează extrem de lent, pasează cu întârziere, pare ușor de depășit sau chiar pasează greșit(util însă în atac la cornere). 3) Crețu este activ, dar cu gafe la deposedări cu faulturi și foarte inutil în atac cu centrări aiuritoare. 4) Echipa nu are niciun închizător de siguranță ( toți sunt de o mediocritate alarmantă, atât Ov. P., cât și cei tineri). 5) FCSB are nevoie ca de aer de doi fotbaliști pt zona de mijloc-atac de tip Ongenda și Bizonul(fost !) 6) Muncă multă pt revitalizarea și valorificarea maximă la fotbaliștii talentați dar acum apatici și cu multe erori : Coman, Popescu Tavi, Olaru, Tănase, Cordea(joc colectiv și scheme de atac prestabilite)……etc Sunt convins că Iordănescu știe ce are de făcut. Noi doar ne expunem aici păreri, impresii, observații……

Vezi toate comentariile (19)
Comentează