OPINII  »  EDITORIAL

El a greșit, el a plătit!

Articol de - Publicat marti, 04 ianuarie 2022 14:27 / Actualizat marti, 04 ianuarie 2022 14:29

Dacă Adrian Mititelu și Nicolo Napoli vor cădea la învoială, cum se zvonește, vom fi martorii unui record mondial. Deoarece italianul, care va împlini 60 de ani pe 7 februarie, ar pregăti-o pe FCU Craiova 1948 pentru a opta oară! Nu cunosc ceva similar în istoria fotbalului. N-am auzit, n-am citit.

Va fi un record ce va agita din nou apele la ocupanta locului 14 din Liga 1. Care-și propusese să devină echipa numărul 1 din Bănie. S-o depășească pe Universitatea ca interes stârnit în oraș și ca performanță, dar care n-a reușit, zadarnic a scandat galeria ei, concentrată în Peluza Sud 97, "Știința suntem noi!". N-a putut demonstra asta.

Iar când afirm că rereîntoarcerea tehnicianului sicilian, venit întâia oară la Craiova în 2004, va tulbura liniștea și așa fragilă de la FCU, am în vedere amănuntul că fanii nu-l agreează și nu-l vor pe Napoli. 

Pe care în penultimul său mandat, când formația evolua în L3, câțiva ultrași l-au dat jos cu forța din autocar și l-au izgonit! Ca atare, anunțul acestora că vor boicota meciurile echipei n-a mirat. Cum n-a surprins nici pretenția acelorași ca înscrisul PS97 să fie scos de pe tricourile băieților.

De presupus că aducerea lui Napoli ca al cincilea tehnician din actualul sezon, după Mutu, Stoican, Trică și Vasilică, la bază preparator fizic, va deteriora și mai rău raportul dintre suporteri și Mititelu. 

Fanii nu vor conteni să-i reproșeze patronului că-și dorește un antrenor docil, care să nu-i iasă din cuvânt. Ca să-i poată dicta el, chiar și de dincolo de gratii, formula de start, uneori și înlocuirile.

În general, galeria îi impută lui Mititelu că, deși în detenție, deci rupt de realitatea imediată, continuă să decidă de capul lui. Fără să se consulte, fără să plece urechea la gura ultrașilor. Din care pricină, comite eroare după eroare. Pasămite, calcă în străchini.

El a greșit, el a plătit!
Peluza Sud, susținătorii celor de la FCU Craiova, la meciul cu FCSB

Umplând vestiarul cu fotbaliști mai degrabă modești, dar niciodată, idee fixă!, din Spania sau din Republica Moldova (astfel l-a refuzat până și pe Rață), Mititelu a greșit. Evident, indiscutabil. Atât că, nu-l apăr, doar constat, el a greșit, el a plătit! Și atunci când a schimbat antrenorii ca pe cămăși.

Adevărul e că a tratat-o mereu pe FCU 1948 ca pe propria-i jucărie. A băgat însă în ea mult suflet și mulți bani. Banii lui, exclusiv ai lui, făcuți de el și cheltuiți cu echipa. Care consumă circa 4 milioane de euro anual în condițiile în care n-are alt sponsor, alt investitor, în afara lui Mititelu!

Echipa n-are alt sponsor, dar nici datorii, niciun euro, niciun leu, deși oferă salarii și de 10.000 de euro pe lună. Toate-s achitate la zi, nu există restanțe.

Scuze, dar în ciuda exceselor sale, căci uneori scapă caii, Mititelu e de admirat pentru că izbutește să țină clubul pe linia de plutire. Fără să fie ajutat de cineva. Trebuie că se simte, uneori chiar e, singur printre adversari, de aceea și ia unele hotărâri de neînțeles.

Dar ușor nu i-a fost, nu-i e și nici nu-i va fi. Nu mă cred Mafalda, dar gândesc că dacă Mititelu va dispărea din peisaj, va dispărea și FCU Craiova 1948. Ceea ce n-ar fi în folosul fotbalului. 


Comentarii (15)
teodor53
teodor53  •  08 Ianuarie 2022, 20:51

https://www.realitateasportiva.net/ce-lovitura-pentru-mihai-rotaru-frf-dezvaluie-fifa-recunoaste-fc-u-craiova-ca-si-continuatoarea-universitatii Ovidiule,voi de ce nu dati stirea asta,***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vidoq
vidoq  •  05 Ianuarie 2022, 11:06

Total adevărat!

229465902041427
Vasile Dinca  •  05 Ianuarie 2022, 10:32

Dlor, eu nu inteleg cum fanii, suporterii se amesteca in treburile patronului! Cine plateste, ala conduce! Suporterii se duc la un spectacol si daca le place sa aplaude, daca nu sa nu se mai duca! Ce ar fi daca la teatru, spectatorii ar impune un anumit artist, ca tot fani se numesc! Vor sa impuna ei un antrenor, sa si faca echipa , sa devina finantatori! Comanda unii pe banii altuia?Suporterii se duc la meciul de fotbal sa faca stricaciuni si echipa sa plateasca! Echipele nu cred ca au nevoie de astfel de sustinatori! vezi ce au facut fanii Rapidului si ai FCSB ului la Arena nationala! Astia se numesc suporteri? Sa nu le mai dea voie pe stadioane! Patronii sa spuna ca nu au nevoie de astfel de suporteri!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează