OPINII  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

Edi, l-ai văzut pe Mitriță?!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat duminica, 31 martie 2024 14:19 / Actualizat duminica, 31 martie 2024 14:19

Sâmbătă, Rapid a pierdut în Bănie, 1-2, un meci pe care nu avea voie să îl piardă în condițiile în care a deschis scorul în minutul 48 și a continuat cu un om în plus din 51!

Paradoxal, eliminarea lui Houri pentru al doilea "galben" a avut efecte inverse: a relaxat-o nepermis pe Rapid și a înviorat-o brusc pe Universitatea. A trezit-o din amorțeală. Formația gazdă a izbutit să întoarcă repede rezultatul, între minutele 59 și 66, după care, apărând cu dinții avantajul, s-a îndreptat spre o victorie pe cât de muncită, pe atât de meritată.

În timp ce Rapid, fidelă definiției lui Copos că reprezintă „Farmecul vieții”, a dovedit iarăși că e echipa tuturor surprizelor și posibilităților, capabilă să învingă când nu te aștepți, dar și să piardă când ai jura că și-a suit sacii în căruță, Universitatea a demonstrat voință și concentrare, încredere și determinare. Într-un cuvânt, caracter. Ceea ce, mândru de băieții săi, Rotaru a numit după partidă „Ambiție oltenească”.

Atitudine exprimată cel mai bine chiar de Alex Mitriță, căpitanul care, în glumă, nu s-a sfiit să-și amenințe coechipierii cu "Beeei, dacă nu câștigăm azi, vă omor pe toți!". Uite că nu a fost nevoie!

Din nou MVP-ul întâlnirii, pe alocuri scânteietor, Mitriță a readus în actualitate polemica legată de neconvocarea lui la națională. Asta în ideea că a pasat genial pentru golul de 1-1 al lui Baiaram, mingea trimisă de el scoțând din joc 3 adversari!, după care a transformat cu sânge rece lovitura de la 11 metri acordată corect de Istvan Kovacs lui A. Ivan.

Edi, l-ai văzut pe Mitriță?!
Ștefan Baiaram (cu mască)/ foto Raed Krishan (GSP)

În stilu-i de acum cunoscut, Alex Mitriță a reușit momente de fotbal veritabil, de recital, grație cărora și-a consolidat poziția de cel mai eficient jucător din Superligă.

Recomandat de 13 goluri, 11 assist-uri și 3 penalty-uri obținute și fructificate de altcineva, el a participat la înscrierea a 27 de goluri din cele 51 ale Craiovei, peste jumătate! În măsura în care Universitatea se află în spatele liderului FCSB și e angajată în lupta pentru titlu, ascensiunea ei, ca și izbânda de sâmbătă, se datorează în primul rând lui Mitriță. Unde-i statistică, nu-i tocmeală, așa-i?

Într-adevăr, nu e el golgheterul campionatului. E Florinel Coman, cu 15 goluri. Pe lângă ele, Coman a oferit 8 pase decisive și a obținut 2 penalty-uri, pe care le-a transformat chiar el, de aceea i se calculează, logic, numai ca goluri. Cu 23 de contribuții ofensive, față de 27, Florinel e depășit de Mitriță, nu există dubii.

În ceea ce privește discuția provocată de nechemarea lui Mitriță la națională, nu-s de acord cu Rotaru că Iordănescu ar trebui să înceapă lista "tricolorilor" cu căpitanul alb-albaștrilor. Cred că patronul Craiovei forțează nota.

Pe de altă parte, împărtășesc opinia că Mitriță, așa scund și firav cum e, parcă neajutorat, nu poate lipsi din lot. Îl cer acolo forma și realizările lui de top, superioare CV-urilor unora care nu performează nici măcar la arabi ori în ligile secunde din Occident!

Să nu se interpreteze aceste afirmații drept o încercare de a pune presiune pe selecționer. E doar o opinie, nimic mai mult, dar una care ar trebui să-i dea de gândit lui Edi. Oare îi va da?


Comentarii (110)
MaxiP
MaxiP  •  03 Aprilie 2024, 08:12
Postat de observator_federal pe 02 Aprilie 2024, 19:58

Băi mocofane, te uiți degeaba la fotbal...

Pai lasa bai, ca va uitati voi astia ca fotbalistii minunati romani de "Superliga" suficient incat sa intelegeti exact cat ii duce si pe majoritatea dintre ei capul. Si cand mergeti la sintetic, habar nu aveti sa faceti un "un-doi" sau sa faceti putin marcaj, apoi veniti sa le dati altora lectii. Ma scuzati domn' profesor, am fost impertinent!

observator_federal
observator_federal  •  02 Aprilie 2024, 19:58
Postat de MaxiP pe 02 Aprilie 2024, 09:18

Bai, a jucat la City? Ok, mai avem cativa care nu doar ca au fost remarcati de nu stiu ce antrenori, au fost la cluburi mari. Dragomir, in lot la Arsenal, a jucat la tineret. Dobre era si el curtat de nu stiu ce cluburi din Premier League. Alibec a fost in lot la Inter. Astia nu au fost felicitati de Wenger si Mourinho ca apoi sa-si vada fiecare de treaba, erau la ei la club, puteau oricand sa fie luati sa joace. Hai sa-i luam pe ei la nationala, ce zici? De la Al-Wuatheir (sau cum s-o numi), de la locul 6 din Cipru si de pe banca locului 10 din Portugalia, ca vai ce experiente internationale au. Asta e lauda noastra pentru jucatori, tabloida de presa (ca tot ma acuzi), nu sunt ei jucatori, dar sunt prieteni cu ei. In schimb e naspa sa faci tusa la Atletico Madrid lucrand cu Simeone sau la Tottenham, ca nu te-a felicitat Guardiola. Iar realitatea e cum zic, dupa perioada MLS a fost rezerva la PAOK. Ma intereseaza prezentul, nu cine a fost acum 100 de ani. Si nu, n-a fost asa mare jucator, se integra in nationala pe cand era un deficit de jucatori, mai sus ca el a ajuns Torje si nici ala n-a fost mare om de nationala. Avem acum jucator in MLS, ba e chiar campion si cu cifre bunicele acolo, daca tot pomenesti, pai mai repede il convoci pe ala. Pe acelasi post cu Mitrita de altfel, se aseamana si ca fizic. Si totusi, chiar si discutand de el, il iei pe vreunul din ei in locul lui Mihaila?

Băi mocofane, te uiți degeaba la fotbal...

Adrian2500
Adrian2500  •  02 Aprilie 2024, 16:07

Cand s-a evidențiat cu Anglia? Acum 4 ani la U21 Si de atunci s-a mai evidențiat. Dar cu cine si unde?! O sa-mi spui ca in liga 1, in acest campionat super tare de fotbal al României. Iti mai aduci aminte de Rusescu? Dar de Tanase( (cel de la Viitorul nu cel de la FC Arges)? Mari golgeteri in Romania. Care odata plecați afară, nu a mai auzit nimeni nimic despre ei. Asa ca lasati-o mai moale cu marii noștri fotbaliști.

Vezi toate comentariile (110)
Comentează