OPINII  »  EDITORIAL

FCSB a fost din alt film!

Articol de - Publicat luni, 26 aprilie 2021 14:54 / Actualizat luni, 26 aprilie 2021 15:32

Cel mai simplu e să afirmi că, bătută pe teren propriu de Sepsi, FCSB și-a făcut-o cu mâna sa. Că a jucat penibil, termen auzit chiar din gura lui Fl. Tănase, căpitanul ei. 

Ar fi plastic spus, nu și pe de-a întregul corect. Deoarece ar minimaliza meritele învingătoarei, formație organizată și înfiptă, capabilă de un angajament și un ritm rar întâlnite în Liga 1. Mă refer la o echipă energică, adesea contondentă, pe care Leo Grozavu, jos pălăria!, a transformat-o într-un veritabil comando. Iată de ce, înainte de a o critica pe FCSB, refrenul zilei, s-ar cuveni s-o lăudăm pe Sepsi. Așa cred c-ar fi normal, logic.

Întreaga lume dă acum, citesc și aud, în FCSB. La adresa căreia curg reproșurile ca un fluviu. Că jucătorii ei sunt umflați, inclusiv în GSP?!, ca să fie vânduți repede și la prețuri mari. Că antrenorul Petrea nu decide nimic, doar execută ordinele patronului, de regulă sosite prin telefon ori prin intermediari. Că are, în ciuda investițiilor lui Becali, un lot subțire. Ceea ce sare în ochi acum, când s-a accidentat și Panțâru, culmea ironiei, lovit de Șut, iar Crețu va fi suspendat. Semnificativ e că, deși echipa se chinuia, Petrea a operat duminică doar 4 schimbări!

În sfârșit, de pe o listă de cusururi mai lungă, că FCSB nu folosește un vârf autentic, de careu, ci tot improvizează într-un moment în care croatul Vukusici, căzut în dizgrația aceluiași capricios Becali, e silit să vadă meciurile de pe banca de rezerve ori de la televizor!

Cele de mai sus și multe altele sunt reale. Totuși, să-mi fie cu iertare, nu m-aș repezi să șterg pe jos cu FCSB. Nu din vreo simpatie specială pentru culorile roș-albastre, pe care altfel le respect, cât din ideea că, dacă-l pun la zid tocmai pe liderul campionatului și-i găsesc numai defecte, cu restul formațiilor ce-ar trebui să fac, să le desființez?! Ca atare, mă limitez să scriu că FCSB a prins duminică o seară foarte slabă. În care a stat prost în teren și a jucat haotic, dezlânat, cu gândul parcă în altă parte.

FCSB a fost din alt film!
foto: facebook FCSB

Cel mai bun om al bucureștenilor s-a dovedit din nou portarul Andrei Vlad. Cum acesta a încasat două goluri, de dedus că toți ceilalți au dezamăgit. Chiar da, pe linie. În ziua în care a împlinit 22 de ani, mulți înainte!, Moruțan n-a avut nici suflu, nici inspirație. Ca și golgeterul Fl. Tănase, invizibil până în faza în care, fair, va recunoaște că Niczuly nu l-a faultat, că el a călcat pe minge și deci nu trebuia să primească 11 metri. Dar nici cartonaș galben întrucât n-a simulat și nici n-a cerut nimic.

În rest, Ov. Popescu, Șut și Oaidă au continuat să alerge, dar degeaba. În vreme ce fundașii centrali Miron și Haruț, apoi Cristea, au părut adesea din alt film, asemenea majorității coechipierilor. Tânărul și promițătorul Oct. Popescu s-a mai scos marcând golul, însă nici el n-a excelat. Rezumând, în cazul în care nu-și va reveni până joi, când se deplasează la Craiova, beneficiara rezultatelor din etapa 3 a play-off-ului, FCSB ar putea pierde locul 1. Aspectul psihic, mental, se anunță foarte important.

Altminteri, pățania de la Paris și acuzația nefondată de rasism nu l-au afectat pe Sebastian Colțescu. Dimpotrivă, l-au maturizat, l-au echilibrat. Acesta a reușit să țină în mână o partidă încinsă, cu un fault la aproape fiecare două minute, s-o tempereze. A făcut ce trebuia când l-a ascultat pe Oct. Șovre și, răzgândindu-se, a renunțat la penalty-ul acordat inițial lui Fl. Tănase. Pentru că e grav să greșești, dar și mai grav să persiști în ce-ai greșit. 


Comentarii (31)
steauaeuna
steauaeuna  •  27 Aprilie 2021, 14:41
Postat de Sabin Burea pe 26 Aprilie 2021, 23:20

Nu-i nimic, FCSB e oricum campioana, are 18 puncte asigurate din meciurile cu Clinceni, Botosani si Craiova, cel putin ultimele doua irmand sa lupte pe viata si pe moarte sa incurce CFR. Nu-i vorba ca si CFR e sub ce era sezoanele trecute. FCSB ia campionatul dar jucand asa s-ar putea sa nu ajunga nici macar in grupele Europa League...

esti prost dar prost rau rau de tot, papagulule frustrat

steauaeuna
steauaeuna  •  27 Aprilie 2021, 14:33
Postat de 1_0_1_0 pe 27 Aprilie 2021, 08:26

Cred că-mi răcesc gura de pomană când vă zic că n-am văzut durități la meciul mioarelor cu sepsilienii. Voi o știți pe a voastră și n-o mai lăsați. Adevărul este că sepsilienii au fost cam tot timpul primii la minge, le-au suflat domnișoarelor o grămadă de mingi de sub talpă și dacă erau puțin mai lucizi le dădeau umilință maximă domnișoarelor. Sepsilienii au câștigat și vor mai câștiga meciuri în play-off. N-a fost un accident.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1_0_1_0
1_0_1_0  •  27 Aprilie 2021, 08:26
Postat de mzm1 pe 26 Aprilie 2021, 19:53

Lucrurile sunt clare: arbitrii tolereaza jocul deosebit de dur al unor echipe impotriva FCSB, iar presa ii spala de pacate pe fluierasi si-i lauda pe cotonogari! SEPSI „o echipa energica, adesea contondenta (i-auzi!), pe care Leo Grozavu, jos palaria, (chiar asa?) a transformat-o intr-un veritabil comando!”. Pai, un comando, se stie, nu are nicio retinere, nu se da in laturi de la nimic, inclusiv de la suprimarea fizica a adversarului, pentru a-si atinge obiectivul!! Daca cei de la FCSB ar juca dur, macar pe jumatate cat joaca alte echipe impotriva ei, presa ar trage in jucatorii lui Gigi din toate pozitiile, nu i-ar lauda ca sunt energici, adesea contondenti, un adevarat comando! Dupa ce in turul sezonului regulat, la Medias, jocul SEPSI-FCSB a fost condus tot de Coltescu, care a permis ca trei din cei mai buni jucatori ai oaspetilor sa fie scosi din teren pe targa (!), pentru meciul de aseara acest arbitru trebuia recuzat. Sau daca a fost acceptat, trebuia sa i se spuna clar ca, daca va permite iarasi jocul „la rupere” al celor din Sf. Gheorghe, cei de la FCSB vor scoate echipa de pe teren: „Preferam sa pierdem cu 0-3, dar sa ramanem cu lotul... sanatos!!”. Oricum, vin vremuri grele pentru echipa lui Becali, care trebuie impiedecata sa ia titlul! Sa vedeti ce va fi la Craiova! Arbitrii vor avea acoperire in tot ce vor face!!

Cred că-mi răcesc gura de pomană când vă zic că n-am văzut durități la meciul mioarelor cu sepsilienii. Voi o știți pe a voastră și n-o mai lăsați. Adevărul este că sepsilienii au fost cam tot timpul primii la minge, le-au suflat domnișoarelor o grămadă de mingi de sub talpă și dacă erau puțin mai lucizi le dădeau umilință maximă domnișoarelor. Sepsilienii au câștigat și vor mai câștiga meciuri în play-off. N-a fost un accident.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează